Novinka od tvůrce Šíleného Maxe: zběsilá fantasy pro dospělé s džinem plnícím přání a šestiminutovými ovacemi v Cannes

Novinka od tvůrce Šíleného Maxe: zběsilá fantasy pro dospělé s džinem plnícím přání a šestiminutovými ovacemi v Cannes
Tři tisíce let touhy | MGM
Co nás v Tři tisíce let touhy čeká? Akademička Alithea Binnie s tváří Tildy Swinton vede osaměle svůj život se striktně racionálním přístupem. Na svých cestách se ale v Istanbulu střetne s kouzelným džinem z lahve, kterého hraje Idris Elba. Výměnou za svou svobodu jí džin nabídne splnit tři přání. Neodolatelná nabídka má ale háček. Doktorka je zběhlá v mytologii a moc dobře ví, že s džinem není radno si zahrávat bez následků a že takto splněná přání se často zvrtnou a obrátí proti tomu, kdo po nich toužil.
Džin jí začne vyprávět fantastické příběhy ze své historie a historie lidí. Nakonec se doktorka nechá zlákat a vysloví přání, které oba dva překvapí.
Tři tisíce let touhy
Snímek produkuje studio MGM a moc dobře si uvědomuje, že jeho největším lákadlem je právě jméno kultovního filmaře. Trailer proto svým pojetím posledního Šíleného Maxe připomíná ve všech směrech a nejde o klamavou reklamu. Režie, scénář, hudba, střih, kamera, pod tím vším jsou podepsaní stejní lidé, kteří nám před sedmi lety dali Maxovo poslední filmové dobrodružství. A dle všeho se i tentokrát povedlo vytvořit budoucí klasiku.
Snímek si odbyl premiéru na právě probíhajícím filmovém festivalu v Cannes a vyvolal takové nadšení, že diváci na konci Millera odměnili šestiminutovým potleskem vestoje. V prvních reakcích se chválí nejen vizuální pojetí a dravé tempo, ale také herecké výkony a nezvyklá romance mezi hlavními hrdiny.
Tři tisíce let touhy uvede do českých kin společnost Bontonfilm letos v létě.
84eee2a4
Tři tisíce let touhy | MGM