Očekávané pokračování nejlepšího akčního filmu roku 2015 konečně na prvních fotkách

Očekávané pokračování nejlepšího akčního filmu roku 2015 konečně na prvních fotkách
Šílený Max: Zběsilá cesta | Warner Bros.
Fanoušci Šíleného Maxe naštěstí tentokrát nebudou muset čekat dalších 30 let, aby se vrátili do postapokalyptické pouštní fantazie George Millera. Je nicméně pravdou, že vinou covidu bude i tak dělit premiéru Furiosy (snímek nese název podle jména hlavní hrdinky), která má přijít do kin 23. května 2024, a Zběsilé cesty devět let. A i to není ve světě blockbusterů málo.
Preguel nám představí mladší verzi Furiosy. Fenomenální Theron vystřídá nyní hojně obsazovaná Anya Taylor-Joy (Dámský gambit, Rozpolcený, Peaky Blinders). Své role z minulého filmu si zopakují Nathan Jones (Rictus Erectus) a Angus Sampson (Mechanik), mezi ohlášenými nováčky jsou Tom Burke a hlavně Chris Hemsworth, který se netypicky zhostí záporné role.
Na internet nyní konečně unikly první fotografie Taylor-Joy v roli Furiosy a ukazují nám dva zajímavé detaily. V téhle fázi života ještě Furiosa není ostříhaná na ježka a zelený rukáv nám prozrazuje, že i v mládí už nemá ruku.
Něco málo už také víme o příběhu. Mladou Furiosu unese skupina motorkářů, která brázdí pustinu pod vedením nelítostného vůdce Dementuse a dělí si, co se jí zlíbí. Když ale narazí na Citadelu, kde žije Immortan Joe, zvrhne se to ve válku dvou šílených tyranů a jejich armád. A uprostřed všeho je mladá Furiosa, která chce jen přežít a vrátit se domů.
Sedmasedmdesátiletý George Miller opět režíruje, v rámci tvůrčího týmu se vrací i hudební skladatel Junkie XL, produkční designér Colin Gibson, střihačka Margaret Sixel a maskérka Lesley Vanderwalt – poslední tři jmenovaní obdrželi za svou práci na Zběsilé cestě Oscara.

Kinobox: Největší monstra na světě jsou muži, říká tento šílený horor

Tato recenze je trochu výjimečná. Vznikla úplně spontánně bez scénáře a obsahuje spoilery, jak film dopadne. Vzhledem k tomu, že ale hodně lidí tápe, co měl konec znamenat, snad bude užitečná.