Hvězda devadesátek Jeff Goldblum jako paranoidní Zeus. Netflix láká na boží podívanou

Hvězda devadesátek Jeff Goldblum jako paranoidní Zeus. Netflix láká na boží podívanou
Kaos | Netflix
Nový seriál Kaos má být černou komedií, která zasadí řeckou mytologii a její bohy do současnosti, ukáže nám ji ve svěžím moderním kabátku a snad i s jistým společenským přesahem. Goldblum se tu objeví jako samotný Zeus, nejvyšší a nejmocnější ze všech bohů, který se však jednoho dne probudí s poměrně velkými vráskami na čele. Začíná mít dojem, že jeho vliv slábne a stává se nejen zoufalým, ale také paranoidním a neurotickým. A zatímco Hera je z jeho stavu nesvá a musí konat, rebelující syn Dionýsos začíná jeho paranoiu tak trochu naplňovat. Schyluje se k obřímu střetu.
Kaos
Kaos
AI
67%
Hádes bude mezitím  ztrácet vliv nad svou říší, zatímco Poseidonovou největší starostí je sehnat si novou jachtu a najít tu nejdivočejší párty. První teaser nám ovšem nic z této synopse nenabídne. Soustředí se totiž na prvotní náznaky drsného moderního světa, v němž se snaží Zeus v Goldblumově podání dokázat svůj respekt a výsostné postavení. Už první hercovy promluvy dávají tušit, že tentokrát nás nečeká jeho tradiční roztodivný hrdina z posledních let, což už byla poloha značně okoukaná, ale mohli bychom se v jeho podání dočkat Dia oplývajícího opravdu obřím charismatem.
O další prvcích a motivech seriálu můžeme na základě krátkého materiálu zatím jen spekulovat. Že se bude ale jednat o hodně osobitou a netradiční vizi, napovídá jméno tvůrce celého projektu Charlieho Covella, jenž má na kontě zatraceně originální a nespoutaný seriál The End of the F***ing World, který si diváci díky nekompromisnímu stylu buď hned zamilovali, nebo ho nechápavě odzívali.
Kaos: teaser trailer | Netflix
Kaos může snadno postihnout stejný osud, díky tomu ovšem dostáváme příslib jedinečné vize, v níž bude Covell navíc pracovat s dalšími známými jmény. Kromě Goldbluma se můžeme těšit i na Davida Thewlise, Cliffa Curtise či Billie Piper. Dia si měl původně zahrát Hugh Grant, kvůli jeho přeplněnému diáři ovšem roli nakonec převzala hvězda Jurského parku a Dne nezávislosti. Zda to bylo šťastná volba, zjistíme snad už brzy.
Podívejte se také na žebříček nejlepších seriálů, které jsou dostupné na Netflixu.
Zdroj: Kinobox