Floridsky

Komentáře 432

Od nejnovějších
  1. Pok-sun nesmí přežít
    Pok-sun nesmí přežít (2023)
    4
    Hodně slabá variace na Johna Wicka snažící se o sociální přesah. Mytologie zabijáků ještě víc nedává smysl jak ve Wickovi. Akce, ač skvěle natočená, je bohužel ochuzena o lepší audio podkres a tak jede na půl plynu a ta rodinná linka zabírající většinu stopáže, nejenže mi připomněla "Všechno, všude, najednou", ale navíc je vystřižena jako z telenovely. A ten komediální nádech tomu také moc nepomáhá.
  2. John Wick: Kapitola 4
    John Wick: Kapitola 4 (2023)
    8
    První třetinu zřejmě točil Chad z roku 2019, protože se jedná o stejně (ne)zajímavou podívanou jako Chapter 3. V rámci ságy nejslabší start. Ovšem to, co se na plátně odehraje po příchodu do Berlína - mistrovské dílo! Po technické stránce strop, po akční také. Nápadité kamerové kousky, trefná hudba a podmanivé lokace. Průchod pařížským domem rulez! Krásné uzavření.
  3. Vřískot 6
    Vřískot 6 (2023)
    6
    Vraždy nejpovedenější ze série - úvodní triplekill a brokovnice rulez. Nová maska vypadá skvěle. Škoda rozvláčného tempa. Hrdinové z pětky i OG postavy už jsou poněkud okoukaní, takže čistě dialogové scény nejsou tak záživné, ikdyž chemie mezi nimi je výborná. Zatím tu nechám silné tři hvězdy, uvidím zda po dalším zhlédnutí změním na čtyři. Další díl rozhodně chci!
  4. Operace Fortune: Ruse de guerre
    Operace Fortune: Ruse de guerre (2022)
    4
    Na mé střední škole je tradice chodit, když je vysvědčení do kina a nebylo tomu jinak ani letos. Proběhlo hlasování a s 65ti procenty vyhrál nad Avatarem, Black Pantherem 2 a Vraždou v Londýně nový snímek Guye Ritchieho. Ikdyž jeho vážný Wrath of Man se mi líbil, tak vzhledem k tomu, že jinak jeho tvorbu opravdu nemám rád, čekal jsem naprostej shit. A to jsem taky dostal, spíš tedy napůl. U úvodní sekvence jsme si řekl, že to nakonec tak špatný nebude, ale když se ukázalo, že celá první hodina je konverzační komedie, která nejenže není vtipná ani zajímavá, ale je dle mě i spolužáků nudná a místy i trapná. Nakonec proběhl i mikrospánek, z něhož mě probudil ovšem nečekaný zvrat v ději: Akce! Skvěle natočená a vykonstruovaná akce. Myslel jsem si však, že už jde o finále, jenže film pokračoval dál a to byla další chyba. Další dějství jede na půl plynu a nebýt monologu Hughe Granta nemá v podstatě co nabídnout. Za audiovizuální stránku - kamera, střih, zvuk a hudba, skvělou část v Turecku a parádního sussy Granta se nakonec přikloním ke dvoum hvězdám, což je na Guye Ritchieho slušný výkon.
  5. The Postman - Posel budoucnosti
    The Postman - Posel budoucnosti (1997)
    6
    Tak hrozný jak se říká to není. Stopáž je sice přepal jako prase a tomu co Kosťa předvádí jako režisér v Tanci s vlky to nesahá ani po kotníky, ale ve výsledku mě to putování zpustošenou Amerikou bavilo.
  6. Yellowstone
    Yellowstone (2018)
    4
    Perfektní příklad vítězství formy nad obsahem. Výborná technická stránka – ano, krásně se na to kouká. Ale to by u tak opěvovaného seriálu nemělo být všechno.(Ikdyž například první Avatar dopadl přesně takhle.) Ač mají herci co hrát (páč Sheridan psát postavy umí) a odvádí skvělou práci, jsou většina postav nesympatičtí čuráci, ke kterým si nedokážu vybudovat vztah. Jedinou výjimkou je Luke Grimes se svojí krásnou manželkou a synem. Sheridanův scénáristický um tentokrát neplatí u děje. Celé to má atributy telenovely. V první sérii se skoro každou epizodu něco děje. Jenže velmi nahodile, na sílu a chvílemi zachází až do absurdna. Navíc dění v rámci série je nekonzistentní a díly působí antologicky. Finální hřebík do rakve je finále, které startuje celý děj od znova a je spíše druhý pilot. Následné série 2-4 jsou ovšem ještě horší. Motáme se kruzích, mnohdy se za celou sérii nikam neposuneme a na nějakou větší akci čekáme až do pilotu 4. řady, načež se zase nic neděje. Tvůrci už netuší kudy kam a snaží se udržet naživu seriál, který dávno odvyprávěl všechno, co mohl. Pátou řadu jsem zatím neviděl, počkám si až vyjde celá. Obrovské zklamání! V 1883 je Sheridan úplně někde jinde.
  7. 1883
    1883 (2021)
    10
    Komorní i monumentální filozofická romance zároveň, která Vás na deset hodin přenese zpět v čase a vrhne Vás do víru dění i nedění divokého západu. Nechá Vás prožít život s novými i původními obyvateli. Rozveselí Vás! Naštve Vás! Dojme Vás! Rozbuší Vám srdce! Možná se i zamilujete! A pak Vás plného emocí vyvrhne zpět do současnosti. Mistrovské dílo! Díky Sheridane <3
  8. Království ohně
    Království ohně (2002)
    4
    Klasické devadesátkové béčko, které někdo omylem vydal až po přelomu staletí. Dvojka Bale a McConaughey skvělá. Svět vypadá jak z Mad Maxa. Byl bych se bavil víc, ale draky moc nemusim.
  9. Bledé modré oko
    Bledé modré oko (2022)
    6
    Kdepak horor, kdepak mysteriózní detektivka, kdepak thriller. Tohle je jen velmi roztáhlé temné drama. Bez atmosféry, bez napětí, bez zajímavého nápadu. Když ale ono to vypadá tak hezky, ti herci hrajou tak úžasně a i to rozuzlení je docela dobrý. Tu třetí hvězdu přeci jen musím dát, ikdyž jsem těžce zklamán.
  10. Zaklínač: Pokrevní pouto
    Zaklínač: Pokrevní pouto (2022)
    0
    Jak zde čtu, zdejší šedé hodnocení je primárně kvůli výskytu LGBT a více lidských ras. Rozhodl jsem se podívat alespoň na jednu epizodu, abych zhodnotil, zda nabízí nějaké skutečné kvality. A bohužel ne. Tento ,,zaklínačský" počin je lacinější než leckteré fanmade filmy. Nezajímavé postavy, vizuál jak z indický telenovely. Děj nemá vůbec čím zaujmout. Možná i proto, že to nemá se světem Zaklínače vůbec nic společného.
  11. Pearl
    Pearl (2022)
    4
    Stejně jako u X. Člověk čeká horor a dostane psychologický drama. Ovšem těžce nezajímavé. Podobných filmů jsem už viděl dost. Ovšem Mia Goth je ďáblice, těším se co předvede v Infinty Pool.
  12. Mučedníci
    Mučedníci (2008)
    8
    Původně jsem dal jen tři, ale kvůli vyústění s filozofickým přesahem musím zvednout na čtyři. Ten film mi nedá spát. Laugier je mistr vyprávění!
  13. Princezna Mononoke
    Princezna Mononoke (1997)
    8
    Tématy nejblíže Naušice. Filozofie, ekologie, temný fantasy svět - nejdospělejší Miyazaki. Bohužel, délka je fakt přepal a podráží nohy tak dokonalé podívané.
  14. Porco Rosso
    Porco Rosso (1992)
    8
    Po velkolepých fantasy přibězích přichází Miyazaki s komorní, troufám si říct i realistickou melancholickou podívanou o jadranských letcích ze 30. let a já mu to žeru i s navyjákem.
  15. Akame ga Kill!
    Akame ga Kill! (2014)
    4
    První epizoda úžasná. Relativně tuctový příběh, který se ovšem změní v zajímavou psychologickou podívanou se sociálním přesahem. Má očekávání od zbytku byla tedy vysoká. Velké zklamání! Zbytek je jen rutinní fantasy anime s primitivním příběhem, plochými postavami, rádoby zvraty, hromadou klišé a dokonce lehkým ecchi nádechem.
  16. Black Adam
    Black Adam (2022)
    2
    Solidní CRINGE! Nulový příběh, ploché postavy, jen CGI bordel. Co na to říct? Tenhle film je silná konkurence Marveláckému Sony Universu.
  17. Vražda v Londýně
    Vražda v Londýně (2022)
    4
    Věřím, že na papíře a při natáčení to muselo být velice zábavné a zajímavé. O to víc zamrzí, že výsledek působí rozpoluplným dojmem. Na jednu stranu originálně pojatá detektivka s meta přesahem. Na druhou stranu dost nudná podívaná s nevyužitým potenciálem. I Sam Rockwell tentokrát dost nevýrazný.
  18. Halloween končí
    Halloween končí (2022)
    0
    Fuck it. Jsem tak rád, že jsem nešel do kina a počkal si ten jeden den, až bude tenhle masterpiss k upirátění. Green se totiž rozhodl, že si z fanoušků definitivně udělá prdel a místo epického vyvrcholení přes 40 let starý ságy natočil stupidní teen lovestory o psychopatovi a mé oblíbené Allyson, ze který navíc udělal největší krávu. Z Michaela udělal chabého bezdomovce a dal mu screentime neuvěřitelných 15 minut. Finální souboj mezi ním a Laurie nejenže přijde úplně random, ale také je plně bez emocí. Gore skoro žádný. Strach a atmosféra si vzaly dovolenou. Logika taky. Tomuhle se říká kompletní dehonestace a je mi z toho zle. Doufám, že na tenhle film co nejdřív zapomenu. Ovšem, opět pochválím Carpenterovu hudbu, do které zakomponoval také elektrickou kytaru a zní nádherně.
  19. Nene
    Nene (2022)
    4
    Na NOPE jsem se velice těšil. Ne protože mám rád tvorbu Jordana Peela, ale protože mám rád Akta X a další filmy o UFO. Bohužel je to jen další letošní zklamání. První dvě třetiny se snaží budovat atmosféru, jenže to se jim nedaří a akorát se zbytečně vlečou. Scéna s deštěm je přímo promarněný potenciál. Peele prostě neumí děsit, což se potvrdí i ve finále, které je jenom jedna směšná šaráda. Dokonce i na sociální přesahy slabé. Ačkoliv je tu pár témat, jsou nezajímavá, navíc jenom nakousnuta a nijak se nevyvíjí. Po technické stránce ovšem lahůdka. Skvěle se na to dívá a krásně to zní. Několik cool momentů se tu najde, ale to je vše.
  20. Když se všechno po*ere: Woodstock 99
    Když se všechno po*ere: Woodstock 99 (2022)
    8
    Nejen největší organizátorský fail všech dob, ale také největší pařba k ukončení devadesátek. Chtěl bych to taky zažít! K této dokumentární sérii mohu jen říct, že ikdyž je trochu natahovaná, stále je dost věcí, o kterých se nemluvilo.