Bílý šum

54%
Bílý šum

Autorský snímek Noaha Baumbacha dramatickým způsobem sleduje každodenní trable americké rodiny, jejíž myšlení a jednání zasáhne atypická událost. Absurdně mrazivý a s humorem podaný příběh otevře otázky lásky, smrti a štěstí v nejistém světě.




filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Už se párkrát v historii stalo, že se román s pověstí neadaptovatelnosti dočkal důstojné či více než důstojné adaptace. A Bílý šum Noaha Baumbacha…. mezi ně patřit nebude. Výsledek sice není rozhodně není tragédií a Baumbach i díky výtečnému obsazení nezvládne potopit solidní základ, adaptovat román s filosofickým přesahem a sázející především na myšlenkové pochody nejde očividně s kompromisy ideálně zpracovat. Dost možná ani bez nich. Výsledek je ovšem dostatečně zajímavý, aby mohlo dojít k zajímavé úvaze nad tím, co by Baumbach udělal například s adaptací Kdo chytá v žitě…. Více zde
mojmir.sedlacek
6 033 bodů
6
Bílý šum je alegorická konverzační romance s příměsí černohumorné satiry – anebo také cokoli jiného. Noah Baumbach využil nápadité předlohy a silné herecké sestavy k filmu, který je v mnoha scénách a jednotlivostech poutavý, v součtu však přehlcený a rozpadlý. Zajímavý experiment rozhodně ano, ale zlomové autorské dílo nikoli.
Floridsky
4 376 bodů
6
První polovina úžasná, druhá těžkej přepal.

Dodatečné informace

Původní název:
White Noise (více)
  • USA Bílý šum
  • USA White Noise
Premiéra v ČR:
30. 12. 2022
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA
Rozpočet:
100 mil. USD
Tržby:
0,07 mil. USD (celosvětově)

Podobné


Powered byJustWatch