Perfect Blue

82%
Perfect Blue
Zpěvačka Kirigoe Mima opustí své úspěšné hudební trio a těší se na skvělou kariéru herečky. Získá sice vysněnou roli, ale její život se začíná rozpadat. Skutečnost a halucinace se mísí v hrozivém světě, kde nevinnost umírá a sny se mění v noční můry. Objeví se webová stránka, která popisuje nejintimnější detaily Mimina života. Jejím přátelům a kolegům vyhrožuje neznámý šílenec. Když začnou umírat, propadá se bezmocná a vyděšená Mima do nebezpečných paranoidních představ.


Scénář:

Pete69
Pete69
29 761 bodů
9
Parádní Japonský animák. Animace samotná není nic extra, je statická.. zejména její pozadí, ale stačí to. Důležitý je příběh, který nechává diváka celou dobu v napětí a není jasné absolutně nic. Animovaný psycho thriller jako řemen. Je to trošku lechtivé, napínavé, dramatické, postupně snímek přechází až do hororu. Moc pěkná nevšední podívaná.
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
4
Má to dobrou premisu, ale celek sráží hlavně jednoduché dialogy a samotný styl animace. Kdyby to bylo propracovanější a nevypadalo to jako kýčovitej anime blivajz, tak bych šel výš. Solidní premisa tam však je, rychle to uteče a děj ostatně není špatnej - jen by mohl být prokreslenější, jak už jsem předestřel.
Floridsky
4 376 bodů
6
Lynchovsky zamotaný thriller s dnes již nešokujícím závěrem a ošklivou animací. Nic víc.

Dodatečné informace

Původní název:
パーフェクトブルー (více)
  • Japonsko Perfect Blue
  • Japonsko パーフェクトブルー
Země původu:
Japonsko
Přístupnost:
18+
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné