Profilový obrázek

squirrelpool

Komentáře 194

Od nejnovějších
  1. Thor: Láska jako hrom
    Thor: Láska jako hrom (2022)
    6
    Tak tohle fakt zklamalo. Ragnarok měl všechno co tomuhle chybí. Humor, dobrý souboje, motivace, nebezpečný záporák. Bale by byl dobrý kdyby se neobjevil akorát na začátku a skoro, až na konci. A kdyby dal Thorovi a spol trochu víc zabrat. V komiksu vypráví spoutanýmu Thorovi, že jednou mučil boha mučení. A dostal z něj info, který chtěl. Tady je Gorr strašidelný jen a jen díky talentu jeho představitele, který se snaží vymačkat z minima maximum. Na spočítání jeho killů nejsou potřeba ani prsty na jedné ruce. Russell Crowe si téměř všechny scény odbyl v traileru. Z příběhu má člověk tak nějak pocit, že jde zase o osud celého vesmíru. Přitom proč by měl Gorr děsit někoho jiného než bohy? A teplej balvan je fakt jen detail, který tam prostě být musel. Pro příběh má naprosto nulový význam.
  2. Matrix Resurrections
    Matrix Resurrections (2021)
    1
    REŽISÉR pokrytecky kritizuje remaky, rebooty, sequely atd. v filmu kde to přímo sám dělá. A omlouvá to tím, že by to jinak udělali bez něj. Tak to radši po.ral sám. Celé je to takový TV Matrix. Všechno vypadá tak lacině. Akce, triky, nápady, nové postavy. Nejdřív mě štvala, absence Huga Weavinga, ale teď jsem rád, že se vyhnul téhle ostudě. Do toho ty gender hovadiny, kterých je režisér plný. A ten příšerně trapný konec. To jako fakt? Nevím možná byl záměr pomstít se Warnerům.
  3. Uteč
    Uteč (2017)
    4.5
    Nepochopil jsem proč je to řazený mezi horory. Přišlo mi to spíš divný než strašidelný. Například, běží proti mě frajer a těsně přede mnou zahne. Asi bych měl wtf výraz, ale nepustil bych si do kaťat. Ani žádný velký herectví jsem nezaznamenal. Že někdo sem tam zaslzí ještě není kdoví jaký umění. Nechápu ani ty body za boj proti rasismu. Vážně si někdo myslel, že tenhle film může nějakýmu rasistovi promluvit do duše? Rasistům se určitě líbit nebude. Natož aby měnili názory. A většina ostatních (nerasistů) je taky měnit nebude. Těm to buď sedne nebo bude připadat nudný jako mě.
  4. Mortal Kombat
    Mortal Kombat (2021)
    4
    Nejdřív jsem se dost těšil. První fotky vypadaly skvěle. Třeba Sub-zerův kostým. Fakt jsem se těšil. Pak jsem začal získávat pochybnosti. Především díky hlavnímu hrdinovi. Potom pochybný obsazení. Taky fatality mě trošku zneklidňovali. Na jednu stranu bezva. Bude to skutečně Mortal kombat. Byl jsem zvědavý jak si s tím tvůrci pohrají. Záporáci můžou masit kohokoliv a jakkoliv chtějí, ale hrdina přece nemůže někoho chladnokrevně naporcovat za živa a zůstat hrdinou. Ono to vlastně nefunguje ani ve hře. Mám na mysli nějaký story mode. Když už hrdina někoho krvavě dorazí tak v tom hrají roli ohromně vypjaté emoce. A stejně to není jen tak. Bohužel se všechny moje obavy naplnily. Navíc jsem netušil, že min. 75% obsazení tvoří neherci. A že postavy Lorda Raidena, Liu Kanga a Kung Laa budou tak strašně nesympatický idioti. Poslední věc je ta snaha všechno vysvětlit. Lepší by bylo říct "tady máte béčkovej fantasy film a smiřte se s tím."
  5. Povídky ze záhrobí: Rytíř démon
    Povídky ze záhrobí: Rytíř démon (1995)
    8.5
    Pokud někdo čeká horror tak bude rozhodně zklamaný. Jako je tam sousta nechutností, krve a létajících částí těl. Je to, ale spíš horrorová komedie. Což je vlastně zásluha hlavního záporáka. Billy Zane mě totálně rozsekal. Nebýt jeho tak jdu s hodnocením podstatně níž.
  6. Gentlemani
    Gentlemani (2020)
    8
    Z filmu mám pořád trochu smíšené pocity. Díky tomu co jsem o filmu četl jsem čekal něco ve stylu Podfu(c)ku. I podle jednotlivých postav, které se svojí maximální stylovostí pohybují na hranici směšnosti. Viz např. Colin Farrell s jeho tlustými obroučky a barevnými soupravami. Možná proto jsem trochu zklamaný, že jsem to nedostal. Zároveň se mi, ale film opravdu líbil a můžu ho klidně doporučit.
  7. Freddy versus Jason
    Freddy versus Jason (2003)
    7
    Přesto, že nejsem fanoušek ani jednoho z titulních magorů jsem se docela bavil. Žádné veledílo to vážně není. Ale na jedno kouknutí, zahnání nudy je to dobrý. Možná je to zčásti tím, že má film zhruba 20 let zpoždění, ale nějak je to slabý. Na horror to není dost strašidelný. A na horrorovou komedii dost vtipný.
  8. Irčan
    Irčan (2019)
    7
    Skvělý herci, jinak nuda. Mafiáni mi nikdy nepřišli nijak fascinující, takže pro mě je to dost o ničem. Nebýt obsazení tak je to akorát 209 minut žvanění tlustejch italů s hrozným vkusem.
  9. Tenkrát v Hollywoodu
    Tenkrát v Hollywoodu (2019)
    6.5
    Na Pitta s DiCapriem se bezva kouká. To beze sporu. Jsou to vynikající herci. Jinak celkem o ničem. Nejsem fanoušek Tarantina ani adorant Hollywoodu, takže jsem se spíš nudil. Konec pobavil i znechutil.
  10. John Wick 3
    John Wick 3 (2019)
    9
    Keanu Reeves je velkej řízek. Moc jsem tomu nevěřil, ale je to fakt. Třetí díl je zas lepší. PS: ta pocta Hodnýmu, Zlýmu a hlavně Ošklivýmu byla hodně milá.
  11. Ochránci
    Ochránci (2017)
    3.5
    Tohle je fakt hrozný. A to jsem se snažil mhouřit oči, nebýt předpojatý a dát jim šanci. Konečně trailery nevypadaly špatně. Ale stejně to nešlo. Skousnul bych grafiku jako z PC hry. Dokonce snad i naprostou absenci komparzu, díky čemuž se zdá, že ten nasvalený magor si vybral k ovládnutí světa víkend. Co, ale neskousnu a co se ani omluvit nedá je, s lehkou nadsázkou, absence scénáře. Ten je totiž opravdu blbej. A když jsem si toho všiml i já tak je to vážně na pováženou. Je to naprosto bez nápadu, jakéhokoliv překvapení. Dokonce ten finální souboj, který se tak dá ovšem stěží označit, je okopírovaný ze Strážců galaxie. Postavy jsou ploché jak žehlící prkno a osobité asi jako parta muslimek v černých hadrech. Vypadají sice exoticky, ale není na nich nic čím by se od sebe dali odlišit, nebo si získali divákovi sympatie. To samé platí i o hlavním záporákovi. Ten má sice fajn gumové svaly, ale nezmůže se ani na jeden zlý pohled, kterému by člověk věřil. I když na jeho obranu je fér říct, že v té masce to snad ani nešlo. Tím se dostávám k poslední věci. Herci. Jejich výkony stojí diváka krev, pot a slzy.
  12. Urážka
    Urážka (1972)
    8.5
    Fantastický film o tom jaké odporné zlo pedofílie je. Sean Connery hraje policistu zoufale pronásledujícího jednoho takového zmetka ničícího dětské životy. Když ho dopadne, ovlivněn zjevnou bolestí poslední oběti, ho zabije. Paradoxně se, ale začne potýkat se stejným démonem, kterého tak nenávidí. A na svém boji ukazuje čím se člověk liší od zvířete. Tedy, že je schopen vůlí odmítnout k čemu je puzen.
    • Sean Connery a jeho naprosto špičkový výkon.
  13. Strážci relikvie
    Strážci relikvie (2017)
    5
    Na tohle jsem se těšil. Z traileru se zdálo, že půjde o pořádnou středověkou řežbu s kladným hrdinou, pravým rytířem, v čele. Je klidně možné, že jsem primitiv, ale na mě to bylo strašně utahané. Všechny akční scény byly použity v traileru. Mezitím je akorát halda tichého rozjímání nad klišoidními představami o středověku (inkvizice, křížové výpravy). Krom toho je to z teologického hlediska naprostá blbina. Šutr uctívaný jako archa úmluvy z Indiana Jonese. Středověká tajná zbraň, která na požádání kosí zadané cíle. Nevím jestli se smát nebo brečet. Plus inkviziční procesy se datují, až od 14. století.
    • Jon Bernthal drtící pošuky ve zvířecích kůžích.
  14. Dom Hemingway
    Dom Hemingway (2013)
    8.5
    Jude Law vytvořil fantasticky svéráznou postavu. Na jeho výkonu tenhle film stojí a padá. Jak by taky ne když je to Domův příběh. Nerad bych tím nějak snižoval výkon Richarda E. Granta, který je jako Hemingwayův kamarád skvělý, ale Dom je prostě osobnost, kterou v davu nepřehlédnete. Rozhodně je to někdo koho bych nerad potkal, ale sledovat jeho smůlou prošpikovaný příběh je šílená sranda. Dom Hemingway je sprostý, násilnický a vůbec nejlepší kasař v Británii. A navrch má ten chlap duši básníka ("Mozkovnu mi právě znásilňujou kozáci."). Kdyby někdy někdo dával dohromady britské Avengers. Tak Dom Hemingway, Charlie Bronson a Bruce"Robbo"Robertson budou zakládajícími členy.
  15. Strašáci
    Strašáci (1971)
    8.5
    Hodně drsný film. Ne snad úrovní zobrazeného násilí, ale tou brutální reálností. Přece jaká je pravděpodobnost, že člověk narazí na magora s motorovkou? No, ale to co postihne protagonisty tohohle filmu se bohužel může stát každému. To podporuje i obsazení. Dustin Hoffman vs. parta o hlavu vyšších chlapů. Člověk může posilovat, učit se Krav maga, ale stejně se vždycky najde někdo kdo je silnější nebo bojovnější. Prostě někdo kdo je nám schopen ublížit. A Peckinpah právě takovou situaci řeší a vybízí diváka k položení si otázky. Jak bych se zachoval já? Dustin Hoffman řeší situaci tak, že rčení "můj dům, můj hrad" převede precizně do praxe. Nejde ovšem jen o to zda hrdina podlehne strachu. Jde tady také o vztah hlavních postav. Jak je pevný a jaký na něj bude mít vliv brutální útok. Co se o sobě vzájemně dozví? Nakonec dojem pravdivosti posiluje i propracovanost postav. Úroveň dobra a zla je různá. U některých je to složitější(Henry) a jiní jsou prostě zlí.
  16. Drsňák Chopper
    Drsňák Chopper (2000)
    7
    Podobný příběh jako v případě Bronsona. Kriminálník, který se chce stát slavným a nakonec se mu to skutečně povede. Rozdíl je za prvé v tom, že zde se jedná o nejslavnějšího trestance Austrálie. Za druhé není jeho příběh tak zajímavý jako Bronsonův, což není ani Chopperova osobnost. A za třetí je to horší film. Není sice špatný, ale někomu koho zajímají příběhy zajímavých lidí, a to nemyslím nutně v pozitvním slova smyslu, doporučuji spíš Bronsona, než tohle.
  17. Imperium
    Imperium (2016)
    5
    Dost nuda. Myslel jsem si, že půjde o infiltraci nějakého nebezpečného gangu a ona to přitom byla parta přiblblíků. Jako chystali se na nějakou hnusárnu, ale přitom vypadali jako když skoro nevědí co dělají. A podle toho jak se k nim Nate dostal se divím, že takové skupiny ještě existují když mezi sebe vezmou každého kdo má holou hlavu a řekne "čau chlapi". Vždyť tlačil na pilu takovým stylem, že byl podezřelý jak podomní prodejce. A pro vhled do téhle (jestli se těm pošukům dá tak říkat) subkultury je to o ničem. Skinheadi jsou skinheadi, ne protože by k tomu měli nějaký vnější důvod, ale jsou to klišé jako jejich traumata a blablabla. Ani žádnou jejich symboliku nerozeberou. Navíc do toho zamíchali ještě kluky ze 3 K, takže v tom mám už úplný bordel. Tak nevím jestli je to stejný tým nebo jak to mezi holohlavcema a zakuklencema je. Co se infiltrace týče tak je daleko lepší Skrytá identita. A pokud jde o neonacismus tak Kult hákového kříže.
  18. Gangster Squad – Lovci mafie
    Gangster Squad – Lovci mafie (2012)
    4.5
    Dost velké sklamání. Hvězdná jména, supr námět a přesto z toho vylezl průser. Já si nemůžu pomoct, ale tohle je fakt taková kýčovitá verze Neúplatných. Na to, že to má být podle skutečnosti mi to přišlo prostě blbý a nepřirozený. Jako kdyby si někdo jenom hrál na američany - všichni jsme drsný, všichni máme thompsony, všichni máme cigáro v koutku.
  19. John Wick 2
    John Wick 2 (2017)
    8.5
    Jedničkou se John stal králem akčního žánru současnosti. S očekáváním jsem proto byl opatrný. Nevěřil jsem, že se může povést znovu vymyslet, pro akční film, tak dokonalou motivaci hlavního hrdiny. Což se tedy nepovedlo, ale Johnu Wickovi se přesto podařilo vysedět si na královském trůnu ďůlek.
  20. Braindead - Živí mrtví
    Braindead - Živí mrtví (1992)
    9
    Lionelův příběh se odvíjí pozvolna a proto mu předchází epizoda, která dává tušit, že tohle fakt není komedie Woodyho Allena. Ta totiž diváka dokonale poučí o tom, že když vás kousne jedovaté zvíře není čas na vysávání jedu. Celý film je tak bláznivý jakoby vznikl crossover Laurel a Hardy vs. Zombie. Je plný tak osobitých a samozřejmě ujetých postav, že každá z nich je kultovní. Třeba ošetřovatel v ZOO vyprávějící Lionelovi a Paquitě o původu krysopice. Nebo osoba, které mi bylo nejvíce líto, protože to je skutečně ultimátní řízek a je to Otec McGruder. Na závěr si nemůžu nevzpomenout a zárověň se znovu nepodivit tomu jak se Jacksonovi povedlo vytvořit bezmála roztomilé vnitřnosti. U scény kdy se upravovaly před zrcadlem jsem se řezal smíchy. P.S. SENGAYA!!!!
  21. Hard Boiled
    Hard Boiled (1992)
    7.5
    Ve Smrtonosné zbrani 4 Jet Li každou chvíli trousil něco jako "v Hongkongu by jste nepřežil" nebo "´v Hongkongu bys byl mrtev". Tak tenhle film objaňuje závažnost jeho tvrzení. I když v Riggsově případě bych s ním nesouhlasil. Trijádi jsou totiž vážně banda úplných magorů.
  22. Vymítač ďábla
    Vymítač ďábla (1973)
    9
    Řada lidí se už k fimu obsáhle vyjádřila a tak není moc co dodat. Snad jen to jaký dojem na mě udělali vynikající herci, ale hlavně režisér. Pan Friedkin totiž přípravu skutečně neodflákl. To do jakých detailů je film propracovaný mě vážně ohromilo. Např. pro vymítání nutnost pověření biskupem, že prostě Karras nevletěl do pokoje s křížem v ruce a drsnou hláškou v puse. Potom ta záležitost, které se film moc nevěnuje, ale přesto tam ta otázka je. Bylo ta náhoda nebo bylo napadení připraveno tím samým člověkem, který znesvětil kostel a možná také nechal figurku u Burkova těla?
  23. Vlna zločinu
    Vlna zločinu (1985)
    7.5
    Je to takový bláznivý mix grotesky a hororu. Začátek je trochu slabší, ale od nástupu Bruce Campbella se začne rozjíždět řada šílených fórků. Jeden z mých oblíbených je scéna kdy Brion James unáší Sheree Wilsonovou. Té se zastane starší dáma. James odvětí:"Kdo mě zastaví? Ty a tvoji buzerantský psi?" To co následuje se musí vidět. No,ale přesto, že se mi to líbilo mohlo to být mnohem lepší. Kdyby tak studio nechalo Raimiho partu pracovat a HLAVNĚ kdyby nepřeobsadilo hlavní roli, kterou měl hrát Campbell. Důkaz, že to byla chyba je fakt, že Bruce je zde ten nejzábavnější. Možná nejtrestuhodnější je to, že díky těm chytrákům na filmu není skoro vidět práce tak osobitých tvůrců.
  24. Maniac Cop
    Maniac Cop (1988)
    6
    Možná je problém v tom, že jsem to viděl, až teď a ne když to bylo aktuální. Na mě to prostě nějak nezapůsobilo. Dal jsem 60%, ale jen proto, že v tom hraje Bruce Campbell. Toho mám rád takže bych mu přál lepší filmy. Ono to totiž má zařazení Akční, Horor, Krimi, Mysteriozní, Thriller. Ale vlastně je to takový devatero řemesel...
  25. Návrat oživlých mrtvol
    Návrat oživlých mrtvol (1985)
    5.5
    Z počátku to vypadá dobře. Obzvlášť to upozornění pro ty, které by napadlo jestli to náhodou není natočené podle skutečné události. Ovšem jak se to začne rozbíhat tak to začne být nuda. Sem tam se objeví nějaký dobrý vtípek, ale to je všechno. Jako celek to potom nevypadá jako horor ani komedie. Možná mě to, ale moc neohromilo, protože jsem krátce předtím viděl Braindead. Což je ta vůbec nejfantastičtější parodie zombie filmů.
  26. Slunce, úsvit a upíři
    Slunce, úsvit a upíři (1989)
    7.5
    Impuls pro shlédnutí byl Bruce Campbell. Díky čemuž jsem byl taky docela zklamaný, protože zde skutečně nemá moc prostoru. Doufal jsem, že hraje hlavní roli, bohužel. Krom toho jsem vlastně docela těžko chápal kdože ji vlastně má, protože žádné postavě se film, až tak nevěnuje. Mimo to začátek je velmi slibný. Např. upíří ZZ Top nebo poučení čerstvých upírů o tom co a jak. Bohužel jak jsem psal. Víc by mi vyhovovalo kdyby se příběh věnoval nějaké hlavní postavě. Možná je to moje blbost, ale přišlo mi to moc zaměřené na samotný nápad - město upírů, syntetická krev a opalovací krém.