Hard Boiled

76%
Hard Boiled

Hongkongské obyvatelstvo je terorizováno nebezpečnými gangstery a brutálními triádami. Policejní inspektor Yuen (CHOW YUN-FAT) přísahá, že prohnilé podsvětí vyčistí. Na pomoc mu přichází tajný policista Tony (TONY LEUNG). Oba muži, oddaní stejnému poslání ale každý zvyklý hrát jinak, spojí své síly, aby se pokusili vyhrát boj proti nenáviděnému nepříteli.




Recenze: Hard Boiled

Kinobox.cz
95%

Desítky stylových frajeřinek (jednou z nich je zhruba tříminutová scéna natočená zdánlivě na jeden záběr), stovky mrtvých, tisíce vystřílených nábojů... Zkrátka hotová akční apokalypsa, kterou v korektním a vyměklém Hollywoodu budete hledat jen velmi těžko. I když například tvůrci Johna Wicka se Wooově opojné (byť poněkud morbidní) poetice v některých ohledech minimálně přibližují (a nepochybně z ní čerpají inspiraci).


Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Tohle je jistě jeden z nejlepších akčních filmů z produkce Hong Kongu. Akce je neskutečně brutální, má spád a jede to jako namydlený blesk. Trošku to vázne v klidnějších pasážích, ale těch není naštěstí tolik. Jedna velká jízda hodna devadesátých let a je to daleko přímočařejší, než hollywoodská produkce.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Bezkonkurenčně dechberoucí akce s úžasnou energií a choreografií. Jen tomu přátelství protagonistů jsem neuvěřil. Mrzí mě to, ale mimo výbornou akci jsem se i nudil.
Fingon
16 886 bodů
8
Tohle opravdu není film pro mne. John Woo mě prostě neoslovuje, a pokud, tak jen záporně. Ty čtyři hvězdičky jsou za tu vychytanou nestříhanou scénu.

Dodatečné informace

Původní název:
Hard Boiled (více)
  • Hong Kong Hard Boiled
  • Hong Kong Lat sau san taam
Země původu:
Hong Kong
Rozpočet:
4,5 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné