ales-kralik

Aleš Králík

Komentáře 18

Od nejnovějších
  1. Sbal prachy a vypadni
    Sbal prachy a vypadni (1998)
    10
    Je vždy zajímavé se podívat na prvotinu slavného režiséra. Toto je jedna z nejlepších, ale je to fakt tvrdá konkurence. Jason Statham v jedné ze svých prvních rolí (spoiler alert - nezměnil se ani o píď). Stejně jako Guy Ritchie. Již tady projevuje své typické znaky jako jiní, např. Tarantino, Rodriguez, Spielberg, Nolan,...
  2. Aladin
    Aladin (2019)
    9
    Původně jsem se na základě trailer bál, ale nebylo to vůbec špatné. Kdo by toto čekal od Guy Ritchieho. Robin Williams je jako džin nepřekonatelný, ale Will Smith je velmi dobrý a triky také (obdobně jako u Lvího krále a Knihy džunglí). Na originál to nemá, ale velmi dobrá snaha.
  3. Gentlemani
    Gentlemani (2020)
    9.5
    Výborný film plný (spoiler alert) zvratů. Výborný byznys o pěstování pod zemí a jako vždy výborný Matthew McConaughey a Hugh Grant, ale i všichni ostatní. Ritchie stále neumí ženské postavy, ale to vůbec nevadí ;). Charaktery jdou živé a vtipné jako vždy...
  4. Kingsman: Zlatý kruh
    Kingsman: Zlatý kruh (2017)
    8
    Ne tak dobré jako jednička, ale pořád slušný úlet a spousta zajímavých nápadů dovedených do grafické konkrétnosti. Dobrá hudba, slušní herci i zápletka. Není to úplný krach, čili se těším na trojku. Zajímavá americká odnož Kingsmanů, srozumitelný padouch, dobře natočené akční scény.
  5. Kill Bill 2
    Kill Bill 2 (2004)
    8
    Ne tak dobré jako jednička (i slabší soundtrack, méně úžasných scén), nicméně je to jeden z prvních filmů, kdy byl film rozdělen na dva (poté se to stalo téměř pravidlem, zejména u posledních dílů sérií) a tady to dává smysl, lepší než kdyby to bylo kratší.
  6. Kill Bill
    Kill Bill (2003)
    10
    Jeden z nejlepších filmů všech dob. Neuvěřitelně vymazlený. Sice je potřeba vidět i dvojku, aby člověk vše pochopil, ale jednička je jednoznačně lepší. Každá scéna je epická a velmi zapamatovelná. Vše na sebe perfektně navazuje a je to proloženo skvělou hudbou a skvělými dialogy.
  7. Zelená kniha
    Zelená kniha (2018)
    9
    krásný film a dojemný. ukazuje rasismus v USA v 60. letech. dobré herecké výkony, dobrá hudba, kamera, scénář i dialogy. navzdory temnému tématu povznášející a optimistické. podle skutečné události. poučné. líbivé. místy vtipné. dobře natočené. dostalo to oscara za nejlepší film.
  8. Instant Family
    Instant Family (2018)
    9.5
    moc hezký film a vtipný. dojemné ale závažné téma zpracované s nadhledem a grácií. hodící se herecké výkony. dobré obsazení. dobře načasované vtipy. nutí to k zamysleni. je to i dojemné (několikrát). podle skutečné události. asi neprávem opomijeny film.
  9. Avengers: Endgame
    Avengers: Endgame (2019)
    10
    super. dokonalé završení dokonalé série. skvělé dialogy. několik nečekaných zvratů. spousta postav, které dostaly prostor. skvělé triky. hodící se hudba. spoiler: realistické cestování v čase. konec spoileru. dobré vtípky. promyšlený scénář. výborný padouch.
  10. Garth Marenghi's Darkplace
    Garth Marenghi's Darkplace (2004)
    10
    Geniální záležitost. Jediná výtka je, že je to moc krátké, chtělo by to více dílů (sérií). Každý díl je unikátní, ale neustále vtipný. První díl trochu atmosférou i hudbou připomíná Twin Peaks. Rozhovory s tvůrci jsou perfektní. Také si hezky dělají srandu z levných produkcí.
  11. Twin Peaks
    Twin Peaks (2017)
    10
    Opět geniální počin. Tentokrát vše režíroval Lynch. Sice je zde méně agenta Coopera, než bych si přál, ale jinak geniální záležitost. Lynch si dokonce zahrál celkem velkou roli a obsadil i krásnou novou agentku, která v soukromém životě i zpívá. Někdy jsem se ztrácel, ale to k tomu patří.
  12. Liga spravedlnosti
    Liga spravedlnosti (2017)
    8
    Celkem dobrý film, nicméně trochu nevyužitý potenciál. Hodně se hraje na vizuál a zvuky, méně na zajímavé dialogy. Nejlepší byl souboj Flashe se Supermanem. Wonder Woman je také krásná. Aquaman se po dlouhé době povedl, snad dostane i samostatný film.