TV sledovanost: Seriál To se vysvětlí, soudruzi! je obřím propadákem. Sedm schodů k moci slaví

TV sledovanost: Seriál To se vysvětlí, soudruzi! je obřím propadákem. Sedm schodů k moci slaví
To se vysvětlí, soudruzi! | Česká televize
Nejen, že se nám souboj o nedělní jedničku večera zdramatizoval, ale změny jsme tentokrát zaznamenaly i v sobotu. Oblíbená soutěž Peče celá země si totiž dala pauzu, musela dát přednost vyhlášení Českých lvů. Filmová událost se nakonec stala jedničkou večera, i když komedie Srdce na dlani na Primě útočila v těsném závěsu. Nejvíce pozornosti, i když v negativním světle, na sebe poutají nejen čísla seriálových Soudruhů, ale také třetího Survivora. Primácká komedie s Tomášem Klusem už pak podle ratingů nezajímá prakticky nikoho.
Sedm schodů k moci
Sedm schodů k moci
Sedm schodů k moci
79%
Tak se politický seriál televize Prima konečně dočkal. Hit Sedm schodů k moci poctivě sbíral diváky i spokojené ohlasy, vykazoval v minulých týdnech solidní čísla a v podstatě jen čekal na pád konkurence. A ten nyní přišel. Sci-fi seriál To se vysvětlí, soudruzi! totiž u diváků tvrdě narazil a zájem o něj klesá raketovou rychlostí. Zatímco první díl nalákal k obrazovkám 935 tisíc diváků, druhou epizodu už si zapnulo pouhých 554 tisíc lidí. Soudruzi tak během jednoho týdne přišli takřka o 400 tisíc diváků a klesli na třetí místo sledovanosti, dokonce až za Policii Hvar. A to je na velký seriál z dílny České televize slušný průšvih. Kolapsu využilo právě Sedm schodů k moci, které si znovu připsalo takřka 900 tisíc sledujících a do blížícího se konce seriálu už se možná na prvním místě bez problémů udrží. Tvůrci To se vysvětlí, soudruzi! naopak musí doufat, že jejich počin nebude ve sledovanosti klesat i nadále.
Sedm schodů k moci: trailer | Prima
Polda
Polda
Polda
61%
Sedm schodů k moci pak není jediným titulem, jenž dělá vedení Primy radost. Jejich aktuálně nejsledovanějším seriálem je totiž poslední série kriminálky Polda. David Matásek diváky baví i v šesté sérii a nejnovější díl si nenechalo ujít 1 035 000 fanoušků. Jedná se tak v současnosti o nejúspěšnější primácký seriál a společně se Specialisty od Novy také nejúspěšnější kriminálku. Reprízy Četnických humoresek sleduje takřka o půl milionu méně lidí, stejně jako Výměnu manželek. Ani ve středu se pak nechytla jedna očekávaná novinka.
Polda S06
Seriál Polda | Prima
Survivor Česko & Slovensko
Survivor Česko & Slovensko
Survivor Česko & Slovensko
34%
Jak už jsme totiž informovali, třetí řada reality show Survivor neodstartovala svou televizní štaci nejlépe. V tomto případě sice platí, že daleko více diváků sbírá pořad na platformě Voyo, kde vychází díly o týden dříve a která je pro Novu už déle hlavním zdrojem sledovanosti. Stejně tak platí, že show ubližuje pozdní premiéra před desátou hodinou večer. I přesto ovšem televizní čísla zůstávají za očekáváními a také daleko za sledovaností, kterou měla druhá série. Úterní díl sledovalo pouze 274 tisíc lidí, středeční epizodu pak zapnulo pouhých 200 tisíc fanoušků. Survivor už zkrátka v televizi prakticky nikoho nebere a nabízí se otázka, zda by se ho nevyplatilo pro nadšence rovnou hodit pouze na Voyo.
Survivor Česko & Slovensko: ukázka 2024 | Voyo
Vlez do spacáku
Zalez do spacáku
Zalez do spacáku
31%
Také Prima má ovšem na kontě průšvih, o němž se raději příliš nešíří. Zatímco pondělním večerům i nadále vládnou nepřemožitelní Specialisté, komediální novinka Zalez do spacáku s Tomášem Klusem padá do zapomnění a je velký propadákem. Diváků každým týdnem ubývá a minulá epizoda už spadla pod nepěknou hranici 300 tisíc. Na trampoty Kluse a jeho dcery se koukalo pouze 263 tisíc lidí a jedná se tak o největší seriálový průšvih stanice od Elišky a Damiána.
Zalez do spacáku: trailer | FTV Prima
Viděli jste první díly seriálu To se vysvětlí, soudruzi!? Nezapomeňte ho ohodnotit na Kinoboxu.
Zdroj: MediaGuru