TV sledovanost: Seriál To se vysvětlí, soudruzi! zaostal za očekáváním. Sedm schodů k moci mu je v patách

TV sledovanost: Seriál To se vysvětlí, soudruzi! zaostal za očekáváním. Sedm schodů k moci mu je v patách
To se vysvětlí, soudruzi! | Česká televize
Dalo by se říci, že minulý týden se z hlediska sledovanosti čekalo hlavně na výsledky nedělního večera. Soudruzi totiž byli jedinou velkou televizní novinkou a vzhledem k výrazné nedělní konkurenci se čekalo, nakolik se uchytí. Zato v dalších dnech se sice situace poměrně ustálila. V sobotu se i nadále nadšeně peče, pondělku vládnou Specialisté a ve středu se nejspíš definitivně uchytil staronový primácký hit. Pojďme si ale jednotlivé tituly projet o něco důkladněji.
To se vysvětlí, soudruzi!
To se vysvětlí, soudruzi!
To se vysvětlí, soudruzi!
49%
Česká retro sci-fi se nakonec raduje z prvního místa a stala se nejsledovanějším pořadem celého dne. Bylo to ovšem vítězství velice těsné a přeci jenom se od novinky České televize čekala o něco větší čísla. Zatímco sledovanost Smyslu pro tumor se pravidelně pohybovala okolo 1,2 milionů diváků, první díl To se vysvětlí, soudruzi! jich nalákal 935 tisíc. Seriál tak startuje pod milionem, což není ideální startovací pozice i vzhledem k tomu, že v následujících týdnech hrozí kvůli šířícím se nespokojeným reakcím diváků pokles. Konkurence navíc nespí, politický hit Sedm schodů k moci po konci Smyslu pro tumor posílil a přepočítává 902 tisíc diváků. Za sci-fi novinkou se tak primácký seriál umístil jen velmi těsně a je dost možné, že příští týden už bude úspěch ambiciózní pletichářky v podání Evy Podzimkové slavit vítězství. Policie Hvar pak zůstává na svém a koukalo na ni 646 tisíc lidí.
To se vysvětlí, soudruzi!: trailer | Česká televize
Peče celá země
Peče celá země
Peče celá země
71%
Předposlední díl pečícího pořadu nevykázal prakticky žádnou změnu, stejně jako konkurence nevykazuje snahu proti němu nasadit silného rivala. Peče celá země zvítězilo s 1,12 miliony diváky a stalo se nejsledovanějším pořadem dne. „Nejbližší“ konkurent v podobě filmu Spolu na Primě zaostával takřka o 800 tisíc diváků, snímek s Štěpánem Kozubem zapnulo pouze 309 tisíc lidí. Bude ovšem zajímavé sledovat, jak se žebříček změní následující týden. Peče celá země si totiž dává pauzu a jeho místo zabere vyhlášení Českých lvů.
Peče celá země
| Česká televize
Polda
Polda
Polda
61%
Šestá a poslední série kriminálky Polda potvrzuje po silném startu pozici středeční jedničky. Znovu přilákala přes milion fanoušků, konkrétně 1 072 000 diváků. Na drsného vyšetřovatele v podání Davida Matáska se nechytají reprízované Četnické humoresky s 538 tisíci diváky ani Výměna manželek, která napočítala 494 tisíc fanoušků. Bizarní reality show sice Poldovi malinko šlape na paty v kategorii 15-54, i tak se však zdá, že středeční vládu má Prima na následující týdny ošetřenou.
Polda S06
Seriál Polda | Prima
Specialisté
Specialisté
Specialisté
48%
To samé se dá říct o pondělní nadvládě Novy, kde už se asi Specialistů nikdy nezbavíme. Premiérový díl opět přilákal 1,1 milionů příznivců kriminálek a 811 tisíc z nich si následně pustilo i reprízovaný díl. Kriminálka Stíny v mlze s 611 tisíci tak zatím jen tiše čeká na svou novou řadu. Druhá řada komedie Dobré ráno, Brno! se rozloučila s 467 tisíci diváky, což není zrovna oslňující číslo. Pořád je to ale lepší výsledek než v případě primáckého propadáku Zalez do spacáku, na který se dívalo jen 320 tisíc věrných fanoušků Tomáše Kluse.
Specialisté
Specialisté | TV Nova
Viděli jste první díl seriálu To se vysvětlí, soudruzi!? Nezapomeňte ho ohodnotit na Kinoboxu.
Zdroj: MediaGuru