Spolu

67%
Spolu
Michal je jiný. Vypadá jako dospělý muž, ale chováním je spíše na úrovni dítěte. Jeho matka zasvětila svůj život péči o Michala, což byl důvod, proč její dcera Tereza jednoho dne beze slova rozloučení odešla. Když se však Tereza jednoho dne vrátí, rozhodne se pro razantní zásah do životů matky i bratra, protože je přesvědčená, že tak to bude lepší. Netuší však, co všechno se skrývá v minulosti...



Recenze: Spolu

Kinobox.cz
50%

Snímek promešká dvě možnosti, jak skončit sice trudně, ale s drtivým dopadem, a k finiši doklopýtá až napotřetí. Vzhledem k předchozí tvorbě Laňky a Müllera i náznakům z traileru je tak výsledek lepší a podnětnější, než jsme se báli, ale… Je to dost? Tak tedy už máme svého Rain Mana. Hurá?


Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Dobrá práce všech zúčastněných. Trošku jsem "měl problém" se Štěpánem Kozubem, kterého prostě vidím neustále v humorných scénkách, skečích a.. možná to pro něj byla také další legrace, ale výkon to byl opravdu skvělý. Veronika Žilková také byla výborná. Příběh lidského neštěstí i štěstí bez velkého patosu. Pěkné.
hrumsrt
hrumsrt
9 279 bodů
6
Máme na to se pouštět do podobných témat a netočit jen další zaměnitelné komedie? Rozhodně, a vždycky tomu tak bylo.. Není to lehké a velmi snadno by to mohlo sklouznout do podobné rutiny, ale režisérské duo ukazuje, že ví.. K hereckému obsazení téměř není co dodat a každý z ústředního trojlístku dokazuje, že má pořád potenciál na něco velkého. Že Kozub pořád dokola dostává tyhle vyšinutý kluky asi nikoho nepřekvapí a jednou až natočí tu svoji "Truman Show" budete se všichni divit, kde se to v něm bere.. Ale tenhle čas ještě úplně nepřišel.. Oidipovský komplex, fixace na matku a žárlivost na sourozence, to je vlastně klasika. Docela zkušený balanc na komické a vážné vlně, kterému ale kromě jasného náčrtu chybí vize. Nápad fajn, obsazení super, nicméně realizace je úplně bezzubá. Takže i když cením odvahu režisérů, tak pořád to vůbec nezvládli a příště bych scénáristiku předal dále. Už to vypadá, že bychom tady ty filmy za jednou mohli brát seriózně. 60%
avenis
avenis
8 056 bodů
9
Velmi dobrý film, který vůbec není plochý a současně se nesnaží o senzaci za každou cenu. Tři osoby a každá má svůj svět a svou pravdu s velmi křehce vybalancovanou rovnováhou. Veronika Žilková jako matka, která má svůj důvod, proč se dobrovolně vzdala pohodlí ve prospěch problematického syna. Štěpán Kozub jako český Raymond Babbit a Kamila Janovičová bez bambitky, zato s neochvějným přesvědčením, že pomáhá... Výborná práce.

Dodatečné informace

Původní název:
Spolu (více)
  • Česká republika Spolu
Premiéra v ČR:
29. 9. 2022
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch