Co všechno lze udělat pro rodinu? Česká Jedna noc zkoumá téma livechatů a internetové erotiky

Co všechno lze udělat pro rodinu? Česká Jedna noc zkoumá téma livechatů a internetové erotiky
Jedna noc | Bontonfilm
Na to se bude snažit najít odpověď režisér David Laňka, který před dvěma lety oslovil diváky dramatem Spolu se Štěpánem Kozubem. I tentokrát si vezme na paškál velmi citlivé společenské téma a ukáže, kam až může lidi donutit zajít zoufalá finanční situace. Budeme tak sledovat příběh bývalého muzikanta Adama, který ovšem po jedné tragédii živoří, rád se napije alkoholu a příliš nezvládá uživit svoji manželku a malé dítě. Jeho žena se proto musí uchýlit k zoufalému kroku. Události, které se stanou během titulní jedné noci, pak pro ně budou nejtěžší životní zkouškou.
Jedna noc
Jedna noc
AI
59%
„Podle neoficiálních zdrojů v posledních třech letech dosáhlo procento žen ve věku od 18 do 30 let, které si přivydělávaly nebo přivydělávají peníze na sexuálních livechatech a platformách, více než třicet procent,“ přibližuje scenárista a režisér David Laňka důvody natočení nového filmu. Ten se podle všeho erotiky a odvážných scén bát nebude.
Na herečku Vandu Chaloupkovou prý čekalo nebývalé množství sexuálních scén a v jistých momentech ji musela nahradit pornodublérka. „Myslím si o sobě, že mě něco hned tak nerozhází, ale když jsem viděla, co všechno tam lidé po dívkách chtějí a co všechno jsou dívky za peníze ochotné podstoupit, zaujalo mě téma filmu ještě víc,“ vysvětluje herečka, co ji na scénáři zaujalo a šokovalo zároveň.
Jedna noc: trailer | Bontonfilm
První trailer ovšem odvážnými momenty či provokativností příliš nehýří a prodává snímek spíše jako sociální drama, v němž zatím hraje prim Adam v podání Adama Ernesta a jeho vnitřní boj s nenadálou životní situací a nečekanou prací své manželky. Svým stylem a civilní atmosférou tedy Jedna noc připomíná spíše Chyby od Jana Prušinovského, což rozhodně není špatná vizitka. Zda se české novince podaří jim kvalitativně přiblížit, a jak velké probádání tématu livechatů nás čeká, se dozvíme v kinech 9. května.
Podívejte se také na žebříček nejlepších českých filmů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Bontonfilm