Na střeše

72%
Na střeše
Profesor Rypar (Alois Švehlík) poskytne dočasné útočiště Songovi (Lukas Duy Anh Tran), mladému Vietnamci, jehož našel ukrytého na střeše svého domu. Mohou však dva takto odlišní lidé vůbec sdílet jeden prostor, aby z toho nebyla katastrofa? Soužití nevraživého pána, rozzlobeného na celý svět, který mu neuchopitelně uniká, a mladíka, který hledá východisko ze zoufalé situace v neznámém městě, přináší mnoho třecích ploch, tragikomických situací, ale i překvapivých nápadů a řešení. Každý z nás totiž potřebuje, aby jej někdo potřeboval. A Song potřebuje kromě teplého oblečení a střechy nad hlavou někoho, kdo mu bude důvěřovat. Lze však důvěřovat neznámému klukovi? Profesor Rypar se o to pokusí i za cenu, že musí sem tam slevit ze svých zásad a jeho střecha se musí trochu rozšířit. Ale dokáže Song tuto důvěru skutečně oplatit? (Falcon)



Recenze: Na střeše

Kinobox.cz
70%

Pořád je to lepší než většina české produkce, upřímně přeju Mádlovi komerční úspěch, ale čekal jsem o něco víc..


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6.5
Gran Torino MADE IN CZECH REPUBLIC. Ta podobnost je zcela očividná- Máme zde nerudného starce a mladého asijského kluka,kterého vezme pod svá křídla. Bohužel od již zmíněného Gran Torino mi zde přijde vše až příliš uspěchané a tudíž nedůvěryhodné. Na mysli mám hlavně vývoj charakteru hlavní postavy. Tady by snad mohly výtky k filmu končit. Jinak se totiž jedná o velmi dobře natočený a zahraný snímek,který by si zasloužil v naších končinách větší pozornost. Mádl se ukazuje jako velice zdatný režisér a rád si počkám na jeho další počin.
Psisko59
Psisko59
32 829 bodů
8.5
Inspirace Eastwoodovým Gran Torinem z toho čouhá v každé druhé scéně, ale nevadí - ústřední herecká dvojice se s tím popasovala zdařile a táhne film úspěšně nahoru. Zvláště u Aloise Švehlíka se pendant s Eastwoodem daří - taky čím je starší, tím je lepší. Mádl se jako režisér pomalu vyprofilovává, zatím jeho filmy tak nějak samozřejmě plynou, než aby tomu z režisérského křesla nějak úporně velel - a vyložený průšvih (ale ani nějaké velké umění) se zatím nekoná. Uvidíme, co dál.
Pete69
Pete69
29 898 bodů
8
"Klobouk dolů pane Mádl" Konečně pořádné České drama, které neni podle skutečné události a stojí za to. Skvělá hudba, dokonalý pozvolný spád děje a dobře zvolená hudba. Alois Švehlík zahrál dokonale. Celé to má smysl a ro bez jediné zbytečnosti navíc. Jen tak dál..


Dodatečné informace

Původní název:
Na střeše (více)
  • Česká republika Na střeše
  • Česká republika Na streche
  • Česká republika On the Roof
Premiéra v ČR:
7. 2. 2019
Distributor:
Falcon
Země původu:
Česká republika

Podobné


Powered byJustWatch