Třetí Survivor bojuje o přežití. Televizní sledovanost si připisuje nejhorší start v historii pořadu

Třetí Survivor bojuje o přežití. Televizní sledovanost si připisuje nejhorší start v historii pořadu
Survivor Česko & Slovensko 2024 | Nova
První díl třetího Survivora totiž vidělo v televizi podle dat ATO-Nielsen pouhých 274 tisíc diváků a stal se až 6. nejsledovanějším pořadem večera. Před jednou z nejoblíbenějších reality show současnosti se umístila dokonce i talk show 7 pádů Honzy Dědka a reprízované povídky 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem. A to je pro novinku s velkým mediálním pokrytím slušná porážka.
Ohledně neveselých čísel však musíme vzít v potaz dva faktory. Tím prvním je pozdější vysílací čas. Nova zařadila třetí Survivor až za oblíbený seriál Jedna rodina. Pořad se tak začíná vysílat až před desátou hodinou večer. A reality show, která má dvě hodiny, si v tuto dobu opravdu nezapne každý. Druhým a mnohem zásadnějším faktorem je ale zmiňovaná premiéra na Voyo.
Survivor Česko & Slovensko
Survivor Česko & Slovensko
34%
Právě streamovací platforma je pro československou verzi světové reality show už od první sezóny hlavním zdrojem sledovanosti a zdá se, že i letos se Nova i samotní diváci soustředí zejména na tamní premiéru. O tom ostatně vypovídají už týden vedené diskuse a články v médiích o událostech na ostrově či tom, co oblíbený bavič Mikýř zase vyvedl. Zkrátka kdo opravdu chtěl, už první díl Survivora viděl a i pro Novu jsou nejspíše důležitější čísla na samotném Voyu.
Survivor Česko & Slovensko 2024
Survivor Česko & Slovensko 2024 | Nova
Jenže i přesto je ve srovnání s minulými sériemi vidět velký pokles zájmu o televizní premiéru. Druhá sezóna, která startovala v podobném čase, měla při prvním díle sledovanost 388 tisíc diváků. První série začala se 650 tisíci diváky a chlubila se ještě hlavním vysílacím časem. Je tedy zřejmé, že v televizi už Survivoru pšenka nekvete a je možné, že sledovanost bude ještě klesat. V jak velké míře se fanoušci přesunuli na Voyo, není jasné, přesné statistiky tamní sledovanosti nejsou známy. Podle internetového buzzu a diskuzí ovšem příznivců reality show nejspíš neubylo, jen se potvrzuje, že mladší cílová skupina pořadu už na televizi prostě moc nekouká.
Patříte mezi fanoušky Survivoru? Nezapomeňte si pustit pořad Divočina z ostrova, v němž vítěz první řady Vláďa rozebírá dění v populární reality show.
Zdroj: MediaGuru