Nejočekávanější horory roku 2018

Nejočekávanější horory roku 2018
Ghost Stories

Insidious: Poslední klíč

Premiéra: 4. ledna 2018
Insidious: Poslední klíč: trailer | Sony
Hned zkraje roku nás čeká čtvrtá část kultovní série Insidious. Odhalí záhadnou minulost vyhledávané parapsycholožky Elise (Lin Shaye). Dozvíme se, kde ke světu záhadných sil poprvé přičichla a jak moc to její život obrátilo naruby. Nyní ji nejnovější klient přivádí zpět do domu hrůzy a Elise se musí vyrovnat s vlastní děsivou minulostí.

Day of the Dead: Bloodline

Premiéra: 5. ledna 2018 (v ČR zatím bez data)
Day of the Dead: Bloodline
Původní klasika Den mrtvých (1985) režiséra George A. Romera přichází v další verzi. A i když asi nepřinese nic převratně nového a z traileru je zřejmé, že jste všechno už tak trochu někde viděli, zombie apokalypsy se nikdy nepřejíte. Tak dobrou chuť.

Winchester

Premiéra: 1. března 2018
Winchester: Sídlo démonů
Údajně film vycházející z reálných událostí. Dědička a vdova z rodu Winchestrů (Helen Mirren), kteří vynalezli slavnou palnou zbraň, si nedaleko San Francisca nechá vystavět obří dům. Jeho interiér je jedno velké bludiště i past na duchy všech zemřelých. Tedy zemřelých po výstřelu winchestrovkou, abychom byli přesní.

Oni 2: Noční kořist

Premiéra: 15. března 2018
Oni 2: Noční kořist
Horor Oni patřil v roce 2008 k žánrovým hitům. Debutující režisér Bryan Bertino ovšem pak natočil dva propadáky a bylo ticho po pěšině. Nyní se ale ke vpravdě děsivé partičce s maskami na hlavách vrátil další tvůrce, tak uvidíme, co z původního (vůbec ne špatného filmu) vyždíme.

Tiché místo

Premiéra: 5. dubna 2018
Tiché místo
Horor Tiché místo vypráví příběh, z něhož lze vytušit, jak moc scenáristovi občas leze na nervy příliš hlučné okolí. Rodinka žije poklidným životem na samotě, přičemž klid a ticho je základní podmínkou k tomu, aby přežili. Stačí, aby spadla petrolejka a v hlubinách neznámé temnoty se probouzí zlo.

Noví mutanti

Premiéra: 12. dubna 2018
Noví mutanti
Snímek Noví mutanti vznikl podle stejnojmenné komiksové předlohy a na rozdíl od dosavadní série o X-Menech má žánrově mnohem blíže k hororu než k čemukoli jinému. Příběhová linka asi nebude nic složitého (viz trailer) a fanoušci Maisie Williams (Arya Stark ve Hře o trůny) si tenhle pokus o restart mutantí ságy jistě nenechají ujít.

Slender Man

Premiéra: 17. května 2018
Slender Man
Fiktivní postava vyzáblého chlapíka s prázdným obličejem a podivně rozvolněnými končetinami vznikla v hlavě Erica Knudsena - uživatele internetového fóra Something Awful. A její kult nabyl takových rozměrů, že se dočkal filmové podoby. Režisér Sylvain White se etabloval především jako seriálový režisér.

Ghost Stories

Premiéra: 14. června 2018
Ghost Stories
Ghost Stories předchází již nyní velmi dobrá pověst a trailer naznačuje, že by skutečně mohlo jít o žánrový nadprůměr. Skeptický a racionální profesor Phillip Goodman (Martin Freeman) se rozhodne osobně prozkoumat tři místa, o nichž se tvrdí, že jsou exemplárním důkazem nadpřirozených sil.

The Nun

Premiéra: 12. července 2018
Autorem předlohy hororu The Nun je režisér James Wan (Saw, Insidious, Rychle a zběsile 7), což je svým způsobem záruka kvality. Režie se ujal Ir Corin Hardy (velmi zajímavý horor Hvozd) a jde vlastně o spin-off ke dvojce V zajetí démonů (2016). Vyšetřuje se v něm záhadná smrt řádové sestry v jednom rumunském klášteře.

Predátor 

Premiéra: 2. srpna 2018
Jacob Tremblay, Trevante Rhodes, Boyd Holbrook, Keegan Michael Key, Olivia Munn, Shane Black, Sterling K. Brown
The Predator
Titul už sám o sobě prozrazuje, na co do kina půjdete. Jeden z nejlepších hollywoodských scenáristů Shane Black dostal zelenou k režii dalšího snímku do série příběhů o kultovní sci-fi postavě známé pod titulem Predátor. O čem bude nový Predátor jsme psali například zde.

Halloween

Premiéra: 18. října 2018
Jamie Lee Curtis
Halloween
Predátor nebude jediným návratem ke klasice žánru. V říjnu nás čeká také další návrat k Halloweenu. Režie se tentokrát ujal David Gordon Green, což je tvůrce, kterého proslavily spíše komedie (Travička zelená, Princ a pruďas, Boj o ředitelnu). Ale Halloween určitě komedie nebude.

Noční můra v Elm Street

Premiéra: 2018
Robert Englund
Noční můra v Elm Street
Stejně tak se asi nebudete smát u návratu do nejstrašidelnější ulice zvané Elm. Probudí se tam znovu noční můry, na které by divák neměl jen tak zapomenout. Scénář tohoto rebootu vzešel ostatně z pera Davida Leslie Johnsona (V zajetí démonů 2, Orphan). Je otázkou, zda se premiéra stihne ještě v roce 2018.

Puppet Master: The Littlest Reich

Premiéra: 26. prosince 2018 (v ČR zatím bez data)
nejocekavanejsi-horory-roku-2018-1
Puppet Master: The Littlest Reich
Puppet Master je kultovní americký horor z roku 1989, kde se hrůzných ohavností dopouštějí malé loutky. Projekt vzbuzuje velká očekávání, neboť se režie ujala dvojice Sonny Laguna a Tommy Wiklund, tvůrci poněkud obskurních hororů.

Nosferatu

Premiéra: 2018
nejocekavanejsi-horory-roku-2018
Nosferatu
A konečně na závěr ještě jeden návrat k velkému kultu a klasice. Nosferatu vznikl jako adaptace předlohy Brama Stokera již jako němý film v roce 1922. Po více než půlstoletí se k látce vrátil Werner Herzog s nezapomenutelným Klausem Kinskim. A nyní se ke kultu Upíra z Nosferatu vrací talentovaný režisér Robert Eggers, jehož snímek Čarodějnice (2015) byl loni dost možná nejlepším hororem roku.