Sestra

52%
Sestra

Démonická řádová sestra z hororu “V zajetí démonů 2” se vrací, aby šířila zlo ze záhadného kláštera v Rumunsku, ve kterém řád jeptišek ukrývá děsivé tajemství. Nejtemnější kapitolu ze světa filmu “V zajetí démonů” Vám přináší legendární James Wan, filmový tvůrce, který stojí za touto úspěšnou filmovou sérií. (Vertical Ent.)




Recenze: Sestra

Kinobox.cz
65%

Zklamaly mě ale charaktery, podchycení příběhu a atmosféra. Když to ale vezmu kolem a kolem, stejně si film pustím znovu, proto ho budu hodnotit nadprůměrně.

Kinobox.cz
40%

Tudíž se dá Sestra vychutnávat pouze jako směs náhodných hororových scén, natáčených opilým, stále se kymácejícím kameramanem, které jsou přibližně propojeny hlavní strašidelnou jeptiškou, která vypadá velmi podobně jako Marilyn Manson, jen má židovštější nos (samotného Valaka celý film neuvidíme).


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
5.5
Sestra se svou kvalitou řadí v rámci Universa někde k první Annabelle. Jenže tam kde první Annabelle selhávala po technické stránce,tak tam si sestra vykračuje s grácií.Hardy na postu režiséra odvedl slušnou práci a myslím,že ze scénáře vyždímal maximum. Bohužel i tak to bylo trochu málo. Atmosféra byla místy dobrá,ale napětí jako by nebylo. Vše jen v náznacích a samotné finále vše maximálně pohřbilo.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
Corin Hardy převzal otěže po Jamesovi Wanovi a podíval se na další kapitolu řádění démonické řádové sestry. Příběhově sice dojde ke zklamání, neboť tu v podstatě není nic, co by už divák z předešlých dílů neznal či neviděl, ale jako atmosférický horor funguje dobře. Samotný začátek tedy může odradit, ale byla by to škoda. Děj si převážně v druhé polovině stopáže pohrává s temnou ponurostí a děsivým studeným pocitem prostoru klášterního labyrintu a to v celé své parádě. Děsivosti a strachu tu bylo učiněno za dost a striktně se tak připomíná, jak má takový atmosférický horor vypadat. O to šlo zřejmě především a tak se zřejmě příběh jako takový ve své zajímavosti stal druhořadým. A je to škoda, neboť lépe zpracovaný děj s alespoň nějakou kapkou originality by snímku přidalo na vážnosti. Děj je tedy značně jednoduchý a pro diváky předešlých snímků snad i předvídatelnější, ale zato žánrově svou atmosférou vypracovaný do dokonalosti. Hororovou peckou snímek nebude, ale za povšimnutí v rámci hororového fanouškovství určitě stojí.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Technicky parádní, ale jinak klasická bída, která tyhle Wanovy spin-offy provází. Na horror ospalé, příběhově krutě nezajímavé. Ale chápu, že když to sype, tak se to podojit musí.

Dodatečné informace

Původní název:
The Nun (více)
  • USA Sestra
  • USA The Nun
  • USA Jeptiška
  • USA Mníška
Premiéra v ČR:
6. 9. 2018
Distributor:
Vertical Entertainment
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
22 mil. USD
Tržby:
365,58 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Sestra je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Sestra


Podobné


Powered byJustWatch