Halloween

67%
Halloween

Před čtyřiceti lety dokázala Laurie Strodeová (Jamie Lee Curtis) jako jedna z mála přežít řádění maskovaného zabijáka Michaela Myerse. Útok, který se odehrál o halloweenské noci, v ní však zanechal hluboké jizvy na duši. Od noci, během které vyšinutý mladík ubodal její přátele, jen aby mohl připravit o život i ji, se důsledně připravuje na jeho návrat. Žije v ústraní, v domě plném důmyslných pastí, zoufale si nerozumí s dcerou (Judy Greer), která ji kvůli téhle posedlosti považuje za blázna, a velmi těžce si hledá i cestu k dospívající vnučce. To vše navzdory tomu, že Myers dožívá v jedné z nejpřísněji střežených psychiatrických léčeben a možnost jeho útěku je jen teoretická. Blíží se však Halloween a všechny Lauriiny obavy se rázem zhmotní po havárii vězeňského autobusu, který převážel nebezpečné psychiatrické pacienty do nového ústavu. Některým z nich se podařilo uprchnout. Michael Myers byl mezi nimi a o svou nezdravou fixaci na Laurii nepřišel. (Cinemart)




Recenze: Halloween

Kinobox.cz
50%

Samozřejmě je nostalgické vidět Curtisovou, jak se po 40 letech vrací ke své legendární roli. Samozřejmě má své kouzlo znovu vidět Michaela nasazovat si masku. Ale na 100 minut to nestačí, pro mě. Pokud patříte k těm, kteří jsou z původního Halloweenu nadšeni, nebude tomu asi v případě tohoto filmu jinak.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
První díl je kult a já bych ostatní díly oželel a vydržel bych čekat klidně 40 let jen na tento díl. Tohle pokračování mne zcela očaroval. Ať už to byly úvodní titulky,nebo prostě jen postavy Lurie Strodeové a Mikea Myerse. Jenom slyšet hudební motiv byla slast pro uši. Poprvé,když se Mike objeví na scéně,tak mne příjemně zamrazilo. Bylo to jako shledání po letech s člověk,který vás děsí,ale při tom velmi zajímá. No a ve chvíli kdy se dostane Mike na svobodu a rozjedou se jatka,tak na sobě ucítíte tu dávku nostalgie. Atmosféra byla pořádně hutná a napětí by se dalo krájet. Pomrkávání po prvním díle byla jen třešničkou na dortu. David Gordon Green bude nejspíš velkým fandou série a z jeho režie jde cítit láska a respekt,které k celé sérií chová. Práce s kamerou,hudba,střih no prostě vše udělané tak,aby si sklaní fandové přišli na své. Jamie Lee Curtis byla v hlavní roli výborná a i ostatní herci nedělali ostudu. Na horor prostě herecky velmi slušné. Finále je už bez zbytečné psychologie postav,ale s dostatečnou dávkou akce. Krásné uzavření jedné série.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Tento Halloween patří do té lepší poloviny z vražedných příběhů Michaela Myerse, který i ve věku důchodce neztrácí chuť zlikvidovat svojí rodinu a všechny, kteří mu stojí v cestě. Dostatečně děsivé, pěkné lekačky a návrat ke kořenům. Snímku v míře nemalé pomohla i Jamie Lee Curtis.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Všechny meta věci a napojení na originál fungují obstojně, hůř funguje vybudování něčeho vlastního. Proto preferuju Zombieho svéráznou, ale taky svébytnou a plnohodnotnou revizi.


Dodatečné informace

Původní název:
Halloween (více)
  • USA Halloween
  • USA Halloween 3
  • USA Halloween 3-D
  • USA Halloween III
  • USA Untitled Halloween Sequel
Premiéra v ČR:
18. 10. 2018
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
10 mil. USD
Tržby:
259,9 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Halloween je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Halloween


Podobné


Powered byJustWatch