Halloween 3

30%
Halloween 3
Plakát traileru

Blíží se Halloween a děti po celé Americe touží po maskách neustále inzerovaných v televizi. Nedají svým rodičům pokoj, dokud jim vytouženou hračku neobstarají. Masky však nejsou tak nevinnými hračkami, jak se na první pohled jeví. Ve skutečnosti jde o smrtonosná zařízení, která vymyslel Conal, šílený irský výrobce hraček, znechucený hrubou komercionalizací dávného keltského mýtu. Jeho zvráceným cílem je obnovit pravý smysl Halloweenu a vrátit jej do počáteční formy, kdy byl svátkem čarodějnic. Místo znovuzrození keltského mýtu se však záměr mění v krutý žert démonického mstitele pošlapaných tradic, kdy se "hříchy" konzumní společnosti obrátí proti nim samým.




Pete69
Pete69
29 851 bodů
4.5
Michael Myers se nám v druhém dílu jaksi roztavil a tak není třeba tvůrcům po čtyřiceti lety vyčítat, že chtěli pokračovat v halloweenské sáze. No nepovedlo se to, co si budeme povídat. Jisté prvky hororu a napětí ale nalézám a pár povedených scén také. Film beru jako nepovedenou vsuvku, která mě ale nepohoršila. Je to jen prostě něco mimo filmový hororový Halloween.. i když na halloweenské téma..
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
3
Velice diskutabilní filmové dílo a není divu. Námět není špatný, ale je bohužel dějově velmi špatně nastavený a dát to do série ´Halloween´ byl nesmysl už úplný. Michael Myers byl v předchozím snímku sprovozen ze světa a tak si tvůrci zřejmě mysleli, že mohou přijít se zcela rozdílným příběhem. A ono ouha. Ukázalo se to jako ohromná chyba. Naštěstí byli tvůrci konkurenční série ´Pátek třináctého´, jehož trojka vznikla ve stejném roce jako tento, daleko rozumnější. Jason tam vesele řádí dál. Ale zpět k tomuto. Už podtitul ´Season of the Witch´, tedy v překladu ´Sezóna Čarodějnic´, je zcela mimo, když tu o žádné čarodějnice nejde. Máme tu pouze nějakého majitele továrny na výrobu halloweenských masek, pochopitelně se snažící je prodat, vlastnící také roboty, kteří nějak nepochopitelně vraždící. A do televize se nasadí reklama na jeho masky, která má hypnotický účinek. A co to má způsobit? Snímek prozradí, ale tak, jak je to napsáno a natočeno to logiku nemá žádnou. Námět je zpracovaný zkrátka tak, že tomu chybí nápad a žánrová atraktivita, aby to po divácké stránce zaujalo. A to na scénáři pracovali tři autoři, kupodivu včetně Johna Carpentera, který v tomto roce natočil do dnes úžasný remake ´Věc´. Zkrátka a dobře, touto halloweenskou trojkou bylo šlápnuto hodně vedle. Kdyby autoři vice zapracovali na scénáři a nasadili jako samostatný film, tedy bez spojitosti na nějakou sérii, mohlo to dopadnout daleko lépe.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
4
Kdybych tak mohl zvednout hodnocení. Bohužel slabé pokračování.

Dodatečné informace

Původní název:
Halloween III: Season of the Witch (více)
  • USA Halloween 3
  • USA Halloween III: Season of the Witch
  • USA Halloween III
Země původu:
USA
Rozpočet:
2,5 mil. USD
Tržby:
14,4 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Halloween 3


Powered byJustWatch