Voyo překonalo důležitou metu a dotahuje Netflix. Představilo své nadcházející hity

Voyo překonalo důležitou metu a dotahuje Netflix. Představilo své nadcházející hity
Metoda Markovič: Hojer - Václav Neužil, Petr Lněnička | Voyo
Během čtvrteční prezentace chystaných novinek platformy v pražské Hauch Gallery totiž bylo oznámeno, že Voyo už na Česku a Slovensku překonalo metu 800 tisíc aktivně platících uživatelů. „Vnímám jako obrovský úspěch, že Voyo za pouhé tři roky od restartu překonalo hranici osm set tisíc předplatných v jeden okamžik. Voyo je tak nejsilnější lokální streamovací služba a už se s přehledem může na našem trhu poměřovat i s nejsilnějšími globálními hráči. Velmi rychle překonáváme dílčí cíle a blížíme se k tomu hlavnímu – jeden milion předplatitelů do konce roku 2025,“ uvedl generální ředitel skupiny Nova Daniel Grunt. Následně dodal, že aktuálně už počet odběratelů překonal i hranici 820 tisíc. Voyo tak za tři roky narostlo téměř čtrnáctkrát.
Metoda Markovič: Hojer
Metoda Markovič: Hojer
92%
Úctyhodné číslo je samozřejmě nutné rozložit mezi český a slovenský trh, a tak je samozřejmě logické, že číslo za Českou republiku bude o něco menší. Pokud ovšem předpokládáme, že právě čeští diváci hrají na službě prim, tak toto číslo hravě přeskočí hranici půl milionu platících. Voyo je tedy bezpochyby největší lokální streamovací službou a nejspíš se zase o něco přiblížilo vládci na trhu – Netflixu.
Ani u něj nejsou přesná čísla na českém trhu jasná, podle dat distribuční společnosti Axocom a mediálního zastupitelství Atmedia by však měly Netflix využívat dvě třetiny z 2,6 milionů tuzemských uživatelů streamovacích služeb. Náskok streamovacího giganta by tak měl být pořád značný, i jemu ovšem Voyo již zřejmě začíná šlapat na paty a ukazovat svou sílu.
K té mu dopomohla řada hitů v čele s Ivetou, Metodou Markovič: Hojer, oceňovanou Matematikou zločinu či úspěšnými reality show typu Survivor Česko & Slovensko. Skupina Nova proto hodlá i nadále naplno šlapat do televizní i streamovací produkce a aktuálně připravuje 25 projektů čítajících celkem 521 epizod. Kromě pokračování Ivety, Krále Šumavy, teenagerského seriálu Sex O'Clock a Metody Markovič (tentokrát se spartakiádním vrahem Jiřím Strakou) nás pak čeká zejména minisérie Studna od Terezy Kopáčové o jednom z nejděsivějších případů Československa, na který však budou tvůrci nahlížet z pohledu napjatých rodinných vztahů.
Studna
Studna | Voyo
Dále se v různých stádiích vývoje nachází Pád domu Kollerů v režii Jana Hřebejka, Buldok z Poděbrad se Sabinou Remundovou a Markem Adamczykem v hlavních rolích či Milionáři od úspěšného producenta Tomáše Hoffmana. Příznivce kriminálek pak vedle Studny potěší také odlehčenější vyšetřování ve Vraždách v Kraji s Ondřejem Sokolem či dokumentární série Kauza Kramný a Rigo o nechvalně proslulém slovenském sériovém vrahovi.
Do dokumentů se chce Voyo ostatně více opřít. Po Málo mě znáš o Ivetě Bartošové dorazí také dokumentární cyklus s pracovním názvem Lebo medveď o tom, jak se žije s přemnoženými medvědy ve slovenské Poľani. Voyo je navíc také partnerem nového celovečerního dokumentu Virtuální přítelkyně od režisérky V síti Barbory Chalupové, pojednávajícím o fenoménu OnlyFans. Bude toho zkrátka více než dost a na Nově se opravdu snaží, aby kýžená meta milionu odběratelů padla co nejdříve.
Podívejte se také na žebříček nejsledovanějších seriálů této platformy.
Zdroj: TV Nova, Voyo, ČTK