Kinovýhled: Řítí se na nás velkolepá Furiosa i smrtící pavouci v Havěti

Kinovýhled: Řítí se na nás velkolepá Furiosa i smrtící pavouci v Havěti
Do kin míří Furiosa. | Kinobox
Hollywood tento týden vyklidil prostor pro řítící se kamion značky Warner Bros. Pictures: do kin doveze dlouho očekávaný snímek Furiosa: Sága Šíleného Maxe. Australan George Miller před devíti lety spektakulárně oživil svou dystopickou ságu Zběsilou cestou a nyní, bezmála v osmdesáti letech, přináší další kapitolu. Tentokrát půjde o prequel, jenž přiblíží minulost titulní Furiosy. Charlize Theron proto nahradila talentovaná Anya Taylor-Joy. Jednoznačně pozitivní ohlasy z premiéry v Cannes, která proběhla minulý týden, naznačují, že je nač se těšit.
Furiosa: Sága Šíleného Maxe
Furiosa: Sága Šíleného Maxe
82%
Furiosa: Sága Šíleného Maxe: finální trailer | Vertical Entertainment

Český snímek Noční klid bude – jak se dá odtušit z názvu – pravým opakem hlučné jízdy z vyprahlých pouští. Talentovaný režisér Michal Hogenauer, který před pěti lety debutoval snímkem Tiché doteky, přináší minimalistický thriller o dobře situovaném muži ve středním věku, schváceném spirálou paranoidních myšlenek. Může si za svůj stav sám, nebo je na vině společnost, v níž žije? V hlavní roli snímku, na jehož scénáři se podílel Václav Kadrnka (Křižáček), se představí neokoukaný český herec Pavel Gajdoš.
Noční klid
Noční klid
64%
Noční klid: trailer | CinemArt

Zvídavým a přemýšlivým divákům nelze nedoporučit čínský snímek Jen řeka teče, který byl loni premiérově uveden v sekci Un certain regard na festivalu v Cannes. Detektiv Ma Če v něm pátrá po vrahovi, který brutálně zabil několik lidí v blízkosti místní řeky. Jak už to v podobných filmech bývá, hlavní hrdina se ale dozví především něco o sobě samém. Atmosférická kriminální enigma, nasnímaná na drsný 16mm film, dostala navíc od českého distributora do vínku půvabný plakát variující známý obraz od Edvarda Muncha.
Jen řeka teče
Jen řeka teče
67%
Jen řeka teče: trailer | Film Europe

Poslední premiéra tohoto týdne je určena hororovým nadšencům a zapovězena arachnofobikům. Snímek Havěť, situovaný na pařížské předměstí Noisy-le-Grand, totiž vypráví příběh z věžáku, který se vinou jednoho nezodpovědného chovatele promění v baštu osminohých predátorů. Zatímco maskovaní vrazi už otrlé publikum leckdy straší jen příjemně, pavouci dokáží struny našich pudových strachů rozeznít velmi rychle a efektivně. Svým debutem si režisér Sébastien Vaniček bezprostředně vysloužil pozvánku do Hollywoodu.
Havěť
Havěť
59%
Havěť: trailer
Podívejte se na všechny filmy, které aktuálně vstupují do českých kin.
Zdroj: Unie filmových distributorů, Kinobox