Hlásí Jessica Alba návrat? Bývalá hvězda se mění v drsňačku, která v novém akčňáku láme kosti

Hlásí Jessica Alba návrat? Bývalá hvězda se mění v drsňačku, která v novém akčňáku láme kosti
Tvrdá odplata | Netflix
Doby, kdy byla Jessica Alba vyhledávanou herečkou, už jsou dávno pryč. Start ve zmiňovaných komiksovkách byl pro její kariéru sice slibný, nikdy však nedokázala prvotní úspěch pořádně vytěžit a chytnout se v úspěšné franšíze či alespoň výrazně kvalitních snímcích. Neúprosný Hollywood tak začal Jessice malinko zavírat dveře a v poslední dekádě za sebou herečka nemá prakticky žádný výrazný zářez. Stagnující kariéru se tak snaží oživit způsobem, jenž je v posledních letech v módě – stane se drsnou akční hrdinkou.
Tvrdá odplata
Tvrdá odplata
  • Netflix
AI
60%
V novém filmu od Netflixu Tvrdá odplata si zahraje členku speciálních jednotek jménem Parker, která se po smrti otce vrací do rodného města, aby převzala rodinný byznys. Brzy ale přijde na to, že úmrtí jejího otce rozhodně nebyla náhoda a za vším nejspíš stojí místní gangy i špinavé kšefty mocného senátora. Ano, zní to jako klasická béčková zápletka z filmů Stevena Seagala a dalších laciných žánrovek. To by ovšem samozřejmě nevadilo. Už několikrát jsme v posledních letech viděli, jak se zdánlivě okoukané cesty za pomstou dokázaly díky inovativní režii a špičkové choreografii proměnit ve strhující akční nářezy.
A Jessica Alba se v akčních pasážích podle prvního traileru snaží ukázat, že má na tomto poli co předvést. I když choreografii na první pohled chybí um a drajv, jimiž se mohou pochlubit třeba týmy okolo Chada Stahelskiho či Davida Leitche, akční pasáže vypadají solidně a Alba by si v nich neměla uříznout ostudu. Podobných scén ale v traileru zase tolik není a zbytek svým upovídaným materiálem a předvídatelnou zápletkou zatím příliš nestrhne.
Tvrdá odplata: trailer | Netflix
Z upoutávky se dá podle vizuálu vyvodit, že se bude jednat o jednu z těch lacinějších netflixovek, jež zatím působí jako standardní streamovací výplň. Tvůrci sice slibují strhující mix prvního Ramba a Johna Wicka, právě onen drajv a intenzivní akce však v ukázce zatím absentují. Co myslíte, připíše si Jessica Alba konečně hit, nebo bude pokračovat v sérii nevýrazných počinů?
Podívejte se také na žebříček nejlepších akčních filmů podle Kinoboxu.
Zdroj: Netflix, The Hollywood Reporter