Legendární béčko s Dolphem Lundgrenem se dočká remaku. Vrátí se s talentovaným režisérem

Legendární béčko s Dolphem Lundgrenem se dočká remaku. Vrátí se s talentovaným režisérem
Vládci vesmíru (1987) | Cannon Group
Vládci vesmíru se o slovo přihlásili dlouho předtím, než Mattel narazil na filmové zlato díky Barbie (2023). Ve své době šlo o ambiciózní sci-fi, v níž měl Dolph Lundgren ukázat, že svaly umí napínat stejně dobře jako Stallone a Schwarzenegger. V úloze válečníka He-Mana odvracel nebezpečí pro celý vesmír v podobě Skeletora (Langella), jenž získal vládu nad hradem Šedoleb a z planety Eternia usiluje o ovládnutí veškeré existence. Příběh odbočil také na Zemi, ovšem oproti soudobému Highlanderovi nabídl o poznání pokleslejší, pro mnohé tedy zábavnější kulisy, souboje a kostýmy.
Vládci vesmíru
Vládci vesmíru
56%
Jako tradičně do půl těla odhalený Lundgren zikoničtěl a Langellův srdnatý výkon se zařadil na pozoruhodný seznam béčkových škvárů, jež v záporných rolích ozdobili vážení charakterní herci (jmenujme například Christophera Plummera ve Hvězdné srážce nebo Raula Juliu ve Street Fighterovi). Film ovšem přišel na 22 milionů dolarů a po celém světě vydělal jen 17, přičemž kritika ho nešetřila. Produkující i distribuující studio Cannon Group skouslo další finanční ztrátu, roku 1994 úplně zaniklo.
Pověst snímku se však v průběhu let vybrušovala a stával se legendou, na niž se různá studia pokoušela navázat. S případným remakem se spojovali třeba John Woo (Tváří v tvář), Joe Cornish (Útok na věžák) nebo McG (Terminator Salvation). Roku 2022 koupil práva Netflix, který za projekt pod dohledem bratrů Adama Nee a Aarona Nee (Ztracené město) utratil údajně 30 až 60 milionů dolarů. Loni se však kvůli průtahům a navyšování výdajů rozhodl vycouvat a práva nyní zřejmě směřují do Amazonu.
Vládci vesmíru (1987)
Vládci vesmíru (1987) | Cannon Group
Společnost Jeffa Bezose má podle webu Deadline enormní zájem o angažování režiséra Travise Knighta, jenž má zkušenosti s animovaným i hraným formátem. Jeho animák Kubo a kouzelný meč se ucházel o Oscara a transformeří prequel Bumblebee je jedním z nejlépe přijatých dílů série. Knight momentálně pracuje na stop-motion fantasy animáku Wildwood, ale pro nové Vládce vesmíru by byl vhodným adeptem.
Mohl by zajistit i seriózní a dospělou adaptaci, ačkoli takovému uchopení se látka vzpírá. Adam Nee svého času přirovnal jejich zrušený projekt k Thoru: Ragnarokovi s tím, že postavy jako Snout Spout nemohou existovat ve vesmíru na bázi Pána prstenů. Amazon určitě šetřit nebude a snad konečně zkompletuje epické dobrodružství, v němž humor jistě má své místo. A třeba i Dolph Lundgren, jenž v rozhovoru pro Comicbook žertem pronesl, že případný návrat do úlohy staršího He-Mana by zvážil pouze tehdy, kdyby mu tentokrát ušili trochu vrstevnatější kostým.
Podívejte se na přehled nejlepších filmů dostupných na Amazonu.
zdroje: Movieweb, Deadline, Comicbook