Hračky od Mattela zaplaví stříbrná plátna. Vin Diesel oživuje ikonické barevné boxery

Hračky od Mattela zaplaví stříbrná plátna. Vin Diesel oživuje ikonické barevné boxery
Rock 'Em Sock 'Em Robots - Vin Diesel | Universal Pictures / Mattel
Stolní hra pro dva hráče, kteří jednoduchým joystickem a tlačítky ovládají dva roboty bojující v ringu, vyšla roku 1964, přičemž Mattel uvedl svou verzi s menšími figurkami pojmenovanými Red Rocker a Blue Bomber v novém tisíciletí. Rock 'Em Sock 'Em Robots jsou hlavně v zámoří podobně ikoničtí jako rané videohry či arkády. Inspiroval se jimi například George Lucas, jenž do předaleké galaxie začlenil i obdobnou holografickou hru.
Toy Story 2
Toy Story 2 | Pixar Animation Studios
Roboti se jinak na stříbrných plátnech moc neohřáli, pamatovat si je můžeme leda z Toy Story 2, kde se rovněž spíš mihli. Jako inspirace však posloužili pro boxerské sci-fi Ocelová pěst z roku 2011, v níž Hugh Jackman dohlížel na syna a na jeho robotického svěřence – zápasníka. Do podobného teritoria nyní míří rychlý a zběsilý Vin Diesel, jemuž šílená automobilová série pořád vydělává a expandujícímu filmovému vesmíru Mattelu může přinést i jinou cílovku než existenciální Barbie.
Společnost Universal oznámila film o Rockerovi a Bomberovi už roku 2021 s Dieselem na palubě, ale až momentální krasojízda Barbie zřejmě projekt nakopne do fáze výroby. Na scénáři pracoval Ryan Engle, jenž má bohaté zkušenosti s akčním žánrem díky filmům jako NON-STOP nebo Rampage Ničitelé. On i Diesel momentálně respektují probíhající herecké a scenáristické stávky a před jejich završením se projekt nerozjede, ačkoli se s ním už plně počítá. Na Oscara nominovaný producent a šéf filmového oddělení Mattelu Robbie Brenner nedávno pro Variety potvrdil, že scénář je ve vývoji a že všichni včetně Diesela jsou plní nadšení a očekávání.
Podrobnosti zatím bohužel schází, budeme si muset počkat, jak Universal k příběhu přistoupí. Zda ve stylu zmíněné Ocelové pěsti s Dieselem jako otcovskou postavou, nebo jestli se přikloní k Barbie a akční hvězda skončí přímo v ringu s modrým či červeným nádechem. Druhá možnost by byla atraktivní i proto, že za nejlepší roli Vina Diesela mnozí nepovažují Dominica Toretta v Rychle a zběsile, nýbrž Železného obra ve stejnojmenném milovaném animáku. Šestapadesátiletý herec má k námětu blízko a před dvěma lety pro Deadline předesílal spojenectví s Mattelem, jež by mohlo vyústit v nový filmový svět s potenciálem velké franšízy.
Rychle a zběsile 9
Rychle a zběsile 9 | Universal Pictures
K tomu po Barbie dojde tak jako tak. Daniel Kaluuya si zahraje hlavní roli ve filmu o dinosaurovi Barneym, který má cílit na dospělé publikum. J. J. Abrams zase produkuje snímek Hot Wheels, jenž by měl skýtat vzrušující závodní dobrodružství. S katalogem produktů, jakým Mattel disponuje, se může nad Marvelem a komiksovkami pomalu smrákat. Záleží samozřejmě na konceptu a přijetí dalších projektů v čele s Rock 'Em Sock 'Em Robots.
zdroje: Variety, Deadline