Kubo a kouzelný meč

71%
Kubo a kouzelný meč
Chlapci Kubovi pomáhá talent vyprávění uživit sebe a nemocnou matku. Den co den opouští jeskyni, ve které společně přebývají, a v přilehlé vesnici ohromuje obyvatele svými příběhy, které končí vždy před západem slunce. Domů se musí vrátit před setměním, jinak by ho podle matky mohla stihnout strašlivá kletba. Jednoho večera se však vrátit nedokáže. A varování se promění ve skutečnost. Najednou si uvědomí, že se stal hrdinou vlastního dobrodružného příběhu. V doprovodu chytré a přímočaré Opice a trochu praštěného Brouka se vydává po stopách svého otce, legendárního samuraje. Jeho cílem je nalezení otcovy zbroje, která mu má pomoci obstát v boji se zlem, které má v úmyslu zničit vše, co mu kdy bylo drahé. Tahle výprava bude mnohem dobrodružnější, strašidelnější a zábavnější než cokoliv z toho, co dosud vyprávěl. (oficiální text distributora)



Recenze: Kubo a kouzelný meč

Kinobox.cz
75%

Jádrem Kuboa jsou nicméně až meditativní pasáže pojednávající o předcích, mrtvých duších, které znovu obžijí, lampiónech putujících po vodní hladině. Je v tom trocha melancholie připomínající loňského Malého prince (2015). V kombinaci s podpořenou hudbou steče slza zpoza 3D brýlí i dospělákovi.


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
7
Kubo je jeden z nejoriginálnějších a nejzajímavějších animovaných filmů,které jsem kdy viděl. Ať už se jedná o postavy,námět,nebo úžasnou animaci. Není to jen prvoplánovaná řachanda,ale smysluplný fantasy snímek,který toho divákovi dokáže nabídnout více než si dokázal představit.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Chyběl mi tady trošku zajímavější příběh, jinak docela fain osvěžení v té záplavě jednoduchých animáků.
lamps
lamps
15 150 bodů
6.5
Rodinný animák s jedinou opravdu vtipnou postavou a příběhem jakoby narychlo splácaným na koleni po vzoru dětských mytologických báchorek. Co se tomu upřít nedá, je kromě výborného dabingu naprosto odzbrojující animace, působivé hrátky s prostředím a stoprocentně fungující interakce mezi hrdiny v prostřední části příběhu, která je zásluhou neodolatelně hláškujícího Brouka přímo královsky zábavná. Bohužel ničeho extra originálního se divák nedočká a rutinní závěr degraduje v mých očích jinak alespoň pohodovou a obrazově vynalézavou podívanou o stupínek níže.


Dodatečné informace

Původní název:
Kubo and the Two Strings (více)
  • USA Kubo a kouzelný meč
  • USA Kubo and the Two Strings
Premiéra v ČR:
6. 10. 2016
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Čeština:
Kubo a kouzelný meč je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch