Barbie mohla vzniknout už v 90. letech. Měla ji hrát hollywoodská sexbomba

Barbie mohla vzniknout už v 90. letech. Měla ji hrát hollywoodská sexbomba
Barbie | Warner Bros.
S veškerou úctou k Amy Schumer, její odchod od rozdělaného projektu byl pro mnohé spíš úlevou – úspěšná komička má velmi úzký okruh příznivců a příznivkyň, ještě mnohem víc lidí ale její vulgární smysl pro humor nesnáší. Greta Gerwig, jejíž nahlas vyslovenou ambicí je stát se úspěšnou režisérkou rodinných velkofilmů, mnohem víc inklinovala k vkusnému kompromisu, s nímž může každý najít společnou řeč. Přesto jde pochopit, proč zní Schumer při vzpomínce na zbytečně ztracený čas trochu otráveně.
Barbie
Barbie
68%
Jinou hereckou hvězdou, jež se v minulosti pokusila o oživení slavné blondýny, byla Anne Hathaway, dopadla ale ve stejné slepé uličce. Její příběh měl vyprávět o tom, že Barbie vyhodili z Barbielandu, protože není dost dokonalá. Po zhlédnutí snímku Gerwig ale Hathaway prokázala dobré vychování a výsledek označila za skvělý. Dokonce řekla, že je vlastně ráda, že její verze nevznikla, protože snímek Gerwig je podle ní mnohem lepší, než by byl ten její.
Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese
Sharon Stone | Netflix
A nyní se ozvala další filmařka, jež měla zájem o zfilmování této látky dokonce už na konci minulého století. A není to nikdo jiný než Sharon Stone, jejíž obsazení do role Barbie by v devadesátých letech nepochybně zdvihlo nejedno obočí. Hvězda Základního instinktu se ozvala v komentářích jednoho z instagramových postů herečky Americy Ferrary, jež v Barbie ztvárnila jednu z hlavních rolí. „Ze studia se mi vysmáli, když jsem k nim přišla s tímhle nápadem v 90. letech, i když jsem měla podporu lidí z vedení Barbie,“ poznamenala Stone. Nicméně se svým verdiktem volí spíš cestu Hathaway než Schumer a zakončuje vyjádření úlevou, že k takovému filmu nakonec přeci jen došlo: „Je neuvěřitelné, jak daleko jsme došly. Děkuji vám, dámy, za vaši odvahu a vytrvalost.“
Sharon Stone
Sharon Stone

Herečka, Výkonná producentka

O tom, jak moc se Barbie povedla, můžeme jistě diskutovat. Pro některé je filmem roku, pro jiné nafouklou bublinou. Z produkčního a historického hlediska jde však jistě o zásadní dílo, o jehož komplikované produkci a posunu trendů se bude psát v učebnicích filmové historie. A vždy se bude moct spekulovat, kudy jinudy by se tato historie vydala, kdyby vznikla jiná z plánovaných verzí.
Podívejte se na žebříček nejlepších filmů všech dob podle databáze Kinoboxu.
zdroj: Variety