Tváří v tvář

81%
Tváří v tvář

Losangelský agent FBI Sean Archer má s psychopatickým teroristou Castorem Tryem nevyřízené účty. Před šesti lety se Castor pokusil příliš schopného agenta zastřelit ze zálohy a nešťastnou náhodou zabil jeho malého synka. Od té chvíle je Archer smrtelně nebezpečnému Troyovi v patách. Žene ho touha po pomstě. A velký den odplaty konečně nastal. V divoké honičce a mimořádně dramatické přestřelce Archer vítězí a nebezpečný terorista se v komatu a na prahu smrti ocitá v tajné vězeňské nemocnici. Je ale skutečně dobojováno? Nikoli! Castor a jeho bratr Pollux několik hodin před zatčením umístnili někde v Los Angeles biologickou zbraň, kterou časovaný spínač odpálí přesně za šest dní. Je třeba vypátrat místo, kde je zákeřná bomba uložena. Jde o záchranu desetitisíců životů. S pomocí nejmodernější technologie vědci transplantují Archeovi tvář teroristy Castora. V tomto dokonalém "převleku" má ve vězení zjistit od Castorova bratra Polluxe, kde leží bomba. To se Archeovi nakonec podaří, ale na návrat k normálu je už pozdě. Castor se totiž mezitím probral z komatu, ukradl Archeovu tvář a zlikvidoval všechny, kdo o záměně tváří věděli. Psychopatický terorista se tak stal agentem FBI, zatímco skutečný policista s tváří mnohonásobného vraha, trpí v přísně střeženém kriminále. Podaří se mu uprchnout a získat znovu svou pravou identitu?




Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
9.5
Vzpomínám si jak jsem jako malý odvracel zrak při scéně na hlavy bez obličejů. To jsem byl ještě malej a vůbec jsem z toho neměl rozum. Když jsem pak jako starší viděl snímek znovu,tak jsem byl naprosto spokojený. John Woo tuhle nezvyklou výměnu tváři podal jako zcela běžnou věc a celý snímek je propletený nabitou akcí a vynikajícími dialogy. Svůj lví podíl na úspěchu nesou i John Travolta a Nicolas Cage,kteří ve svých rolích doslova září.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
7
I přes některé pohádkové situace a scény se pro mě jedná o nadprůměrný akční snímek s přidanou hodnoutou, kterou je nevšední příběh. Stále se ale jedná o klasický Hollywood devadesátých let, kdy se produkovaly podobné filmy, jako na běžícím pásu. 70%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
10
Dalo by se říci: Konečně! John Woo tímto snímkem dostal od Hollywoodu naprostou svobodu ve své režisérské realizaci, jakou známe z jeho tvorby v Hongkongu. A skutečně je na co se dívat. Jednoduchý děj v pevném scénáři vyprodukovaném v dechberoucí akční jízdě. Jeho tzv. krvavý balet, adrenalinové honičky, zvýrazněná psychologie postav, citová stránka věci, efektové zpomalené záběry a pro Johna typické holubičky. Jen znalci ví, co ty holubičky vlastně představují. A co hlavně, jedná se o starou dobrou akční filmovou práci. Vše je dějově vyrovnané a tak není hluchého místa a drží si to své tempo. John Travolta a Nicolas Gace byli jasnou volbou, i když v zahrání jeden druhého to místy přeci jen občas krapet zaskřípalo. Avšak umí si někdo v těchto rolích představit Arnolda Schwarzeneggera a Sylvestera Stallona, kteří byli původně zamýšleni? Akční mistrovské filmové dílo ve své velkoleposti od krále akčního filmu Johna Woo a byl by hřích něco takového vynechat.


Dodatečné informace

Původní název:
Face/Off (více)
  • USA Tváří v tvář
  • USA Face/Off
  • USA Tvárou v tvár
  • USA Tvár toho druhého
Premiéra v ČR:
4. 9. 1997
Země původu:
USA
Rozpočet:
80 mil. USD
Tržby:
245,68 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Tváří v tvář je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch