Vládci vesmíru

56%
Vládci vesmíru
Plakát traileru
Hemanovu planetu Eternia zajme zlý lord Skeletor (Frank Langella). Chce toho nenáviděného tvora konečně zabít, ale Hemanovi (Dolph Lundgren) se podaří se skřetem a dvěma jedinými zbyvšími vojáky utéct pomocí tajemného teleportačního klíče pryč. Ve zmatku při útěku špatně zadají "adresu" a náhodou se trefí přímo na Zemi. Zároveň ztratí klíč a vrátit se a zachránit svou planetu tedy nemohou. Seznámí se s mladým párem (Courteney Cox, Robert Duncan McNeill), který jim začne pomáhat, protože lord Skeletor za nimi vyslal své nejdrsnější a nejtvrdší lovce, aby je zabili a získali klíč a zametli stopy. Heman tak bude muset napnout veškeré své síly, aby se mu podařilo dostat se zpátky domů, zachránit obě planety a zbavit se zlého lorda Skeletora.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
5
Když se řekne He-Man a Skeletor , nikomu to dnes při současné záplavě různých daleko populárnějších superhrdinů moc říkat nebude. He-Man a jeho protivník Skeletor taktéž pocházejí z komiksů kupodivu jak z DC Comics tak i Marvel Comics. A po kreslených seriálech přišel nápad i na celovečerní film a kdo jiný se nejvíce hodil na hlavní roli než právě začínající Dolph Lundgren se svojí blond kšticí (blond byl i He-man), který měl už za sebou úspěšnou roli Ivana Draga ve snímku ´Rocky IV´. Nejedná se však o nic velkorozpočtového a tak to podle toho také celé vypadá. V podstatě se jedná o pouhou komiksovou filmovou zábavu plného patosu, naivity a primitivních modelů a masek. Pozorný divák však i pozná, že tu jsou v podstatě parodovány snímky, které vznikli nedlouho předtím a to jak hudbou, tak i scénami či přímo hláškami. Hudba během úvodních titulků jakoby připomínala Supermana a samotný konec hláškou " Já se vrátím" se připomene Terminátor. A co třeba scény z hvězdných válek? A mnoho a mnoho dalších. Jedná se tedy o velmi zajímavý počin, který dnes budí spíše rozpaky. Ale co. Z filmového hlediska je to nostalgie jak vyšitá.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
asi ako vacsina 30tnikov tu na okolo som s he-manom a jeho serialom vyrastal a ak by som to dnes nepozrel znova, asi by som zalovil v pamati ked som to videl na rtl v skorej mladosti a nostalgicky napalil 4 hviezdicky a zazundral ze take prijemne fantasy sa uz dnes netocia. takto treba povedat ze je tu dost vidiet maly rozpocet produkcnej spolocnosti GOLAN-GLOBUS (cely dej je v podstate 2 vacsie miestnosti a roh ulice) a neohrabanost celeho kolektivu co sa podelial na filme (az na skuseneho billa contiho a jeho vykradanie soundtracku k supermanovy, ku ktoremu sa podobaju trocha i uvodne titulky). akcne sceny su uplne bez inspiracie, navyse nijako zaujimavo nakrutene a najviac prekvapujuce je ako malo casu ma na platne hlavny hrdina he-man (mozno to ma svedomy urcita drevenost dolpha lundgrena)...

Dodatečné informace

Původní název:
Masters of the Universe (více)
  • USA Vládci vesmíru
  • USA Masters of the Universe
  • USA He-Man dünyalar hâkimi
  • USA He-Man universums härskare
  • USA I dominatori dell'universo
  • USA Les maîtres de l'univers
  • USA Los amos del universo
  • USA Masters del universo
  • USA Vládcovia vesmíru
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné