Dolph Lundgren prozradil, jak to aktuálně vypadá s filmem o Ivanu Dragovi. Kde je problém?

Dolph Lundgren prozradil, jak to aktuálně vypadá s filmem o Ivanu Dragovi. Kde je problém?
Rocky IV | MGM
Díky Dragovi je totiž čtvrtý díl Rockyho sérii tím možná nejlepším, jelikož s takto mocným a děsivým protivníkem se boxer s tváří Sylvestra Stalloneho předtím ani potom nesetkal. O to více potěšil Dragův návrat ve druhém Creedovi, kde trénoval svého syna Viktora (Florian Munteanu) při souboji s Rockyho favoritem Adonisem Creedem (Michael B. Jordan).
Creed II
Creed II | MGM
Právě na základě pozitivních ohlasů z Lundgrenova návratu ohlásilo studio MGM už v roce 2022 spin-off s pracovním názvem Drago. Ten se měl zaměřit na život Ivana Draga mezi událostmi čtvrtého Rockyho a druhého Creeda. Od těchto rok a půl starých informací se však situace moc nepohnula, jelikož studio dávalo přednost třetímu dílu Creeda. Ten se ale dočkal uvedení už loni v březnu, a tak se nabízí otázka – co tedy bude dál s Ivanem Dragem?
Dolph Lundgren
Dolph Lundgren

Herec, Režisér

Přesně na to se zeptal novinář Tyler Nichols z webu JoBlo a dostal přímo od Lundgrena následující odpověď: „Víte, chvíli to vypadalo opravdu dobře, dokonce vznikl i scénář.  K němu se pak ale začaly kupit připomínky a navíc se velkým problémem staly události na Ukrajině. V rámci creedovského universa s Michaelem B. Jordanem pak začaly práce na Creedovi 4, které se pak ale zase pozastavily, protože jedna z hlavních hvězd, myslím, čelila obviněním. Takže momentálně nevím, co bude dál. Nic se ke mně nedostalo, ale doufám, že se to v budoucnu natočí.“
Ačkoli tedy o stavu spin-offu o Ivanu Dragovi nic moc nového nevíme, Lundgren přece jen nabídl pohled do zákulisí. Je pochopitelné, že ruský původ této slavné postavy komplikuje, aby se stala v připravovaném americkém snímku hrdinou. Plány ohledně dalšího pokračování této série filmů pak narušila i (později částečně potvrzená) obvinění z násilnického chování Jonathana Majorse, jenž hrál ve třetím Creedovi klíčovou úlohu a počítalo se s ním i do budoucna. A to Lundgren ani nezmínil spory Stalloneho s producentem Irwinem Winklerem, do nichž se jistě nechce příliš zaplétat. Ve světle těchto individuálních i globálních starostí nepřekvapí, že se nejhrozivější Rockyho sok ocitl na vedlejší koleji.
Creed II
Creed II | Metro-Goldwyn-Mayer Studios
„Myslím, že příběh o přicházení do Ameriky by mohl být zajímavý, a to kvůli tehdy probíhající válce. Zajímavý je i vztah otce a syna, ten by také stál za prozkoumání. A zároveň je Drago už starší muž, zahořklý kvůli minulosti, a tak se snaží pomoci svému synovi dostat se na vrchol. To mi přišlo skvělé už u druhého Creeda a v dalším filmu bychom mohli jít ještě dál,“ zamýšlel se Lundgren nad příběhovými linkami u potenciálního snímku.
Kdy se jej dočkáme (a zdali vůbec), není v tuto chvíli vůbec jasné, ale snad alespoň ten scénář skutečně existuje. Každého fanouška či fanynku série by totiž jistě potěšilo, kdyby Ivana Draga šlo ještě alespoň jednou na velkém plátně. Zatím se podívejte aspoň na náš žebříček nejlepších sportovních filmů.
Zdroj: JoBlo