Herec Jonathan Majors je násilník. Druhého Thanose už neztvární

Herec Jonathan Majors je násilník. Druhého Thanose už neztvární
Jonathan Majors – Ant-Man a Wasp: Quantumania | Marvel Studios
Čtyřiatřicetiletý Majors, jenž si komiksového padoucha zahrál v obou sériích Lokiho a v letošním filmu Ant-Man a Wasp: Quantumania, skončil ve vazbě letos v březnu. Policie tehdy reagovala na tísňový hovor hercovy expřítelkyně, kterou napadl. A nebyla v tom sama. Před listopadovým soudním procesem se nakupilo osm obvinění, které obžaloba pro zpřehlednění stáhla na čtyři. Majorse v pondělí odsoudili za napadení, nebezpečné vyhrožování, ublížení na zdraví z nedbalosti třetího stupně a pronásledování.
Marvel s reakcí neotálel a Majors, jehož slibnou kariéru zdobil také výkon ve chváleném pokračování boxerské série Creed III, jen těžko zavadí o lukrativní práci. Komiksová stáj si od něj mnohé slibovala a jeho vystoupení ve trojce Ant-Mana se považovalo za velký start nové éry, která měla vrcholit v chystané týmovce Avengers: The Kang Dynasty. Jenže Quantumania v tržbách propadla a následně selhaly také ženské hrdinky z The Marvels, tudíž hercova kauza jen přilila olej do ohně.
Jonathan Majors
Jonathan Majors | United Artists Releasing
Disney najal scenáristu Michaela Waldrona (Loki, Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství), jenž má zalepit vzniklé mezery a vymyslet, jak lze pokračovat bez Majorse. Ve hře je pouhé obsazení postavy, jejíž rozpětí zůstává ve světě bez zjevných pravidel beztak rozvolněné – zatímco v Ant-Manovi Majors ztvárnil Kanga, v Lokim hrál alternativní verze téže postavy, mimo jiné Victora Timelyho.
Avengers: Kang Dynasty se má začít natáčet už začátkem roku, ovšem Marvel v listopadu rozvázal spolupráci s režisérem Destinem Danielem Crettonem. Waldron musí rychle vymyslet nový postup, premiéra v květnu 2025 se kvapem blíží. Jonathan Majors bude mít jiné starosti, neboť může strávit rok za mřížemi a do budoucna ztrácí vedle řady filmových rolí také podporu svého PR týmu a manažerů.
zdroje: Collider, The Hollywood Reporter