Nejočekávanější horory roku 2016

Nejočekávanější horory roku 2016
10. ČARODĚJNICE
Premiéra v ČR: 24. března 2016
Režie: Robert Eggers
Film, který už měli možnost vidět někteří šťastlivci karlovarského festivalu a který do našich kin vstoupí koncem března. Už teď jej ale provází velmi dobré kritiky a divácká šeptanda slibuje silný zážitek. Příběh ze 17. století, kdy se v Americe osidlovala nová území, a v lesích číhalo zlo…
Čarodějnice
9. V ZAJETÍ DÉMONŮ 2
Premiéra v ČR: 9. června 2016
Režie: James Wan
V zajetí démonů z roku 2013 mělo velký úspěch. Film s rozpočtem 20 miliónů dolarů přesáhl na tržbách 300 miliónů, dost dobrý důvod na takový trhák navázat. Opět v režii Jamese Wana a znovu dvojice Ed a Lorraine Warrenovi (Vera Farmiga a Patrick Wilson) coby vyšetřovatelé paranormálních jevů.
Vera Farmiga, James Wan, Patrick Wilson
8. OČISTA: VOLEBNÍ ROK
Premiéra v ČR: 7. července 2016
Režie: James DeMonaco
James DeMonaco na sebe upozornil jako spoluscenárista skvělého thrilleru Vyjednávač. Horor Očista už si natočil sám, a aura malého kultu vedla autora k natočení o něco lépe hodnoceného pokračování s podtitulem Anarchie. Nyní se chystá do kin třetí díl a vražda v něm opět není nic nelegálního.
Očista: Volební rok
7. THE DISAPPOINTMENTS ROOM
Premiéra v USA: 25. března 2016
Režie: D. J. Caruso
Režisér D. J.Caruso už dokázal, že s napětím pracovat umí (Disturbia, Oko dravce) a březnová premiéra hororu The Disappointments Room Kate Beckinsale v hlavní roli je očekávána s velkým napětím. Autorem scénáře o hrůzách, které v novém domě zažijí matka se synem, napsal mimochodem herec Wentworth Miller (seriál Útěk z vězení), jehož scenáristický debut Stoker také nebyl úplně marný. Znepokojivé je pouze to, že film, který má ohlášenou premiéru na konec března, nemá zatím žádný trailer. Ehm.
Kate Beckinsale
6. 31
Premiéra v USA: 23. ledna 2016
Režie: Rob Zombie
Horor o pěti nešťastnících, kteří jsou po únosu nuceni participovat na hře o přežití, a vzdorovat 12 hodin skupině sadistických klaunů, je malým kultem ještě před premiérou. Tu maličko zdržují tahanice o to, jakým stupněm film z hlediska přístupnosti označit. Tenhle horor bude zřejmě jen pro silné nátury.
Sheri Moon Zombie, Jeffrey Daniel Phillips
5. ZLO NIKDY NESPÍ
Premiéra v ČR: 14. dubna 2016
Režie: Mike Flanagan
Zlo nikdy nespí a probouzí se v půlce dubna. Vzešlo z dílny Mikea Flanagana, který je v hororovém žánru jako doma (Oculus, Absentia). I tentokrát Flanagana zaujal svět dětí, které často vídají věci dospělým už neviditelné, a problém nastává, když se nezjevené přesouvá do naší běžné reality. To je pak mazec!
Jacob Tremblay, Kate Bosworth, Thomas Jane
4. AMITYVILLE: THE AWAKENING
Premiéra v USA: 1. dubna 2016
Režie: Franck Khalfoun
Amityville je dnes už legendou. První film o strašidelném domu rodiny Lutzových z Amityville byl natočen v roce 1979 a od té doby se tento děsivý dům objevil v celé řadě snímků. Tentokrát nás do Amityville formou prequelu  zavede Franck Khalfoun, režisér, který zaujal ceněným ManiakemElijahem Woodem.
3. KRUHY
Premiéra v ČR: 27. října 2016
Režie: F. Javier Gutiérrez
Horor Kruh je novodobou klasikou žánru. V pořadí třetí film se odehrává 13 let po událostech prvního dílu.  Zatímco režisér je v žánru nováčkem, na scénáři se podílel i držitel Oscara za Čistou duši, Akiva Goldsman. Hlavní role Johnny Galecki (Teorie Velkého třesku) a Aimee Teegarden (Vřískot 4).
Kruhy
2. THE NEON DEMON
PREMIÉRA: 2016
Režie: Nicolas Winding Refn
O Neónovém démonovi se toho zatím moc neví. Hlavní hrdinkou tohoto postmoderního hororu bude modelka Jesse, která přijíždí do L.A. a, bohužel, natrefí na skupinu žen, uhranutých Jessiinou krásou a vůbec vším, co ony nemají a chtějí mít. Režie - dánský génius Nicolas Winding Refn (Dealer, Bronson, Drive) a hlavní role Elle Fanning a Keanu Reeves.
Elle Fanning
The Neon Demon
1. A CURE FOR WELLNESS
Premiéra v USA: 23. září 2016
Režie: Gore Verbinski
Černým koněm by letos mohl být hororově laděný thriller zkušeného režiséra Gora Verbinskyho (série Piráti z Karibiku). Tak trochu se v jeho filmografii zapomíná na americký remake japonského hororu Kruh. Verbinsky se k žánru vrací a bude vyprávět příběh mladého muže, který se dostává do horské léčebny, kde to není ani trochu bezpečné. Verbinsky si po letech dobře placené otročiny pro Disneyho chce spravit reputaci super-natural hororem. Hlavní role Dane DeHaan a Mia Goth, padouch Jason Isaacs!
nejocekavanejsi-horory-roku-2016