Očista: Volební rok

62%
Očista: Volební rok

Noc očisty je nejoblíbenějším obdobím v roce všech úchylů a lidí, kteří mají s někým nevyřízené účty. Během dvanácti očistných hodin můžete kohokoliv beztrestně zabít, okrást, znásilnit, nebo se naopak stát obětí trestného činu a nikdo vám nepomůže. A kdo je při takovém každoročním běsnění první na ráně? Například senátorka kandidující na prezidentku, která sbírá politické body příslibem, že očistu zruší. Veleúspěšný hororový thriller Jamese De Monaco začíná psát další krvavou kapitolu.

Senátorka Charlene Roanová (Elizabeth Mitchell) má k odporu vůči očistě pádný důvod, před lety jí padla za oběť celá její rodina. Od té doby je snaha o její zrušení hlavním motorem jejího tažení do Bílého domu. Ambiciózní soupeři vědí, že k její porážce vede jediná cesta, „legální“ zabití během očisty. Senátorku naštěstí jistí šéf její ochranky (Frank Grillo), hrdina z druhého dílu Očisty, kterému tohle každoroční běsnění už taky pěkně leze krkem. Teď už je ale čas trhnout oponou, krvavé představení začíná. Perfektně zabezpečený dům, početná a skvěle vybavená ochranka, co by se tak mohlo stát, aby senátorka tuhle noc nepřežila? Asi byste se divili, alarmy ohlašující začátek očisty ještě nedozněly a už musí Roanová jen se svým strážcem po boku prchat nočními ulicemi ve snaze najít nějaké bezpečnější útočiště. Příštích dvanáct hodin bude velmi dlouhých. A krvavých. (Cinemart)




Recenze: Očista: Volební rok

Kinobox.cz
40%

Série Očista zjevně skončila v podobném letargickém marasmu jako svého času série Saw nebo o nějaké to desetiletí dříve Halloweeny, Freddy vs. Jasonové atd. atd... Na čtyřku až desítku už nepůjdu. Pokud je nebude režírovat Christopher Nolan nebo Zdeněk Troška.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4
Nejsem fanouškem série jménem Očista. Nechápu jak je možné ,že série baví tolik lidí a že vznikají stále nové filmy a dokonce i seriál. Nechci sérii odepírat snahu bavit diváka a více prozkoumávat tento svět. Jen mě osobně to nebaví. Akce je taková polovičatá, postavy nezajímavé, napětí na bodu nula. Volební rok bych řadil navíc mezi ty nejslabší díly série.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
2
Svěží, sympatická politička bojuje proti místnosti upnutých, zlých mužů v oblecích. Očista je na jednu stranu alegorií zneužití politické moci nabízením falešných řešení zástupných problémů, ale zcela neironicky mluví jazykem banální propagandy bez jakékoliv sebereflexe - a čím víc se jednotlivé díly snaží být politicky artikulovanější (jsem překvapený, o kolik doslovnější jde být oproti už tak doslovnému minule), tím je to patrnější. Očista je nevyhnutelná eskalace trendu postapokalyptických filmů pro teenagery a není divu, že je v Americe tak populární mezi dospívajícími dívkami (fascinujícím úkazem je Purge fan fiction, kde mladé holky píšou "svoje" dobrodružství z Očisty, které se tak moc podobají vlně okolo Stmívání), což by nebylo nic špatného, kdyby se to nevedlo k lobotomizaci scénáře, který je ruku v ruce s rostoucí ambicióznosti už vyloženě k smíchu. Očista je rozhodně zajímavý úkaz, i když veskrze špatná série, která od "nevyužitého potenciálu" jedničky skočila k legračnímu ždímání.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Kousek od odpadu, protože proti tomuhle je první a druhý díl akčňákem roku. Fakt se to nedalo.


Dodatečné informace

Původní název:
The Purge: Election Year (více)
  • USA Očista: Volební rok
  • USA The Purge: Election Year
  • USA Očista 3
Premiéra v ČR:
7. 7. 2016
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA, Francie
Rozpočet:
10 mil. USD
Tržby:
118,59 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Očista: Volební rok je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Očista: Volební rok


Powered byJustWatch