Profilový obrázek

blazma

Komentáře 712

Od nejnovějších
  1. Bod obnovy
    Bod obnovy (2023)
    9
    Dlouho jsem váhal, jaké hodnocení tomuto filmu dát. Nakonec sem se rozhodl pro plný počet a to pouze proto, že tento film hodnotím jako nejlepší český film za docela dlouhou dobu. České filmy v poslední době přichází jen se stupidními komediemi a pohádkami, ale tohle je prostě úplně jiné kafe a kdybych to nevěděl, tak bych nevěřil, že tohle natočili Češi. Nic méně film má určitě své mouchy, hlavně laciný, obyčejný a docela nudný detektivní příběh.. Takže je dost možné, že vás filmu začne po chvilce nudit svou jednoduchostí. Omámení nádherným vizuálem, může rychle opadnout, postavy mi z nepochopitelného důvodu přišly jak bez duše, ale toto chápu s ohledem na vysvětlení bodu obnovy a že lidé defakto ztratili strach ze smrti. Suma sumárum je tento film v uctihodném rozmezi 7 z 10. Já to nic méně budu hodnotit tady všemi body, protože tento film je úkaz naděje, že češi nebudou tvořit jen nesmyslné komedie.
    • Vizuál
    • Jednoduchost příběhu
  2. Indiana Jones a nástroj osudu
    Indiana Jones a nástroj osudu (2023)
    9
    Oproti křišťálové lebce, tohle bylo otočení o 180 stupňů. Opravdu to bylo chytlavé, zajímavé a zábavné. Šílenosti v traileru nakonec nebyli ve filmu po celou dobu a ten příběh byl prostě zajímavý a jako zakončení Indiana Jonese s panel Fordem, to bylo opravdu úctyhodné zakončení, za které se skutečně nemusí stydět. Celé obsazení bylo velice příjemné. Ford, Mikkelsen byli výborní, menší role Banderase bylo příjemné okořenění příběhu v domě kdy napětí lehce stagnovalo. Phoebe Waller-Bridge byla perfektní a pokud by měl Indiana Jones dostat nějaký spin off s touto herečkou tak, bych se vůbec nezlobil. Jediná vada na kráse, byl trošku uspěchaný konec filmu a moc mě mrzí jak film nechtěl moc navázat na předchozí díl a tudíž k tomu přizpůsobil děj. To mě mrzí, trošku víc propojení s předchozím filmem. To je však jen moje malá vada na kráse. Celkově je však Indiana Jones výborné zakončení této jízdy a Harrison Ford může tuto kapitolu uzavřít s klidným srdcem.
    • Obsazení
    • CGI efekty
    • uspěchaný konec
  3. Flash
    Flash (2023)
    0
    Je to absolutně otřesné. Moc jsem od toho neočekával, ale tohle bylo ještě horší než jsem si myslel. CGI, které je v poslední době dost spekulativní, že na něm tvůrci šetří a vypadá otřesně, tak Flash to povýšil na další úroveň a po první půlhodině, což byl jen CGI bordel, jsem myslel, že z kina odejdu. Pak jsem si řekl, počkám co zbytek filmu a po úvodním utrpení, přišel jakš takš dobrý děj. Jenže pořád to bylo stupidní naprosté utrpení sledovat. Lituji Michaela Keatona, který si vrací do role batmana zrovna takovém filmu. Jediné co mě bavilo bylo obsazení Sasha Calle a jak zahrála Supergirl. Bohužel opět ve snímku, kde je to k ničemu a budu se jen modlit, aby se v této roli ještě ukázala. Podtrženo a sečteno, nejhorší komiksový film v historii komiksových filmů.
  4. Rychle a zběsile 10
    Rychle a zběsile 10 (2023)
    2
    Hned na začátek bych rád řekl, že jsem neměl žádná očekávání a po posledních 3 nebo 4 dílech, kdy to byla jenom fantasmagorie, tak ani zde nebudu moc koukat na příběh. Film jde ve šlépějích posledních dílů. Popírá fyziku, gravitaci a všechno možné. Je to prostě akční blbůstka, ale baví to. Jakože fakt mě to bavilo. Možná až moc tlačí na emoce, kde v každé druhé scéně chtějí ukázat emoce a tlačit na to že rodina je vše. To se dá pochopit. Hezky to pro mě vyvažuje Jason Momoa jako záporák. Ten se mi v té roli fakt líbí, měl jsem z něho pocit, že si roli užívá. Jako asi si nemusíme nic nalhávat, nejspíš se inspirovali Jokerem z komiksů, protože to je prostě šílený záporák. Celkově do poslední scény jsem byl ochotný tomu dát na 7 z 10. Jenže pak přišla poslední scéna, která mě fakt přesvědčila o tom, že chcou z toho jen vytlačit prachy a vůbec neberou ohledy na to co vybudovali v předchozích filmech. Ta poslední scéna to mé hodnocení shodila z původních 7 na takových 2 z 10. Bavilo mě to, jenže je to série 10 filmů a oni každým filmem jakoby popíraly všechny předešlé a to je pro mě špatně.
  5. Creed III
    Creed III (2023)
    6
    Po velmi povedeném prvním dílu a následně velmi nudném druhém dílu, tady máme něco mezi. Creeda dohání jeho vlastní minulost a je to super. Ukázka toho kam to dotáhnul, jak zápasí s životem, když skončil s boxováním. Návrat starých ran a kostlivců ze skříně je ukázka lidskosti. Prostě jo. Je to hodně příjemný od posledního dílu. Ten závěr byl možná až moc rychlý a víceméně bez výrazného dopadu na cokoliv. Každopádně to asi nemusí vadit, protože je otázka jestli se dalšího dílu ještě dočkáme nebo ne. Takže prozatím je to důstojné zakončení.
  6. Úsměv
    Úsměv (2022)
    6
    Opět po delší době jsem se dostal k horroru a jsem rád, že aspoň trochu plní očekávání. Nebylo to špatné... jasně nebylo to ani nejlepší a nakonec z toho je docela blbost. Předvídatelné a ke konci už čekáte co se stane, takže ani moment na nějakou lekačku daleko dopředu předvídáte. Nic méně pořád se na to dá koukat a je to daleko lepší než jiné horory poslední doby.
  7. Vřískot
    Vřískot (2022)
    4
    Přiznám se, že nejsme velký fanda vřískotu. Předešlé filmy jsem nijak výrazně nekoukal a ani mě nebavily. Prostě další série pofiderních hororů co se tváří strašidelně, ale sami vědí, že je to jen absolutní absurdita a přesně na tom se snaží vydělat. Tak nějak se prostě snaží vyždímat co nejvíc peněz to jde z umírající značky. Noví herci, ale stejný příběh. Pořád se točíme kolem dokola toho stejného. Nic nového, nic překvapivého. Zkrátka je to pořád jedno a to samé.
  8. Vřískot 6
    Vřískot 6 (2023)
    6
    Pro mě velké překvapení. Od posledního dílu jsem si nic nesliboval a do kina jsem si na toto zašel, jen abych se pobavil a já se nejenom pobavil, ale opravdu jsem se i bavil. Přímé pokračování posledního dílu, opět se objevují staré tváře a najednou k zápletce, která je pořád stejná přidávají i nové zvraty, které to pro mě příjemně okořenili a bylo tam i pár překvapivých zvratů. Pro mě asi nejlepší Vřískot film.
  9. Ant-Man a Wasp: Quantumania
    Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023)
    2
    První Ant-man byl pro mě opravdu dobrý opening tohoto superhrdiny, každopádně každým dílem se to zhoršovalo, dokud jsme nedostali tuto blbost. Mám rád Antmana, ale tohle už bylo i na mě příliš. CGI myš maš, vtipy, které nejsou vtipné a příběh, který nudí a není moc zajímavý. Spoustu nevysvětleného kontextu. Zkrátka jakoby to někdo sepsal na koleni a skoro od začátku do konce to je prostě blázinec co nemá hlavu ani patu. Velká škoda.
  10. Někdo klepe na dveře
    Někdo klepe na dveře (2023)
    6
    Podle ukázek jsem vůbec neměl tušení co si o tomto filmu mám myslet. Hodně dlouho jsem se mu vyhýbal, protože jsem myslel, že to bude blbost. Nevěřil jsem, že Bautista dokáže film utáhnout sám jako hlavní role. Nakonec jsem nebyl vyloženě daleko od pravdy. Nebyla to úplná blbost, rozhodně to mělo nakonec daleko víc zajímavější příběh než jsem čekal. Ukázka, že jde vytvořit apokalyptický film i trochu z jiného pohledu. Víc to tlačí na emoce, rozhodování a dopad určitého rozhodnutí. Jakože rozhodně ten příběh byl zajímavější než jsem si původně myslel a hodně mě to překvapilo.
  11. Papežův vymítač
    Papežův vymítač (2023)
    8
    Horory nejsou moje velká doména, ale tento mě už v ukázce hodně zaujal. Russella Crowea mám hodně rád a v této roli mi neskutečně seděl. Příběh byl z mého pohledu zajímavý. Atmosféra se mi líbila. Celkové zakončení za pomocí až velkého CGI a scifi, už dokážu překousnout. Bůh ví jak to asi ve skutečnosti může vypadat, když se s něčím takovým setkáte. Po delší době horror co mě opravdu bavil a nezklamal.
  12. Vražda v Paříži
    Vražda v Paříži (2023)
    2
    Jednička byla docela sranda. Na to, že komedie nemusím tak Adama Sandlera ano. Takže tady máme pokračování a oni z toho udělají absolutní a stupidní v některých momentech až přehnaně extrémní blbost, která není ani vtipná jen je prostě stupidní.
  13. The Last of Us
    The Last of Us (2023)
    10
    Last of Us je má top 3 oblíbená hra na konzoli. Takže když přišel na řadu seriál byli tady obavy, aby to nepokazili. Jenže oni z toho udělali hodně dobrej, skoro až luxusní seriál. Naprosto se to drží předlohy, herecké obsazení bylo super. Napětí tam kde má být. Samozřejmě to má své vady, ale snaží se dát vlastní pohled částem, které ve hře nebyli a zároveň ukazují ty důležité scény, které ve hrách byli taky důležité. Trochu šlapali na pilu s tempem seriálu. 9 epizod je poměrně málo a ten konec byl extrémně rychlý a vůbec to nemělo to finální napětí jaké to mohlo být. To je velká škoda. Taky se asi báli, aby nespadli mezi zombie seriály a tak jsme se moc soubojů se zombíky nedočkali a víc jsme měli zaměření na vztahy. Není to špatně, ale je to škoda. Suma sumárum to je velmi povedený seriál a pokud napraví určité chybky do druhé série, tak se máme opravdu na co těšit.
  14. Strážci Galaxie: Volume 3
    Strážci Galaxie: Volume 3 (2023)
    8
    Nikdy jsem nebyl fanoušek Strážců galaxie, takže i třetí díl mě zachoval klidným. Každopádně jsem byl možná i proto velice mile překvapen. Konečně dobrý a smysluplný příběh, který chytne za srdce a velice dobré a důstojné zakončení ságy strážců galaxie. Jsem rád, že strážci šli přesně v opačném duchu jako začali. První díl byl komediální blbůstka a trojka je opravdu zajímavý film. Jedinou vrásku na čele mi dělala postava Adama Warlocka, která by si zasloužila víc než jak nakonec dopadla. Snad se ještě dočkám rozvoje této postavy.
  15. Shazam! Hněv bohů
    Shazam! Hněv bohů (2023)
    2
    Tak strašně to bolí, když musíte dát filmu na který jste se hodně těšili a doufali v úspěch dát takto kruté hodnocení. Bohužel tady asi nejde jinak. Zaprvé bych rád řekl, že jsem se celou dobu filmu sice bavil, ale... a těch ale to má spousty. Příběh a zápletka je docela ok. Děti jsou ještě víc dětinské, ikdyž povyrostli a Billy, kterému bude 18 se pořád chová jak kdyby mu bylo 10. Záporáci měli zůstat záporáky a ne, že se budou najednou rozhodovat jestli nejsou až moc zlí. Finální bitva docela divadlo. Jednorožce radši nebudu komentovat a scéna s wonder women mi přijde jako blooper, který se nedopatřením dostal do finální verze filmu. Jakože extrémní škoda.
  16. Luther: Pád z nebes
    Luther: Pád z nebes (2023)
    8
    Vůbec jsem nevěděl, že něco takového existuje a hned jsem si to oblíbil. Opravdu zajímavý film. Dobré obsazení a herecké výkony. Super příběh, hodně to hraje na emoce a na svět ovlivněný online světem, který poukazuje, že na každého se dá něco najít. V některých případech docela drsný, ale do celkového filmu to zapadá. Hodně povedené a pro mě napínavé.
  17. Psych 2: Lassie Come Home
    Psych 2: Lassie Come Home (2020)
    6
    Strašně moc přitažený za vlasy a celkově si mohli dát víc záležet, pokud chtěli filmem oživit vzpomínku na můj velmi oblíbený seriál. Moc příjemné bylo sledovat staré tváře a šlo vidět, že si to každý užíval. Bohužel to vypadalo, že každý dostal velký prostor pro vlastní nápady a jakoby to hráli z patra a scénář každý zahodil po přečtení první stránky. Šílenost, která hodně srazila tento film dolů. I přes to jsem spokojen a velmi rád jsem zase viděl všechny herce pohromadě.
  18. Reminiscence
    Reminiscence (2021)
    6
    Nebudu lhát film se mi moc líbil, zajímavé prostředí a nápad. Jen jsem ho sledoval v době, kdy moje soustředění nebylo nejlepší a tudíž jsem po chvilce úplně ztratil nit o čem ten film vlastně je. Úplně jsem nechápal hlavní dějovou linku a celkově mi ten děj přišel poněkud nudný a zbytečně natahovaný.
  19. Kyslík
    Kyslík (2021)
    6
    Po prvním shlédnutí jsem v rozpacích. Zajímavý nápad a hlavní herečka a postava musí tento film táhnout sama kvůli tomu jak je film zpracovaný. Do první půle se to dařilo, ale potom už můj zájem začal opadat a začal jsem se nudit. Každopádně tomu dám někdy určitě ještě šanci.
  20. Americký outsider
    Americký outsider (2021)
    8
    Nemám nějaký přehled ze světa NFL, ale příběh tohoto muže byl pro mě velmi příjemné sledování. Herecké obsazení se mi taky hodně líbilo Zachary je můj dlouholetý oblíbenec a v každé roli se mi strašně líbí. Rozhodně to stojí za shlédnutí.
  21. Major Grom: Morový doktor
    Major Grom: Morový doktor (2021)
    4
    Ze začátku to vypadalo jako zajímavý film. Postupem času to, ale klesalo a klesalo. Dopadlo to až na dno a z velké části nemůže tento film nabídnout nic než výrazný podprůměr.
  22. Lékořicová pizza
    Lékořicová pizza (2021)
    4
    Docela zajímavý film i zpracování. Strašně se mi líbilo prostředí, které pro film vytvořili. Každopádně jsem se po nějaké době začal hodně ve filmu ztrácet a to byl pro mě velký kámen úrazu. Od půlky filmu už jsem se kvůli zmatenosti začal nudit.
  23. Ježek Sonic 2
    Ježek Sonic 2 (2022)
    4
    Nejvíc příjemné, že přivedli další charaktery ze světa Sonica, nic méně to bylo vše co pokračování přineslo. Pořád to byla zábava, ale už né tak velká jako u prvního dílu.
  24. Muž z Toronta
    Muž z Toronta (2022)
    4
    Opět pro mě rána z nebe, kdy jsem neočekával film tohoto typu a už vůbec s tímto obsazením. Kevina mám rád a Woody nikdy neuškodí. Kombinace těchto dvou ve spojení se šíleným příběhem vám zařídí praštěnou komedii. Pro mě to není vyloženě to pravé ořechové, ale už jsem viděl daleko horší komedie podobného typu.
  25. Čas na sebe
    Čas na sebe (2022)
    6
    Praštěná to komedie. Pro mě ideální herecká kombinace. Oba herce zbožňuji, ale pořád je to praštěná a hloupá komedie a to vůbec nejsou filmy pro mě. Nebo spíše jim nejsem schopný s čistým svědomím dát lepší hodnocení.
  26. Princezna
    Princezna (2022)
    6
    Bože, když jsem viděl ukázku k tomuto filmu, tak jsem se musel hodně zasmát, že někoho něco takového vůbec napadlo. Taková blbost, která si nehraje na nic jiného než je. Což je dobře. Doporučuju jít do toho filmu s vědomím, že je to blbost a nic nedává absolutní smysl. Potom se budete, alespoň trochu bavit a občas se nad tou absurditou i zasmějete.
  27. Jurský svět: Nadvláda (6)
    Jurský svět: Nadvláda (6) (2022)
    4
    Přesně to čeho jsem se bál. Vypustit dinosaury do světa lidí, pomyslná apokalypsa soužití... To všechno byl důvod velkých obav, že tohle prostě nepůjde dohromady a ještě vymyslet nějaký příbeh, který tomu bude odpovídat. Ani jedno se za mě nepovedlo a vůbec mě tento film nebavil. Až na třetí pokus se mi povedlo tento film vidět celý.
  28. Snivokraj
    Snivokraj (2022)
    4
    Neuvěřitelné čemu se Jason Momoa upsal. To spíš vypadá na film pro vyhořelé herce než pro vycházející hvězdu, která se objevovala v poměrně velkých projektech. Nic tedy ve zlém. Rozhodně ten film nemá takové kvality, aby to bylo zajímavé a nečekal jsem, že takový herec bude chtít hrát v rodinné, dětské komedii. Každopádně to pořád plní roli právě tohoto typu žánru a dětem se to rozhodně líbit bude.
  29. Trol
    Trol (2022)
    4
    Norové se pokusili o zajímavý scifi kousek. Kupodivu to bylo osvěžující podívaná. Styl natáčení byl přesný opak velkých amerických filmů. Občas to vypadalo trochu amatérsky, ale vyobrazení Trola se jim docela povedlo. Za to palec nahoru.
  30. Moon Knight
    Moon Knight (2022)
    8
    Hodně dobrý, doufám že Oscar Isaac dostane v roli Moon Knighta ještě mnoho příležitostí a uvidíme ho i v nějakém filmu, protože za mě to zahrál skvěle a velice rád ho v této roli uvidím znovu.
  31. Thor: Láska jako hrom
    Thor: Láska jako hrom (2022)
    2
    Ragnarok přišel, ale až v tomto filmu. Tento film za mě zabil sérii marvelovského Thora a nejsem si jistý jestli jí nějaké pokračování dokáže oživit. Nechci se k tomu více vyjadřovat, protože tady nenacházím pozitivních slov.
  32. Lou
    Lou (2022)
    4
    Zvláštní mysteriózní drama. Nebylo to špatný, ale celkový dojem byl za mě podprůměrný, natahovaný a až moc tichých míst, kdy se nic nedělo nebo tam vůbec nemusely být.
  33. Predátor: Kořist
    Predátor: Kořist (2022)
    4
    Nikdy jsem nebyl moc velký fanoušek Predátora, ale rozhodně mám tyto filmy rád. Dokonce i ty novější, které se moc nepovedly. Každopádně toto se mi vůbec nelíbilo. Jakože, když mají v moderním světě lidé problém predátora porazit a najednou ho dokážou porazit indiáni pomocí šípů a sekery... Ještě ke všemu žena. Jakože nemám nic proti tomu, že to byla ženská v hlavní roli, ale prostě někdy to vůbec nedává smysl.
  34. Denní směna
    Denní směna (2022)
    4
    Z čista jasna na mě tento film vykoukl aniž bych si uvědomil, že se něco takového připravuje. Nemám úplně rád kombinaci upírů a komedie. Tady to bylo dost na hraně, kdy to bylo už opravdu až příliš, ale celou dobu se to u mě drželo na té pomyslné hraně. Herecké obsazení mě bavilo. Foxx i Franco vytvořili velmi zajímavé duo a ostatní herci obstojně vyplnili tichá místa. Není to žádný úžasný počin a nejspíš se tento film časem ztratí a nikdo si na něj nevzpomene, každopádně jako jednorázový odpočinek u netflixu, proč ne :)
  35. Bullet Train
    Bullet Train (2022)
    4
    Šílenost. Jakože bavil jsem se a je dobře, že sami tvůrci si z toho dělali srandu a nesnažili se z toho udělat vážný akční film. Rozhodně tomu prospělo, že je to víc komedie.
  36. Ms. Marvel
    Ms. Marvel (2022)
    4
    Tento seriál se drží pomyslného středu a bude otázka jak velký propadák nebo úspěch nakonec této postavě přinese. Teenegerovská podívaná, celý seriál je takový nemastný neslaný, ale pořád je to origin story a ty jsou na začátku většinou dost slabé. Takže jak jsem již zmínil jsou na hranici průměru, teď bude jen záležet kam se z tohoto místa odrazí. Do propadliště filmových dějin a nebo mezi úspěšné Marvel počiny.