Reminiscence

65%
Reminiscence

Nick Bannister (Hugh Jackman), pomáhá svým klientům odemknout ztracené vzpomínky a vést je napříč temně svůdným světem minulosti. Jeho život se však navždy změní poté, co přijme novou klientku jménem Mae (Rebecca Ferguson). Z běžné práce se rázem stává nebezpečná posedlost a Bannister během hledání pravdy o zmizení Mae odhaluje šílené věci, přičemž musí čelit otázce: Kam až je člověk ochoten zajít kvůli těm, které miluje? (Vertical Ent.)



Režie:
Scénář:

Recenze: Reminiscence

Kinobox.cz
55%

Relativně střízlivý rozpočet nedovoluje zcela proniknout do působivého světa, rozkročeného mezi realitou a postapokalyptickou kulisou, a protlačování sentimentální romance na úkor všeho ostatního přestává být zábavné už po dvaceti minutách. Lisa Joy má spoustu dobrých nápadů a některé scény s výrazným nasvícením vypadají nádherně, ale většinou se nedaří zamaskovat dojem přeplácanosti a uchvátanosti. Tenhle příběh a tento svět by si určitě lépe vedly jako součást rozsáhlejší televizní série, kde by nebylo tak málo času na představování prostředí, vzpomínkového stroje, protagonistů i vedlejších postav, z nichž nakonec zanechá silnější dojem pouze zkorumpovaný polda v podání Cliffa Curtise.


Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Zajímavý snímek, který se odehrává v blízké budoucnosti. Svět je napůl zatopen vodou, je po válce a existuje příběh, který vyvolává a zhmotňuje vzpomínky. Rozjede se zajímavá kriminálka s milostným podtextem to vše se odehrává ve slušně zpracovaném postapokalyptickém světě. Film nezaujme ničím, co by bylo vyloženě bombastické. Slepím-li ale hodně dobrých střípků, celkově z toho vyjde slušná práce za 70%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Snímek v podstatně používá námět snímku 'Minority Report' (2002), jen s patřičným rozdílem. Nejde o vizi budoucnosti, ale o minulost. Tedy, jak prozrazuje název snímku, o vzpomínky. Metoda je jinak po technické stránce svým způsobem totožná. Takže nasadit klapky na hlavu, které jsou napojené na počítač s hologramem, ponořit se do vody ve vaně, uvalit se do bezvědomí a nechat zbytek na vyhodnocení přístrojem. Zatímco v 'Minority Report' (2002) nějaký kapitán John Anderson vedl detektivní práci vlivem vizí budoucnosti, které projevují vědmy, tady pro změnu soukromý detektiv Nick Banister provádí detektivní práci na základě vzpomínek svých klientů. Směska tří žánrů, tedy sci-fi, thrilleru a romance, nemá sice nijak neznámý děj, ale jako celek po vizuální stránce vypadá poměrně dobře. Výpravná stránka vyobrazuje budoucnost změněnou vlivem klimatických změn a s technickým vývojem. Ale to je jen vizuální stránka zcela obyčejného detektivního příběhu, ve kterém se na zjištění vzpomínek místo klasické hypnózy používá výkonná technologie. Dalo by se říct, že v onom klasickém stylu námět pro film noir. Detektiv, femme fatale a složitý případ. Z každý žánr má ve vývoji děje své pevné místo a navzájem se krásně doplňují. Obyčejné sci-fi drama říznuté nějakou tou milostnou scénou a emocemi, doplněné pevnými akčními scénami v asijském stylu. A funguje to. Dalo by se i říct, že by se do jádra věci mohlo přidat více filozofie, ale to už by mířilo také do artu, což by asi mohlo být ve výsledku zbytečně až moc. Nakonec, mnohé dialogy svou myšlenkovou hloubku mají a tak to svým způsobem postačuje. Bez kýče se to samozřejmě jako obvykle také neobešlo a tak tu je ve vývoji děje například několik situaci, které působí dosti vynuceně, aby se vůbec něco dělo a posunulo se dál. Ale to lze lehce přehlédnout. Stačí se nechat unášet příběhem, u kterého není potřeba složitě přemýšlet. Jako celek snímek potenciál má a dá se podívat z té stránce příjemně užít.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Takový ten typ filmu, na který kdybych kdysi narazil v půjčovně (takhle pod radarem), tak bych asi byl dost spokojený. Chytré lehce akční scífko, kterému jen moc nesluší ten hi-tech postapo háv. 7/10

Dodatečné informace

Původní název:
Reminiscence (více)
  • USA Reminiscence
Premiéra v ČR:
19. 8. 2021
Distributor:
Vertical Entertainment
Země původu:
USA
Rozpočet:
68 mil. USD
Tržby:
18,72 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Reminiscence je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch