Seriálový Fallout chce The Last of Us zadupat do země. Odhalil datum premiéry a ukázku

Seriálový Fallout chce The Last of Us zadupat do země. Odhalil datum premiéry a ukázku
Fallout | Bethesda
Autoři videohry, která poprvé vyšla roku 1997, se inspirovali například filmovou trilogií Šílený Max. Jejich retrofuturistický svět, v němž přeživší lidé po letech vylézají z podzemních úkrytů, si hlavně od roku 2008 získal enormní popularitu. Tehdy už práva třímala společnost Bethesda zodpovědná třeba za Skyrim, která vydala úspěšné pokračování Fallout 3. Značka postupně nabyla významu, jakému se ve videoherním prostředí vyrovná leda GTA nebo Assassin’s Creed.
Fallout
Fallout
89%
Potažmo ještě The Last of Us, které televizní obrazovky díky HBO opanovalo začátkem tohoto roku. Amazon, který utrácí miliardy dolarů za seriály jako Prsteny moci nebo Citadel, nezůstane pozadu. Hraná adaptace Fallout, v níž vedle obřích radioaktivních mravenců uvidíme třeba Ellu Purnell (Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti), Waltona Gogginse (Osm hrozných) nebo Kylea MacLachlana (Twin Peaks), se připravuje od roku 2020. Scenář obstaral bratr Christophera Nolana (Oppenheimer) Jonathan, jenž sklidil obdiv za první série Westworldu, společně s Lisou Joy (Reminiscence).
Poslední klapka padla začátkem roku a Prime Video v srpnu na sociálních sítích potvrdilo, že děj bude zasazený do Los Angeles. Tam jsme se mohli podívat už v první hře, ačkoli tamním ruinám se přezdívalo The Boneyard, popřípadě Vault 33. Dle čerstvých informací časopisu GQ nicméně nemáme očekávat věrnou příběhovou adaptaci libovolného herního titulu. Seriálový Fallout se podobně jako kritizované Prsteny moci vydá vlastní cestou.
Nový vývoj nastal 23. srpna, kdy Prime Video na platformě X sdílelo retro plakát Los Angeles, na němž zvedá palec nahoru hlavní maskot série Fallout Vault Boy. Popisek hlásá: „Vault 33. lokace: Los Angeles. Původní seriál Fallout zamíří na Prime Video roku 2024.“
The Last of Us
The Last of Us | HBO Max
Novinka je navázaná na aktuálně probíhající videoherní událost Gamescom v Kolíně nad Rýnem. Tamní návštěvníci měli možnost zhlédnout sadu úvodních záběrů, která se na internet zatím nedostala (leda v hodně mizerné kvalitě). Podle GQ v ní nicméně nechyběl jaderný výbuch nebo záběr na hrst lidí putujících nukleární pustinou. V sestřihu se prý krátce mihl také ghúl, tedy zástupce ošklivě zmutované lidské rasy, a také podzemní opevnění nazvané vault.
Přesné datum premiéry zatím neznáme. Dozvíme se ho až s vydáním prvního oficiálního traileru. Už nyní je však skoro nevyhnutelné, že půjde o nejdiskutovanější seriálový projekt příštího roku. Amazon na něm jistě nešetřil a široká fanouškovská základna bude připravená rozcupovat každý nevyhovující detail.