Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

72%
Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

Dědečkova podivná smrt přiměje Jakea (Asa Butterfield) vyrazit na velmi neobvyklou, dobrodružnou výpravu. Pomocí stop a nápověd, které nalezl v jeho pozůstalosti, objeví na odlehlém koutě jednoho téměř opuštěného ostrova velice zvláštní dům, Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. A i když se Jakeovi na první pohled zdá opuštěný, není tomu tak. Brzy se setká nejen se slečnou Peregrinovou (Eva Green), ale i s jejími mladými chráněnci. Jejich izolace není jen v místě, ale i v zacykleném čase. Skrývají se před ostatním světem kvůli svým zvláštním a neuvěřitelným schopnostem, protože by byli ostatními považováni za zrůdy. Skrývají se ale také před strašlivými netvory, kteří se chtějí zmocnit právě těchto jejich zvláštností. Noví přátelé Jakeovi pomůžou poznat jeho vlastní výjimečnost. A právě ta může všechny obyvatele sirotčince zachránit. (Cinemart)




Recenze: Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

Kinobox.cz
40%

Výsledek není tak strašný, jako byly Temné stíny, ale kdybych nic nevěděl o tvůrcích, říkal bych si pravděpodobně po skončení Sirotčince něco jako "Proč tohle nenechali radši režírovat Tima Burtona, místo toho jeho neschopného imitátora? Ten by s tím slabým scénářem dokázal aspoň něco vizuálního udělat!"


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
7
Tim Burton už pro mne není stoprocentní zárukou kvality jako tomu bývalo ještě pár let zpět. Snad i proto jsem k tomuto snímku přistupoval dosti skepticky. Po shlédnutí jsem spokojený tak na půl. Vizuální stránka jaká je Burtonovi vlastní se nikam nevytratila a i zde je okouzlující. Jenže kromě té vizuální stránky snímek už moc nenabízí. Což bude nejspíše problém scénáře,který vlastně neví zda chce být rodinným filmem,hororem,nebo dobrodružnou fantasy. Na jedno shlédnutí mi tento Sirotčinec postačil,ale dávno je pryč kvalita Burtonových minulých filmů.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
9
Jak Sirotčinec dokazuje, žánr fantasy a horor může být klidně také rodinnou komedií - na to je Burton specialista a tady to také dokazuje. Bez strašidelnosti a postav, které se svému okolí z různých důvodů vymykají (neobvyklé dovednosti, vykořeněnost z časoprostoru - zde uvíznutí v časové smyčce), by to koneckonců ani nebyl film od něj. Stojí za to seznámit se s literární předlohou (Ransom Riggs), kterou ovšem Burton ztvárnil velice volně. Srovnání s Carrollovou Alenkou se nabízí, Sirotčinec je ovšem mnohem méně něžně romantický. Kdo se rád bojí, bude nadšen z krásných nápadů.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
6.5
Na Tima Burtona opravdu slabota a takový čajíček k nedělnímu čaji o páté. Celkem slušný nápad, ale rozporuplné zpracování. Chvílemi horor, chvíli zase rodinný film, kde chybí už jen pejsek vracející se také ve smyčce. Vizuálně dobré, celkový dojem.. ucházející, ale nic vyjímečného.

Dodatečné informace

Původní název:
Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (více)
  • Belgie Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti
  • Belgie Miss Peregrine's Home for Peculiar Children
Premiéra v ČR:
29. 9. 2016
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Belgie, Velká Británie, USA
Rozpočet:
110 mil. USD
Tržby:
296,48 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch