Citadel

59%
Citadel
Před osmi lety Citadela (nezávislá mezinárodní organizace špionů starající se o bezpečí celé planety) padla. Jednotlivé agenty postupně zničila organizace Manticore, mocný syndikát řídí svět podle vlastních pravidel. Přežít se podařilo jen několika jedincům,  mezi nimi jsou i Mason Kane a Nadia Sinh. Paměť jim byla kdysi vymazána, roky se skrývají pod jinou identitou a o své minulosti nemají ponětí. Tedy jen do chvíle, než Masona vyhledá bývalý kolega Bernard Orick a žádá o pomoc, aby Manticore nenastavila úplně nový řád světa. Mason se proto rozhodne najít svou partnerku Nadiu a syndikát zastavit.




Recenze: Citadel

Kinobox.cz
40%

I když mají jednotlivé díly bez titulků kolem půl hodiny, je Citadel utahaný seriál se slabým scénářem, nevyužitými herci a mizernou akcí. Hodně smutná vizitka na projekt, jehož jeden díl stál zhruba tolik, co první dva Wickové dohromady.

Kinobox.cz
40%

Citadel se jeví jako naprosto tuctový seriál, který stojí za pozornost jen pro dobré obsazení ústřední trojice (Madden Chopra, Tucci). Nic dalšího tu není. I pitomoučký The Gray Man je vedle tohohle nedopečeného pokusu akční událost roku. A to už o něčem vypovídá.


Pasadenka
Pasadenka
560 bodů
6
Citadela je celkem překvapivá. Antré se docela vleče a vypadá to jako tuctová špionážní blbůstal. A pak... Pak se spustí akční sekvence nabušených šíleností a v šesti epizodách dostaneme kondenzát standardní telenovely. A to tedy nepřehání. A v tomto rozměru končí drama a začíná komedie. :D Hledání krtků a rozmotávání spletence vztahů, kde každý je s každým v přízni je tak absurdní, že divák musí jednoduše rezignovat na vážnost a přijmout snímek jako lehkou akční komedii, která je převázána mašlí dramatu. Ale to jen tak na oko.

Zkrátka snímek působí hodně nekonzistentně a dá se jej docela užít, když jej neberete vážně. Herci jsou na seriál běžný standard, dokonce máme i Tucciho, kterému se v posledních letech celkem daří. A rozhodně lepší, než ta slátanina z Netflixu, která byla opravdu hrozná. :)


Dodatečné informace

Původní název:
Citadel (více)
  • USA Citadel
  • USA Cytadela
Premiéra v ČR:
10. 3. 2023
Země původu:
USA
Čeština:
Citadel je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch