Major Grom: Morový doktor

65%
Major Grom: Morový doktor

Policista major Igor Grom je známý po celém Petrohradu pro svou povahu a nesmlouvavý přístup ke všem druhům zločinů. Jednoho dne se ale objeví záhadný muž v masce, prohlásí se Morovým lékaře a řekne, že město je nemocné a on ho vyléčí. Problémem je, že jeho léčba se rovná zabíjení lidí, kteří unikli trestu za své zločiny díky svým penězům nebo společenskému postavení. Společnost se děsí, policie je bezmocná a Igor poprvé ve své kariéře čelí tomu, že neví jak dál a jeho práce nejspíše rozhodne o osudu celého města.




Recenze: Major Grom: Morový doktor

Kinobox.cz
60%

Major Grom: Morový doktor je ruským pokusem o globálně přístupný filmový produkt, jehož vysoká sledovanost na Netflixu odpovídá univerzálnímu a 'multižánrovému' obsahu. Dočkáme se odkazů na převážně komiksové příběhy o hrdinech a zloduších, ovšem oscilace mezi poctou a přiznanou parodií je často nevyvážená a zmatená. Těch výrazových prostředků je na jeden film přeci jen moc a v centru se nachází nepříliš zajímavé postavy, které víceméně plní karikaturní úlohy. Na nudné deštivé odpoledne však tohle dobrodružství ruského superpolicisty v pohodě vystačí, a nic víc od něj ani nikdo neočekává.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Jakkoliv to může znít šíleně, tak se Rusko pomalu stává rovnocenným soupeřem Hollywoodu. V posledních letech natočili hodně dobrých filmů a tento rozhodně patří mezi ně. Major Grom je takovým zábavným mišmašem, který se okatě inspiruje u známější konkurence. Jenom tak od boku zmíním Sherlocka Holmese a třeba Temného rytíře. Tohle však rozhodně není žádná výtka, protože to Oleg Trofim skloubil skvělým způsobem, který fungoval na výbornou. Snímek je dobrý jak na poli akce, tak detektivky a díky nečekaným twistům dokáže nejednou překvapit. Rozhodně doporučuji.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
8
V Rusku se objeví muž v masce morového doktora s tím, že je jeho město nemocné morem nepravosti a ujme se léčby. Zabíjí všechny, kteří kdysi unikli trestu vlivem korupce nebo svého vysokého postavení. Policie je samozřejmě bezmocná, ale je tady ještě policejní major Igor Grom. A začnou se dít věci. Námět především připomene amerického Drsného Harryho z filmové série o detektivovi Harrym Callahanovi, ale tohle je přece jen jiná káva. Ruský komiksový film v plné parádě, který se rozhodně nemá za co stydět. Akce, švih, humor. Tedy vše potřebné k ucelené popcornové zábavě. Není ale od věci, že mnohé akční scény také hodně připomínají filmovou akci Jasona Stathama. Každopádně je koncepce snímku v plném souladu s komiksem, takže vypadá zcela jinak, než jak by takový akční film vypadat měl. Ruská kinematografie tímto ukázala, že to také umí. Vizuální efekty CGI s spolu s kamerou jsou úžasné a dá se říct, že hodně nedoceněné. Někteří kritici uvádí, že se ruští tvůrci, nepřekvapivě, inspirovali u Hollywoodu a tak není od věci, že snímek jakoby diváky táhne do světa DC. No, to už nechť posoudí každý divák sám za sebe. Každopádně jako důkaz o povedené komiksovce to stačí. Ne, žádné drama, žádné napětí, žádná vážnost, žádná hluboká charakterizace postav. Opravdu jen pouhopouhá komiksová akční filmová zábava a nic víc.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7
Zábavná a docela fajn oddechovka, která má celkem slušné bitky, charismatického hrdinu a vymazlený vizuál. Těžko uvěřit, že se na tento film povedlo sehnat 10 mega ($), ale v každém záběru jsou ty prachy vidět. Film sám o sobě nijak nevybočuje. Nápadů pár má, ale spíš si bere to lepší odjinud a dávkuje zvraty, dobré tempo i akci tak, aby diváka ta přepálena stopáž nenudila. Příjemná podívaná a doufám, že to Netflix nenechá ležet ladem. Potenciál pro sérii tu je.

Dodatečné informace

Původní název:
Майор Гром: Чумной Доктор (více)
  • Rusko Major Grom: Morový doktor
  • Rusko Майор Гром: Чумной Доктор
  • Rusko Major Grom: Čumnoj doktor
  • Rusko Major Grom: Plague Doctor
  • Rusko Mayor Grom: Chumnoy Doktor
Premiéra v ČR:
8. 7. 2021
Distributor:
Netflix
Země původu:
Rusko
Rozpočet:
5 mil. USD
Tržby:
4,49 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Major Grom: Morový doktor


Podobné


Powered byJustWatch