Mikeblackie

Komentáře 23

Od nejnovějších
  1. Mlčení
    Mlčení (2016)
    7.5
    Není to film pro každého, ale když se člověk zaposlouchá do myšlenek a začne nad nimi přemýšlet, je z toho zajímavá kombinace. Pro někoho náročný film o myšlenkových pochodech o kterých si dneska moc nepřemýslí. Film je hodno zhlédnout, ale aby ho člověk zcela pochopil, je nutno ho vidět vícekrát.
  2. Purpurový vrch
    Purpurový vrch (2015)
    7.5
    Zajímavý kousek mého oblíbeného režiséra. Na horor docela zajímavá zápletka a jinak poměrně příjemný odpočinkový film. Hlavně zasazené dějství a práce kamery dává příjemně temnou atmosféru tomuto filmovému počinu. Také znázornění jednotlivých postav mi přišlo velice povedené a do poslední chvíle mi nebyl znám jednoznačný konec.
  3. Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa
    Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa (2016)
    9
    Originální zápletka a vtipně zpracovaný animovaný film, který ocení jak děti, tak i jejich rodiče. Taky mne pobavila stará mystická zápletka ohledně sporu jednotlivých božstev a její podání, které pochopí i děti. Film každopádně doporučuji každému, kdo by si chtěl zpříjemnit nejen sobotní dopoledne.
  4. Kmotr
    Kmotr (1972)
    10
    Jednoznačně stále dosud nepřekonaný klenot mezi dramaty z gangsterského prostředí. I stále po těch všech letech je film skvěle koukatelný a plný atmosféry. Herci jsou skvele vybrani a hraji tak uveritelne, ze divakovi ani nevadi, že je to film uz skoro pro pametniky. :)
  5. V zajetí démonů 2
    V zajetí démonů 2 (2016)
    8
    Stále dobré pokračování úspěšnějšího prvního dílu...Druhy dil se jiz neobesel bez trosku nudnejsich pasazi a jaksi jiz hruzy nenahanejicich duchu a strasidel jako dil prvni. Stale se ale jedna o nadprumerny horor, jelikoz dnesni tvorba tak trochu pokulhava...Stale mohu doporucit, ale jiz bez zaruceneho vysledku ve finale...uz je ve filmu silne citit ovlivnovani Hollywoodem coz je ve vysledku velika skoda.
  6. V zajetí démonů
    V zajetí démonů (2013)
    9.5
    Výborná záležitost....kdo rád horory, tak povinnost. Film se sice neobejde bez uz leta zabehnutych klise...strasidelny dum, duchove, exorcismus....ale lekacky funguji, atmosfera by se dala krajet na platky, tudiz lze doporucit ke shlednuti. Samosebou v pritomnosti lekavych dam. :)
  7. Hellraiser: Revelations
    Hellraiser: Revelations (2011)
    2
    Bohuzel jiz posledni pokracovani pekelneho jezdce v podani hollywoodu. Doufam ze se remake povede, jinak by to byla zahozena sance o znovuoziti teto pekelne dobre znacky. :)
  8. Bohové Egypta
    Bohové Egypta (2016)
    3
    OMG, OMG...Copak je to tu za slátaninu? Je to jako narychlo zalitá instantní kaše, přepuštěná starým máslem...výsledek si každý již může domyslet...Odcházel jsem z kina velmi zklamán. Film má totiž dle mého názoru potenciál, který se vyhodil jen pro to, aby se zalíbil dnešní teenagerovské vlně nesmyslných blábolů.
  9. Kung Fu Panda 3
    Kung Fu Panda 3 (2016)
    8
    Velmi zábavná podívaná. Pro Kung fu nadšence jasná povinnost a přidejte si k hodnocení ještě 10%, pro ostatní srandovní zábava, kam vzít děti v neděli odpoledne a neusnout. :)
  10. REVENANT Zmrtvýchvstání
    REVENANT Zmrtvýchvstání (2015)
    6
    Velmi zvláštní film. Kamera super, herecký výkon zaručen.....Ale celkový dojem rozporuplný. Děj by se dal popsat na pár řádků a hlavně jde zcela odhadnout, jak se vše bude odehrávat...Ale v celku vzato, slušný průměr...Avšak od LdC jsem čekal více.
  11. Star Wars: Síla se probouzí
    Star Wars: Síla se probouzí (2015)
    3
    Na tento filmovy trhak jsem se tesil hrozne moc dlouho. Bohuzel z toho vznikl takovy divny paskvil, ktery nema s epizodami Star Wars nic spolecneho. :( Divna zapletka, divni herci...takhle bych mohl pokracovat jeste dlouho. Vykradacka epizod 4-6... Proste ostuda. SW timto pro me skoncil.
  12. San Andreas
    San Andreas (2015)
    6
    Efekty, efekty, efekty, do toho trošku té americké pohody, že všichni to společně zvládneme, pár záběrů na svaly D. J.a pak zase už jenom efekty a efekty. :) Čekal jsem od tohoto filmu trošku více, ale je pravda, že v kině to vypadalo hezky. SPOILER Jak se dalo čekat, tak konec je jednoznačné amíkovský happy end. :))
  13. Země zítřka
    Země zítřka (2015)
    8.5
    Dle traileru jsem se na film na premieru neodhodlal. Později mi to ale nedalo a stejně na tento film do kina zašel. Byl jsem nadšenej z hereckého výkonu G.C. A často jsem se přistihl s úsměvem na tváři. Film je vtipný, ale ne dětinský a dokáže udržet pozornost. Doporučuji. :)
  14. Jurský svět (4)
    Jurský svět (4) (2015)
    9
    Moderní pojetí a docela příjemný restart filmu mého mládí. Byl jsem ze začátku trošku skeptický, la e film mě mile překvapil a skvěle jsem se bavil.
  15. EXODUS: Bohové a králové
    EXODUS: Bohové a králové (2014)
    7.5
    Trochu jsem se obával biblického scénáře, ale poradili si s tím velmi dobře. Ani docela dlouhá doba stopáže filmu mi nepřišla nijak špatná. Pořád se v něm něco děje. Byl jsem opravdu příjemně překvapen. Některé scény mají až epický nádech. Jediný úsměvný fakt mi přijde, že v poslední době dělají režiséři z biblických hrdinů spíše novodobé gladiátory a vrahy (viz. Noe). Ale pokud se divák dokáže přenést přes to, že Mojžíš je výborný bojovník a stratég, je film nadprůměrný. Já jsem se u něj ani chvilku nenudil, ale zase více jak 75% dát nemůžu.
  16. Interstellar
    Interstellar (2014)
    5.5
    Na tento film jsem se docela těšil. Fily od Christophera Nolana mám rád, nechybí v nich napětí a skvěle odvedená práce s kamerou. Toto vše by se dalo říci, že obsahuje i jeho nejnovější počin: Interstellar, ale... Vyzdvihl bych opět krásně zpracované kamerové záběry a k tomu vhodně zvolená hudební kulisa od Hanse Zimmera dává některým záběrům nádhernou atmosféru. Příběh mě dokázal v první polovině filmu zaujmout, což se u nových filmů již nedá tak jednoznačně tvrdit. Tím ale má chvála končí a začíná ta druhá stránka Interstellaru. Tou je bezesporu opravdu dlouhá doba filmu. Skoro 3 hodinový epos je tak trochu dost. Klidně by se dal film zkrátit na polovinu a nic by se nestalo. Dostal by alespoň rychlejší spád. Dále jsem se musel přenést přes bohužel již pro dnešní dobu povinné Hollywoodské citové scény, kde záběr kamery zabírá herce se slzama v očích. Právě naopak by tento film byl uvěřitelnější, kdyby se to v něm tak nepřehrávalo. Dále jsem se musel ještě strávit konec filmu. Konec byla taková třešnička na dortu. Nemastný a neslaný. Vzthay mezi jednotlivými postavami ve filmu se taktéž daly uhodnout hnedka ze začátku. Závěrem dodávám: Čekal jsem od CH. Nolana více, ale zklamaný jsem nebyl. Příjemně strávené odpoledne, ale vím, že tento režisér má na víc. Pro mě 55%.
  17. Americký sniper
    Americký sniper (2014)
    Musím uznat, že se mi válečné filmy vůbec nelíbí, ale tenhle filmový počin si zaslouží obdiv. Úžasná atmosféra, herecké výkony a realističnost. C. Eastwood prostě umí. :)
  18. Čarovný les
    Čarovný les (2014)
    1
    Veliké očekávání ze začátku vystřídalo později veliké zklamání. Věděl jsem, že to bude muzikál a že to čerpá z divadelní předlohy, ale zkrátktka tento film mne o svých kvalitách bohužel vůbec nepřesvědčil. Ani Johny Depp v roli vlka to nezachránil. Celý film působí tak nějak divně, herci nejsou přesvědčiví a hlavně míchání několika známých pohádkových příběhů dohromady, až to tvoří pěkný guláš mi příjde slabý. Závěrem dodávám...silný potenciál, ubohá realizace...veliká škoda.