Gangster Ka

68%
Gangster Ka
Na tuzemské poměry nevídaně temný a dynamicky střižený kriminální thriller čerpá z osudů nechvalně proslulého mafiána Radovana Krejčíře a čerpá z literární předlohy z pera investigativního novináře Jaroslava Kmenty. V žánru etablovaný režisér Jan Pachl do role protagonisty obsadil drsně vyhlížejícího Hynka Čermáka, jehož ztvárnění chladného a rozporuplného muže dodalo kriminálnímu příběhu na autenticitě. Gangster Ka představuje typický narativ, kdy se z vcelku obyčejného zlodějíčka stává jeden z nejmocnějších mužů podsvětí. S tím se však pojí i stále stupňující se pozornost policie. Drsný thriller přesvědčivě uzpůsobuje žánrové tropy lokálnímu prostředí a zpřítomňuje mrazivý zážitek vycházející ze skutečných událostí.



Recenze: Gangster Ka

Kinobox.cz
60%

Režisér Jan Pachl zvládl věrohodně vykreslit mikrosvět českých gangsterů a i když mu scénář ne vždycky jde na ruku, podrží ho v každé scéně herci. Už kvůli nim se na druhý díl vlastně docela i těším.


Brenan88
Brenan88
47 109 bodů
7
Dobře zahrané a zrežírované. Co víc dodat? Děj musí být všem co se trochu zajímají dostatečně známý a jasný. Hynek Čermák se na roli Káčka skvěle hodil a každou scénu ve které se objevil si ukradl pro sebe. Atmosféra byla místy až mrazivá a film nám aspoň trochu ukazuje jaký ten bordel vlastně u nás máme.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
36 250 bodů
9
No tak vida. Jak to tak vypadá, tvůrci se poučili z chyb u předchozího snímku na stejné téma pod názvem ´Příběh kmotra´ a natočili ryze českou gangsterku, za který by se nemusel stydět ani Hollywood. Po dějové stránce se příběh zbytečně nezabývá nějakým ledabylým rodinným životem a aférkami, ale poukazuje ryze na kauzy nám z médií dobře známé. Těžko říci jak věrný scénárista a režisér v jedné osobě realitě byl, ale nutno uznat, že po dějové stránce je snímek na české poměry opravdu na výši. Hynek Čermák ztvárnil Káčka precizně a dá se říci, že takový Al Capone by zbledl závistí. Ono vůbec je tentokrát povedený casting. Dle výpravy lze soudit, že je tu i daleko větší rozpočet a je to jedině dobře. Zdá se, že v tomto žánru se konečně blýská na lepší časy, tak neusnout na vavřínech.
Psisko59
Psisko59
32 849 bodů
7.5
Někteří čeští herci se prosazují až daleko po čtyřicítce - Hynek Čermák je ukázkový příklad: kdo o něm měl před deseti lety (respektive předtím, než šel Okresní přebor nebo film Nevinnost) aspoň tušení? Je to ku prospěchu české kinematografie, kde se v posledních patnácti letech točily pořád stejné ksichty (Macháček, Trojan), takže svěží vítr středního věku profukuje mírnou zatuchlost. Čermákovi "Káčko" sedlo dokonale, v roli se našel a nastartoval řadu dalších rolí z obou stran zákona; nepřehrává, je civilní a uvěřitelný, hraje jakoby "zevnitř", bez okázalých gest. Za mě pozdní, ale veliký herecký talent.

Dodatečné informace

Původní název:
Gangster Ka (více)
  • Česká republika Gangster Ka
Premiéra v ČR:
10. 9. 2015
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Česká republika

Další z kolekce Gangster Ka


Podobné


Powered byJustWatch