Hellraiser

70%
Hellraiser

Larry Cotton se stěhuje se svou manželkou Julií do starého rodinného domu. Na půdě naleznou důkazy, že stavbu nějaký čas obýval Larryho delší dobu nezvěstný bratr Frank, který je protikladem svému možná až příliš slušnému sourozenci. Julia kdysi Larryho s Frankem podvedla, dal jí něco, co se svým zákonným manželem nikdy nepoznala. Nikdo nemá potuchy, že se Frank spojil s peklem a vrátit zpět ho může krev dopadající na podlahu prázdné místnosti v patře staronového domu. Stará láska nerezaví... (Jindros)




Pete69
Pete69
29 898 bodů
7.5
Osmdesátková klasika, která zdravě poděsí i dnes. Nejvíce se mi na filmu líbí hutná atmosféra. Některé triky jsou úsměvné, ale něco včetně masek je naopak na svou dobu působivé. Viděl jsem jen tento první díl a po letech jsem se podíval znovu a celkem se těším na tu řadu následovníků.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 289 bodů
6
Je to snesitelné béčko, plné skvělých masek a děsivé atmosféry. Ta sice občas pokulhává, ale přeci jen, pořád lepší než dnešní teenagerovské vyvražďovačky. Dějově ale nic extra a ke konci už je to docela nuda.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Žánrová klasika od spisovatele Barkera, který zasedl i na režijní sesli a natočil zásadní žánrový snímek splatter punku, který definoval sice slepou odbočku žánru, ale rozhodně zajímavou. Již v té době se to naprosto vymykalo a musím říct, že to vážně dobrý film s geniálním soundtrackem i slušnými herci.

Dodatečné informace

Původní název:
Hellraiser (více)
  • Velká Británie Hellraiser
  • Velká Británie Pekelník
Země původu:
Velká Británie
Rozpočet:
1 mil. USD
Tržby:
14,58 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Hellraiser