Boldrick

Karel Thomson

Komentáře 29

Od nejnovějších
  1. Bohemian Rhapsody
    Bohemian Rhapsody (2018)
    5
    Žužu pohádka o slavné kapele, lehce inspirovaná skutečností. Jinak nic, těšil jsem se na něco z Freddiho vyrovnávání se s nemocí nebo něco takového. Nic. Tohle byl dlouhý videoklip o Queenech bez Queenů.
  2. Star Wars: Poslední z Jediů
    Star Wars: Poslední z Jediů (2017)
    9.5
    Tak jsem to viděl. A začnu tím, z čeho jsem moc radost neměl. Jsem docela fanda a když si představím tu stávající sbírku SW techniky, tak mě docela štve, že jsou tam zas nové stroje. Kde mají Y,B,E, a jiné wingy s protonovými torpédy, Tie interceptory a další? Proč tam jsou větší AT-AT a jakési zbytečné skútry? A ta fyzika ve vesmíru při počátečním bombardování, byla i na pohádku moc. No nic, zamáčknul jsem slzu. Z ufo zvířátek jsem taky nějak odvařenej nebyl, ale je to pohádka, tak co se dá dělat. Ale ostatní, paráda. Del Toro skvělej, Hamil ještě lepčejší. Skvěle podán střet síly a jejich hrdinů jako kdysi v KOTOR (znalci budou vědět). Ridley i Driver mi zde seděli víc než v VII. A ta část kdy vlastně vše podělal jeden floutek mi taky přišla dobrá. Takže na pohádku fakt super, proto, ode mne, tolik. Jsem zvědavý co udělaj s IX, když v příběhu zakukal Han i Luke a v reálu Carrie.
  3. Annabelle
    Annabelle (2014)
    5
    Osobně jsem moc nadšen nebyl, uvěřitelnější příběhy mi vypráví moje dítě, ale žena, která si film prosadila, se skoro nedívala. Takže horor to byl a co od toho chtít víc. Jen ten čert ke konci byl spíš srandovní.
  4. Bídníci
    Bídníci (2000)
    5
    Nemůžu si pomoct, ale tohle zpracování mě nějak neoslovilo. Respektive výběr herců. Depardié je možná dobrej Obelix, dobrej je i ve ztvárnění jiných divných pořízků, ale jako Valjean nic moc. A to nebyl jediný kdo mi nesedl. Malkovich sice hrál dobře, ale nějak se mu neuvěřil ten přerod v hodného, a ten arab v roli francouzského šlechtice, no já nevím. Prostě jsem to nikomu moc nevěřil. Podle mě je to jedno z těch horších zpracování.
  5. Letci z Tuskegee
    Letci z Tuskegee (1995)
    8
    Docela příjemný film o tom jak se opičáci naučili lítat a být v tom hodně dobrý. 332 byla fakt dobrá. Škoda je, že válečné filmy stárnou rychle, a to kvůli trikům, které zde v podstatě nejsou. Co tady, ale je v dostatečném množství, jsou cigára. Když nesedí v letadle, tak hulej. Zvlášť v dnešní "zdravé" době je to fajn vidět něco co se tváří, alespoň mimo lítání docela realisticky. To oceňuji, i když v době vzniku to asi nikomu zvláštní nepřišlo.
  6. Chuggington - Veselé vláčky
    Chuggington - Veselé vláčky (2008)
    7.5
    Sice jsem neviděl ani jeden díl celý, když nepočítám, že u toho ráno spím, ale prcek na to kouká ani nedutá. No a tak jsem si jen zkontroloval, jak to zhruba vypadá a musím říct, že pro děti (mé) je to docela fajn umlčovadlo. Takže dávám tolik.
  7. Hra o trůny
    Hra o trůny (2011)
    1.5
    Po několika sériích musím své hodnocení přehodnotit. Když už to na sebe navazuje tak holt to zprůměruju (od voka) pro všechny díly. 1. série byla špičková a já jsem byl nadšen z toho, že takhle pěkně žádné fantasy ještě natočeno nebylo. 2. série nebyla špatná, ale nějak už to nebylo ono, ale nechal jsem to být. 3. série byla opět super, ale začínal jsem mít pocit, že se to nikam moc neposouvá 4. série, u té se mé podezření potvrdilo. Spousta postav, které jsem sledoval od začátku, pošla, aniž by se děj nějak posunul. No, zvládl jsem asi polovinu dílů a zbytek jen tak po očku, když to sledovala žena. 5. tuto sérii už jsem viděl jen při "přetáčení" a ani mě to sledovat víc nelákalo. Takže z úžasného fantasy seriálu se postupem času stal jakýsi fiktivní dějepis bez děje. No a to radši budu koukat na dokumenty, alespoň se dozvím něco ze skutečné historie a nebudu ztrácet čas dějepisem vymyšleným. Pro mě dále nekoukatelné. P.S. Knihy jsou na tom úplně stejně, třetí díl už jsem celý nedal.
  8. Hvězdná pěchota: Invaze
    Hvězdná pěchota: Invaze (2012)
    8
    Tak nám vykradli jedničku, teda jen co se boje týká. Nic jiného tu není, natož nějaká satira, ale udělali to pěkně. Výzbroj je víc jako v knížce a je to docela masakr, teda pořád se tam střílí. A co chtít víc.
  9. G.I. Joe: Odveta
    G.I. Joe: Odveta (2013)
    7
    Nevím co kdo od toho čekal, já nic, jen akci. Ta tam byla, občas se mi i koutek nadzvedl, ale já měl největší radost z obsazení. Na reklamu fakt dobrý. Kdo by si chtěl jen tak tupě začumět na něco, je to ideální dílo :-)
  10. Star Wars: Síla se probouzí
    Star Wars: Síla se probouzí (2015)
    9.5
    Seděl jsem v kině a s očekáváním sledoval co se to přede mnou děje. Byl jsem, zklamán ne, ale mé očekávání se tak nějak nenaplnili. Několik pokusů o vtip, se střídavým úspěchem. A konec tak nějak zkrácen, snad aby moc nepřetáhli. Ale v celku to šlo, peněz v podstatě nelituji. Poněkud mě rozladil dvoumístný Tie-Fighter střílející dozadu, kdy onu vlastnost už žádný z imperiálních pilotů nevyužil. Kulatý robůtek mě taky nepřesvědčil a nepoučitelné impérium donekonečna budující obří Hvězdokaty a Hvězdosmrti, které si vystřelí akorát jednou, mi taky racionální nepřišlo. Ale jak už jsem psal, jako celek dobrý. Doma jsem si to všechno přerovnával v hlavě a musel jsem uznat, že se jim to velice povedlo. A teď, po pár dnech, uvažuji o tom, že půjdu do kina ještě jednou, jelikož to byl super film. Nebyl to nejlepší SW film, ale důstojné remake/pokračování pro další generaci lidí, jenž už vnímají svět trošku jinak než já, skoročtyřicátník. Takže ano, chvíli to trvalo, ale jsem nadšen :-) P.S. a Hamill své dvě minuty zahrál skvěle ;-)
  11. Země policajtů
    Země policajtů (1997)
    8
    Pohádka o tom jak se Hloupý Sly skoro policajtem stal. Kdyby poslední čtvrtina byla stejná jako předchozí 3/4, tak dám plnou palbu, takhle se to trochu zvrhlo, tedy dost zkrátilo. Mělo to na víc, ale pro mě parádní film.
  12. V hlavě
    V hlavě (2015)
    7.5
    Stejně jako ostatní jsem si myslel, že půjde o emoce všech okolo. Což nešlo a trochu mě to zklamalo. Takže pro dospělé je začátek a konec, ty byly výborný. No a prostředek, ta nejdelší část, je pro děti. Nicméně příjemné dílko.
  13. 30 případů majora Zemana
    30 případů majora Zemana (1976)
    5.5
    Zatížen příjemnými vzpomínkami na tento seriál z dětství, jsem se dokopal ke zkouknutí celého tohoto díla. No a musim říct, že kdyby z toho nedělali nejnebezpečnější věc komunismu, před kterou prý i Stalin vypadá jako Gándhí, tak by to asi jen s malým zájmem zapadlo mezi ostatní podobné seriály. Čtvrtina je koukatelná a snad i konkurence schopná se západními seriály té doby. Druhá čtvrtina už ničemu konkurovat nemůže, ale není to nejhorší a zbylá polovina je tak nějak komunisticky naivní. Jak už tady zaznělo, je v tom jeden díl, který by i dnes vypadal zajímavě, a to Studna, který je fakt kvalitní. Takže, jestli se chcete podívat na nějakou pohádku o Honzovi a komunismu, přeji příjemný večer se seriálem, jinak to dnes už asi za ten čas nestojí.
  14. Mirageman
    Mirageman (2007)
    9
    Jeden z nejlepších filmů o superhrdinech. Podle mě v popisu chybí komedie a je pravda, že se to tak netváří, ale sranda to je. A Zaror je fakt dobrej.
  15. Interstellar
    Interstellar (2014)
    5
    Nechápu, že když už si někdo dá práci a v píše do filmu skoro vědu o červivých dírách nebo co to je, tak proč si nepřečte i něco jednoduššího z neuropatologie či aspoň z biologie. Pak by se ti vědci nemuseli chovat jako puberťácký pitomci a neotravovali s řečmi o tom, že láska se vymyká vědě, apod. Nicméně, kdyby existovalo tolik kvalitního sci-fi kolik bych si přál, tenhle film by byl někde dole, takhle má relativně krásných 50%
  16. X-Men: Budoucí minulost
    X-Men: Budoucí minulost (2014)
    6
    Možná to byl pěkně natočenej film, jak tu všichni píšou, strhující děj a kdesi cosi, čemu já nerozumim a ani to moc nevnímám, ale jelikož jsem viděl předchozí filmy, tak jsem tento "díl" nedokázal nikam časově zařadit. No a to mi vadí. Vytrženo z doposud natočeného.
  17. Na hraně zítřka
    Na hraně zítřka (2014)
    6.5
    Vono to nebylo špatný, já u filmu ve kterém se takhle sci-fi střílí ani nic moc nepotřebuju. Zkousnul jsem i ty matrix ufouny. Ale ten pohádkovskej konec byl na mě moc. Hůř dopadne i Červená Karkulka.
  18. Ordinace v růžové zahradě 2
    Ordinace v růžové zahradě 2 (2005)
    1.5
    Opět jsem nedobrovolným konzumentem tohoto veledíla, takže můžu hodnotit. Určitě tam všichni nehrajou blbě, proto mocných 15%, ale jak na to může koukat někdo dobrovolně, hmm, ženu nepochopím ;-)
  19. Planeta pokladů
    Planeta pokladů (1982)
    9
    Poprvé jsem to viděl jako dítě a líbilo se mi to hodně, snad taky proto, že animovaného sci-fi v té době nebylo zrovna dostatek. Nyní po letech musím říci, že to je opravdu zvláštní a pro mě stále pěkný filmeček. Poněkud zhulený zjev neprosto dorovná fantastický konec.
  20. Jedna mezi oči
    Jedna mezi oči (2012)
    8
    Ano, je to hloupé jako kterýkoliv podobný film natočený o třicet let dříve. Nicméně, obstarožní Sly tomu dodává něco, co jako mladý nedokázal. Člověk má pocit, že (ne)hrající vrásčitá Stalloneho tvář ví něco víc. Takže jako zábava u TV (ostatně u TV nic jiného nehledám) vynikající.
  21. Ratatouille
    Ratatouille (2007)
    9
    Po prvním shlédnutí jsem si nedokázal představit, že bych mohl dát tolik, ale vždy když to dávali v TV tak jsem se koukal a líbilo se mi to stále stejně, Tedy viděno 3x a vždy s chutí, nemohu tedy jinak.
  22. Elysium
    Elysium (2013)
    6
    No, bylo to pěkně natočený, triky super, ale na District 9 to buhužel nemá. Opravdu hodně mě sklamal konec, ten ze zajímavého sci-fi udělal neuvěřielnou pohádku, kde se nakonec mají všichni skvěle. Prý se to često sovnává s Vyměřeným časem, ale i ten má o dost lepší konec než je zde.Pro mě dost klamání, které zachraňují jen přestřelky, a těch je tam zatraceně málo.
  23. Sanitka 2
    Sanitka 2 (2013)
    2
    Viděl jsem jen 2. díl, ale víc jich stejně neuvidím :) nějak nemůžu skousnout záchranáře honícího cikána s nožem po lese, ani trestání a odměňování ředitelem ZS. I když chápu, že to reálné být nemůže, trochu té skutečnosti by se tam mohlo dát. Když už budu chtít nějaký ten propagandistický kousek, tak kouknu na holywoodskou produkci :) Jestli někoho zajímá jak funguje ZS, co se myšlení lidí týká ať koukne na Počítání mrtvých.
  24. Světová invaze
    Světová invaze (2011)
    8
    Mě se to líbilo. Byli tam ufouni, střílelo se a v podstatě nic víc od podobného filmu nepotřebuju. Něco málo strhnu za propagandu jůesarmy a za šťastnej konec. Mnohem víc by slušel minimálně neutrálnější, ale pro mě dobrý.
  25. Doom
    Doom (2005)
    9
    Tak jsem se chtěl jednou večer podívat na nějakou bezduchou střílečku a jelikož jsem stejnojmennou hru kdysi hrál volba padla na DOOM. I když z "bezduché střílečky" neupustím, byl jsem, ale jo, nadšen. Film zde popsali jiní, nebudu se tím zdržovat a hlavně bych to nedokázal lépe. Takže, jste-li obyčejný filmový konzument,jako já, nebudete zklamáni. I když 90% asi nedáte.