Světová invaze

62%
Světová invaze
Plakát traileru

Po mnoho let byly zaznamenány případy pozorování UFO po celém světě – Buenos Aires, Soul, Francie, Německo, Čína. Ale v roce 2011 se to, co kdysi bylo jen pozorováními, stane hroznou realitou, když je země napadena neznámými silami. Jak lidé všude na světě přihlížejí tomu, že jsou dobývána největší města, tak se Los Angeles stane poslední výspou lidstva v bitvě, kterou nikdo nečekal. Závisí to na námořním seržantovi (Aaron Eckhart) a jeho nové četě, aby zastavili další postup, i když bojují proti takovému nepříteli, s jakým se nikdy předtím nesetkali.




Recenze: Světová invaze

Kinobox.cz
30%

Může za to samozřejmě scénář. Samo o sobě extrémně nenápaditá story postrádá byť jediný originální nápad. Místo toho slepě recykluje a servíruje kupu stupidních dialogů, které skoro působí dojmem, že je napsal agent Nicolase Cage.


hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Nudil jsem se. A to je u akční sci-fi dost velký problém. Myslím, že mnohem větší zážitek než návštěva tohohle bijáku v kině je současný herní hit Crysis 2.
lamps
lamps
15 156 bodů
5
Další zářný důkaz toho, že pouze dokonalé efekty a bombastická akce nemohou celý film dostatečně zaopatřit. Battle Los Angeles není nic víc než chladná přehlídka hlasitých výbuchů, padajících budov a debilních dialogů postrádající soudržný scénář nebo alespoň náznak lidských emocí, které by dodaly dění na plátně nějakou tu autenticitu. Liebesman možná zvládá akci bravurně, ale elitní režisér by měl udělat z daného námětu minimálně šťavnatý a středně krvavý steak, a ne jen hodit na diváka flák syrového a studeného masa (kdo viděl Black Hawke Down, tak ví, o čem mluvím)...
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6.5
Nic zvláštního jsem nečekal a taky jsem nebyl zklamaný. Samá střelba a opětovaná střelba. Emzáci byli málo nechutní (né že by ostatní byli) a připadal mi celek filmu jako obyčejná povídačka pro nenáročné. Nic co by tu dříve nebylo. Vyjímkou byl samotný
  • závěr
  • vizuál
  • stopáž filmu

Dodatečné informace

Původní název:
Battle: Los Angeles (více)
  • USA Světová invaze
  • USA Battle: Los Angeles
  • USA Boj: Los Angeles
  • USA Světová invaze: Bitva o Los Angeles
  • USA World Invasion: Battle LA
Premiéra v ČR:
10. 3. 2011
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Rozpočet:
70 mil. USD
Tržby:
211,82 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Světová invaze je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch