VOD tipy: Kanibalismus v Andách a akčňák s oscarovou herečkou

VOD tipy: Kanibalismus v Andách a akčňák s oscarovou herečkou
Sněžné bratrstvo | Netflix

Sněžné bratrstvo (Society of the Snow)

Sněžné bratrstvo
Sněžné bratrstvo
78%
režie: J. A. Bayona, Netflix
Sněžné bratrstvo: trailer | Netflix
Film Sněžné bratrstvo je jednoznačným magnetem těchto VOD tipů. Inspiroval se skutečným příběhem, zřícením letadla s členy uruguayského ragbyového týmu uprostřed And a jejich bojem o přežití, při kterém nechyběl například kanibalismus. Titul Sněžné bratrstvo, který má prozatím tři širší nominace na Oscary a dvě na Evropské filmové ceny, režíroval J. A. Bayona (Sirotčinec, Volání netvora: příběh života), který se s největší pravděpodobností podruhé utká o Oscara. Autor znepokojivých vizí tentokrát přichází s mainstreamovějším tahákem s ambicí oslovit široké publikum.
Slavný survival příběh ragbyového týmu míří na Netflix v nesmírně působivém traileru
Filmy28. 11. 2023
Slavný survival příběh ragbyového týmu míří na Netflix v nesmírně působivém traileru

Podruhé mě neoklameš (Fool Me Once)

Podruhé mě neoklameš
Podruhé mě neoklameš
68%
režie: Dave Moore, Nimer Rashed, Netflix
Podruhé mě neoklameš: trailer | Netflix
Podruhé mě neoklameš je kriminální seriál natočený na motivy stejnojmenné knihy spisovatele, scenáristy a producenta Harlana Cobena (seriály Cizinec a The Innocent). Novinka pojednává o Maye Stern, která se snaží vyrovnat s brutální vraždou svého manžela Joea. Do pokoje dcery nainstaluje kameru s chůvičkou a ke svému údivu na záznamu najde záběry muže mimořádně se podobajícího jejímu zesnulému muži. Začíná vyšetřování, které odhalí na první pohled překvapivé souvislosti s jinou vraždou Mayininy známé. V hlavních rolích se představí Michelle Keegan (seriály Červený trpaslík, Our Girl) a Richard Armitage (filmová série Hobit, seriál Castlevania).

The Curse

The Curse
The Curse
68%
režie: Nathan Fielder, David Zellner, Nathan Zellner, SkyShowtime
The Curse: trailer na 1. sérii | Sky Showtime
Na SkyShowtime zamířil hvězdně obsazený seriál The Curse, v němž novomanželé Siegelovi přijíždějí do malé komunity v Novém Mexiku, aby zde postavili ekologické bydlení. Dostanou se do hledáčku producenta, který je obsadí do televizní show, čímž jim znatelně zkomplikuje jejich plány na život. V hlavních rolích se představí herečka Emma Stone (La La Land), Nathan Fielder (seriál Zkouška) a Ben Safdie (Oppenheimer, Dobrý časy). Prvních pět epizod satirického seriálu The Curse řešícího řadu etických otázek je již nyní k dispozici na platformě SkyShowtime, zbývajících pět dílů si pak prvně můžete přehrát v pátek 16. února.
Mistr trapnosti Fielder a megastar Emma Stone vás utopí v nesnesitelně trefné satiře
Recenze15. 11. 2023
Mistr trapnosti Fielder a megastar Emma Stone vás utopí v nesnesitelně trefné satiře

Bratři Sunovi (The Brothers Sun)

Bratři Sunovi
Bratři Sunovi
69%
režie: Kevin Tancharoen, Viet Nguyen, Netflix
Bratři Sunovi: trailer | Netflix
Seriálové komediální drama Bratři Sunovi pojednává o tchajwanském mafiánovi Charlesovi, který vyráží do Los Angeles ochránit svou rodinu, matku a mladšího bratra před zločinci, co z neznámých důvodů zabili jeho otce. Charles rodinu dlouho neviděl, než přistoupí k vyšetřování vraždy, bude muset navázat zpřetrhaná pouta a přiučit se novému životnímu stylu. Do cesty se mu připletou i konkurenti z Tchaj-wanu a o zábavu bude postaráno. Tvůrcem titulu Bratři Sunovi je zkušený Brad Falchuk, spoluautor seriálů V plamenech (9-1-1: Lone Star), American Horror Story nebo Glee. V jedné z hlavních rolí se objeví oscarová herečka Michelle Yeoh (Všechno, všude, najednou)

Y2K: Časovaná bomba (Time Bomb Y2K)

Y2K: Časovaná bomba
Y2K: Časovaná bomba
65%
režie: Brian Becker, Marley Mcdonald, HBO Max
Y2K: Časovaná bomba
Y2K: Časovaná bomba | HBO Max
Y2K, strašidelná kletba, která na konci roku 1999 predikovala pomatení computerů (prý si neporadí s číslovkou 2000), se nevyplnila. Déle než dvě dekády poté zkoumá tento fenomén zkušený autor Brian Becker (Spaceship Earth, Tajná válka s drogami) v dokumentárním filmu poskládaném výhradně z archivních záběrů. Nechybí přetrvávající obavy ani nynější nadhled a humor související se zranitelností a obávanou nadvládou moderních technologií.

zdroje: Kinobox, Netflix, SkyShowtime, HBO Max