Bratři Sunovi

69%
Bratři Sunovi
Akční seriál Bratři Sunovi vypráví o Charlesi „Židlonožkovi“ Sunovi, který se coby syn mafiánského bosse Triády vypracoval na pozici jednoho z nejobávanějších tchaj-pejských vrahů. Jeho život se obrátí naruby, když otce zavraždí tajemný zabiják. V obavách o bezpečí své matky a mladšího, nic netušícího bratra Bruce, vyráží Charles do Los Angeles, kde oba žijí, aby je ochránil. Ze všeho nejdřív je třeba navázat se zbytkem rodiny pouta zpřetrhaná dlouhými lety odloučení, krvelační zabijáci z Tchaj-wanu jsou jim však v patách.




Jto_rating
Jto_rating
1 407 bodů
7
Rodinná komedie a vyvraždovačka? Chci vidět kolik členů v rodině spolu kouká na organizovaný zločin aby se pobavilo. Celkem úzkoprofilový to je. . A prostě každá epizoda působí tak že má být z 1/3 jeden žánr, pak další a pak další. A občas to kvůli tomu tak nějak pokulhává. Ale jinak jo, je to zábavný, dobrá cheografie u akčních scén i nějaké zajímavé tracking shoty a nějaké propojení s okolím, či souboje na pozadí. Takže jo není to nudný. A párkrát takový to "rodina na prvním místě". . Hlavní co si oblíbíte jsou postavy. Většina je extrémně sympatických, jak měkký syn který chce být spíše impro herec, než pracovat v podsvětí. Tak vrah který má zálibu na vaření, jenž se vrátí k rodině a docela jí obrátí vzhůru nohama. Ano mám celkem úchylku na záběry kde se vaří s kreativní kamerou, vypadá to cool. Tak i matka (matka i z everything everywhere all at once <3) je celkem sympatická. A všichni hrají na dobré úrovni. . Humor je sympatický a dá se u toho dost nasmát. Hudba je pěkná, čínská tradiční i moderní americká. Co musím taky vypíchnout jsou kostými. . Tempo optimální ale ke konci to trošku hapruje. Šel by počet epizod snad trošku zkrátit. Příběh má od ¾ několik zvratů a něco je takové přihlouplé. Ale popravdě mohlo to být mnohem horší. Tvůrcům se podařilo vše celkem vyvážit i když něco opomněli. A poslední epizoda je vrchol seriálů. Doufám že nebudu pokračování jen protože to bude vydělávat, ale nechá se to takhle hezky uzavřený. . Celkově 7/10 ☀️☀️☀️☀️❌
Pasadenka
Pasadenka
560 bodů
8
Zábavná akční řežba v kulisách čínských triád v L.A.

Už úvodní epizoda udá tón celému seriálu. Trochu osobního dramatu, trochu čínských migrantů v USA (co je v poslední době docela populární téma) a s tím namíchané typické problémy s kulturní odlišností.

Dva bratři, jeden ňouma a druhý nemilosrdný vrah. Dynamika postavená na jejich odlišnostech utváří jak prostor pro komedii, tak plynule nabízí prozkoumávání nedostatků toho druhého. Jako jin a jang se vzájemně doplňují a stávají se lepšími verzemi sebe sama.

Směsice osobních dramat a gangsterského boje o moc a přežití s notnou dávkou humoru dělá celý seriál zábavný. Samo sebou se neubrání obrovským klišé, jak z pohledu Čínské kultury, tak mafiánských praktik. V rozsahu 8 epizod není moc prostor pro spletitost. No i když v komplexnosti série ztrácí dech, akční a humorní pasáže děj hezky rozvláčňují.

A epizoda s Johnym Cho byla tak ujetá, až absurdní, že byla tou nejvtipnější. Seriál pak hezky skončí s příslibem, že když budou diváci hodní, upeče se další série. Otázka, zda bude mít co nabídnout, nakolik ty nejbarvitější klišé máme za sebou. Uvidíme. :)


Dodatečné informace

Původní název:
The Brothers Sun (více)
  • USA Bratři Sunovi
  • USA The Brothers Sun
  • USA ブラザーズ・サン
  • USA Fraţii Sun
  • USA Irmãos Sun
  • USA Los hermanos Sun
  • USA Брати Сунь
  • USA 兄弟之道
Premiéra v ČR:
4. 1. 2024
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch