Rytíři spravedlnosti

80%
Rytíři spravedlnosti

Nasazený voják Markus se vrací domů ke své dospívající dceři poté, co jeho manželka zemřela při tragické nehodě vlaku. Zdá se, že to byla pouze nešťastná shoda náhod, dokud se neobjeví matematický geek Otto se svými dvěma excentrickými kolegy Lennartem a Emmenthalerem. Otto také cestoval ve zničeném vlaku. A je přesvědčený, že za tím někdo musel být. Jak se hromadí stopy, Markusovi je jasné, že mohlo jí o pečlivě naplánovaný atentát, jehož obětí se nakonec náhodou stala jeho manželka. Komedie Anderse Thomase Jensena je moderní bajkou o solidaritě, náhodnosti vesmíru… a, no, o smyslu života. (Film Europe)




Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Mads Mikkelsen je borec a dobře se na něj dívá v jakékoliv roli, to potvrdil i v roli drsného lehce psychopatického vojáka, který se mstí. Film balancuje mezi akčním filmem, thrillerem, komedií a rodinný m dramatem. Bohužel mě herci vyjma Mikkelsena moc nepotěšili. Je to zajímavé zkombinovaný film, na kterém jsou nejlepší tvrdé přesné, ale krátké akční scény.
Klajnik
Klajnik
8 615 bodů
2
Postavy mají nudné polohy, tudíž mě vůbec nebavilo sledovat interakce mezi nimi a nezajímalo mě, jak to s nimi dopadne. Lidi říkají, že to přechází mezi dramatem, komedií a akčňákem, přičemž ani jedna poloha nemá dostatečnou úroveň, abych se u toho bavil.
p.a.douch
p.a.douch
8 362 bodů
9
Takže ano. Jensen to má u mě v roli filmového režiséra jako na houpačce. "Blikající světla" - dobrý, "Řezníci" - špatný, "Adamova jablka" - velmi dobrý, "O kuřatech a lidech" - velmi špatný a konečně "Rytíři spravedlnosti" - velmi dobrý. Tento film má dobrý námět, zajímavé hrdiny a osvědčené představitele. Když nastane akce je rychlá a dobrá.  Hrdinové jsou sympatičtí, i když magoři. Záporáci nechápou o co jde a dobře jim tak. Film mě bavil, postavy se vyvíjely a doopravdy mě zajímaly jejich osudy.

Dodatečné informace

Původní název:
Retfærdighedens ryttere (více)
  • Dánsko Rytíři spravedlnosti
  • Dánsko Retfærdighedens ryttere
  • Dánsko Riders of Justice
Premiéra v ČR:
24. 5. 2021
Distributor:
Film Europe
Země původu:
Dánsko
Rozpočet:
5,3 mil. USD
Tržby:
0,68 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné