Profilový obrázek

p.a.douch

Jan Douša
8 450
31. TopUživatel

Mám rád akci, westerny, komedie, sci-fi. A moje hodnocení a názory jsou subjektivní.

Ústecký, Děčín, Česká republika



    Kleo
    Kleo (2022)
    8
    Takže co asi k tomuto dílku napsat? Napoprvé mě to moc nechytlo, šílená agenta Kleo, přiblblý policajt a tak dále. No ale vyšla druhá řada, a tak jsem si řekl, že tomu dám šanci. No a nelitoval jsem. Nakonec to nabralo slušné grády a hrdinové i hrdinky a antihrdinové i antihrdinky se nám pěkně odkopali. Kdo vlastně tady rozhoduje, kdo je bídák a kdo hrdina? Všichni vlastně bojují za "správnou" věc. Takže po první řadě 8 a hurá na druhou.
    Z kopce
    Z kopce (2024)
    7
    Takže pro mě lehce nadprůměrná romantická komedie. V ničem to nepřekvapí a to je dobře. Přinese to přesně to, co od toho čekáte. Řešení vztahů, veselé vedlejší figurky, love story - úplná pohoda. Nejdříve mě obsazení hlavních rolí poněkud rušilo, ale zvykl jsem si a bavil se. Prostředí pěkné, hudba taky. Paní scénáristka a zároveň režisérka věděla co chce natočit a udělala to. Takže na Netflix velmi dobrý výkon. Díky.
    Policajt v Beverly Hills: Axel F
    Policajt v Beverly Hills: Axel F (2024)
    6
    Takže jo Axel má asi nějaký lektvar, protože oproti původním kolegům (Rosewood, Taggart, Serge, Friedman) mi připadal stále stejný. Film u mě zvedá na 60 % právě účast původních postav. Jinak mě dost štvalo řešení různých vztahových věci (otec X dcera, dcera X milenec). Vůbec mi postava dcery připadala zbytečná. Axel je stále stejný ukecaný poděs, ale jeho řeči už nejsou tak vtipné. Akce taky poněkud zeslábla, ale to asi přichází s věkem. Vyšší počet scénáristů tomuto filmu k lepšímu příběhu rovněž nepomohl. Kolem a kolem nebýt přehnaného očekávání, byl bych spokojenější. Takto film slabší průměr + původní postavy + nostalgie = 60 %.
    Furiosa: Sága Šíleného Maxe
    Furiosa: Sága Šíleného Maxe (2024)
    8
    Je to dobrý film, o tom žádná. Ale podle mě, se ani jeden z Maxovských filmů, tolik nezaobíral duševními pochody hlavního hrdiny. A nikdy mně to nechybělo. Překonat nebo alespoň dorovnat Zběsilou cestu, to by byl těžký oříšek (u mě se to nepodařilo). Pan George Miller si zaslouží velké uznání za vytrvalost, s jakou nám servíruje příběhy ze světa Mad Maxe. K výkonu hlavní představitelky nemám žádné výhrady co se týče zahrání Furiosy, bohužel jí ale chybí fyzično. Každopádně mi trochu chyběla zběsilost a hlavně Mad Max (i když nám tam jednou probliknul). Lachy Hulme důstojně nahradil původního Immortan Joea. Již známí záporáci potěšili a Scabrous Scrotus mě vyloženě nadchnul (pěkná návaznost na hru). Dementus se taky snažil (důstojně se zařadil vedle Toecuttera, Weze, Ironbara, atd.) Hodně mi připomínal lorda Humunguse. Partička nohsledů Dementuse byla taky dost dobrá (zejména Octoboss byl mě bavil). Takže jedinou podstatnou výhradu mám k postavě Pretoriána Jacka, ten mi do Maxova světa moc nesedl. Doufám že se v dalších filmech nedočkáme nějaké Love Story. Vřele doporučuji návštěvu biografu.
    Kaskadér
    Kaskadér (2024)
    9
    Takže dal bych klidně i plný počet, kdyby první polovinu filmu zbytečně nebrzdila romantická linka. Druhá polovina filmu je naopak super. Akce a vyšetřování Colta Seaverse jsou bombastické. Akční triky si doopravdy zaslouží být vidět. Je znát odkud Leitch přišel. Film jsem si užil a můžu ho vřele doporučit, jen zkrátka musíte přetrpět ty romantické cancy v první půlce (asi chtěli dát prostor také Emily Blunt, když už jí ve filmu měli). Vyzdvihl bych i soundtrack (už počáteční Charisma byla super) a výborný byl taky Jean Claude a ten jeho povel! Doporučuju hned neodcházet a čekat na Lee Majorse a Heather Thomas z původního The Fall Guy.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+26