The Curse

68%
The Curse
Novomanželé Whitney a Asher Siegelovi přijíždějí do malé komunity Española v Novém Mexiku s vlastní vizí ekologického bydlení. Ze všech nejvíc zaujmou výstředního televizního producenta Dougieho, který je obsadí do chystané show Flipanthropy a výrazně jim tak zkomplikuje původní plány. Najednou se Whitney s Asherem ocitají v obklíčení složitých etických a morálních otázek, které nad nimi visí jako titulní, domnělá kletba. V hlavních rolích seriálu The Curse se představí Emma Stone a jeho tvůrci Nathan Fielder a Ben Safdie.




Recenze: The Curse

Kinobox.cz
75%

Fielder a jeho hvězdná parta rozjíždějí nové sžíravé komediální drama. První epizoda slibuje, že se opět ponoříme do pořádné kádě trapnosti, která nám ukáže, co je špatně nejen se světem, ale i s námi. Potenciál je velký. Nicméně i riziko, že Fielder tentokrát překročil hranici.


Bublaga
Bublaga
252 bodů
8
The Curse si budu pamatovat. Možná ne úplně pro děj, ale kvůli pocitům, které ve mně vyvolával. Diskomfort. Stud. Trapnost. Místy jsem musela sledování přerušit, jak intenzivní wtf?!? nepříjemno jsem pociťovala. A přitom se jedná o nevinný příběh dvou wannabe filantropů, kteří chtějí ve vyloučené lokalitě páchat dobro a stavět soběstačné domovy. Protože to nedělají z čisté dobroty duše, tak o tom rovnou natáčí TV show. Jenže eko domy svým designem zabíjí ptáky. Hyperkorektní přístup znesnadňuje komunikaci všemi směry. A trojlístek hlavních postav si vás prostě nemá šanci získat: přemotivovaná a od reality odtržená bílá mesiáška (Emma Stone), její neslaný, nemasný manžel, který exceluje v trapnostech (Nathan Fielder), a producent, co chce z vysoka sr*t na svět, ale když ten náhodou začne sr*t na něj, rozloží se (Benny Safdie). Disociace. Amputace. Imploze. Samotné domy fungují jako zrcadlo zobrazující pokřivený odraz světa. Satirická reflexe světa, který se rozhodnou zlepšit diletanti. Celé to působí jako jenga - prostě jen čekáte, kdo vytáhne ten pomyslný poslední kámen a věž se mu sesune k zemi. A jako Ariadnina červená nit se seriálem vine ona kletba. Nebo? Je to tak originálně divný, až je to skvělý!
BlackPhillip1985
BlackPhillip1985
29 bodů
10
rozhodně dobré nevynechat 10. epizodu

Dodatečné informace

Původní název:
The Curse (více)
  • USA The Curse
  • USA La maldición
  • USA Проклятие
Premiéra v ČR:
5. 1. 2024
Distributor:
SkyShowtime
Země původu:
USA

Podobné


Powered byJustWatch