Castlevania

85%
Castlevania

Drákula a jeho pochopové vnášejí mezi lid strach a úzkost. Nelítostně zneužívají místní, kteří tak zažívají nelehké časy. Avšak vzdorovat Drákulovi, to dokáže jen málokdo. V takové chvíli je proto potřeba zachránce, jenž vnese světlo a řád do chaotické temné doby. Zachránce, jaký se postaví Drákulovi a ukončí jeho krutovládu jednou provždy.(P. J. D.)





Recenze: Castlevania

Kinobox.cz
95%

Dle mého názoru tedy pro tento seriál není nejdůležitějším prvkem děj. Krásný vizuál, akční scény a dějová rozuzlení zde tvoří jen tu omáčku kolem, kterou musíte nejprve dojíst až do dna, abyste dosáhli toho pravého uspokojení. Mnohem podstatnějším je zde totiž psychologický rozbor postav, jejich osobností vývoj a samotnou hlavní myšlenkou pro něj je ukázat, že je svět všechno jen ne černobílý.


M3lios
M3lios
9 140 bodů
10
Castlevania je seriál, ktorý dokázal viac, než len predať zarytým fanúšikom priemerný projekt doplnený o silný fan-service. Tento počin dokázal presvedčiť nielen odporcov herných adaptácii, no dokonca aj kritikov, že filmy/seriály podľa hier môžu za niečo stáť. Seriál kombinuje všetko možné aj nemožné, čo ste mohli vidieť (i nevidieť) v hernej predlohe (špeciálne v hrách Castlevania III: Dracula's Curse a Castlevania: Symphony of the Night). Stretávate sa tu s triom hlavných postáv. Trevor Belmont - posledný žijúci člen rodiny Belmont, lovec démonov, večný ožran a buran, ktorý postupom času začína zisťovať, že svet sa netočí, len okolo neho samotného a nezodpovedného správania. Sypha Belnades - bystrá, rýchla a rázna žena, mág z regiónu Wallachia, ktorá sa spolčí s Belmontom a Alucardom pri hone na Drákulu. Adrian Fahrenheit Țepeș (známejší skôr ako Alucard) - polovičný upír, polovičný človek, syn Vlada Țepeș-ského (Dracula), silný, nespoločenský cynik, ktorý počas svojej cesty spoznáva, že je v ňom predsa len viac ľudskosti, ako si pôvodne myslel. Dej príbehu je rozdelený na série, prvá, v ktorej vám seriál behom pár epizód predstaví dejisko, hlavné postavy a ich motívy. Druhá, kde sa udeje väčšina hlavných dejových udalostí. Tretia, kde sa podstatne rozvíjajú postavy, ktoré boli predtým v pozadí. A nakoniec štvrtá, ktorá to všetko obstojne uzatvára. Ak už ste niekedy hrali hernú predlohu, alebo aspoň čítali Drákulu od Brama Stokera, viete na čom ste. Dostanete brutálne scenérie, desivé výjavy a témy pre silné žalúdky. I navzdory tomu, že seriál obsahuje silno nekresťanské myšlienky a výjavy, som si seriál celkom užil a po pozretí posledných troch epizódach aj musím konštatovať, že to všetko za ten finálny výsledok aj vlastne stálo. Koniec vám dokáže predať pocit, ktorý vám moc súčasných herných adaptácii nedokáže ponúknuť - pocit, z toho, že práve hráte hru. Aby som to, ale zhrnul. Je Castlevania podarený počin? Istotne áno. Odporučil by som ho všetkým? Ak ste kresťan tak asi skôr nie, no zbytok, nech sa páči. Ak ste od seriálu čakali, že vám naservíruje len bolestivo dlhé dialógy, ktoré vám nič nepovedia a raz za čas sa naskytne nejaká tá akcia, budete sklamaní. Od projektu dostanete omnoho viac.
kknk2
kknk2
2 937 bodů
9
Nejsem zrovna fanoušek tradičního anime, a tudíž mě lákají spíše tyto nejaponské verze jako jsou Blood of Zeus nebo právě Castlevania. Ta se mi se svou temnou atmosférou, potoky krve a "nerozblemcaností" trefila do vkusu. První a druhá série stojí na jasné a přesto komplexní zápletce, která se odehrává na relativně málo dílech (4+8). Prostor je věnován hojnému počtu postav, jejichž motivy často balancují mezi dobrem a zlem a získávají tak rozměr. A aby toho k mé spokojenosti nebylo málo, na zadek mě posadí ještě esteticky vytříbené záběry, akce a hudba.
V případě třetí řady se však situace mění, většina plusů je podkopávána, díky nejasné pointě se těch deseti dílů dost vleče a o estetice raději pomlčím.
Závěr se naštěstí vrací k původní kvalitě, poslední čtvrtá řada je tedy nadmíru uspokojivým zakončením celé série. 95 %
Blackhand47XD
Blackhand47XD
2 502 bodů
6
Adaptace videoherní Castlevanie se nakonec dočkala čtyř sérií, kdy první je takovým prologem, druhá adaptací třetí hry a další dvě podivným mišmašem, které čerpají z prvků, které série nabízí. Za věrohodné zpracování to tedy označit úplně nelze. Bohužel je to Netflix, takže došlo k naplňování všemožných kvót, kdy tu nemáme pouze postavy ze středověkého Valašska, ale přivandrovali nám tam také arabi, černoši, Japonci a další Drákulovi služebníci z naprosto všech koutů světa. Skutečně specifickou atmosféru jsem cítil v první řadě, pak to ale postupně upadalo. Občas se nějaký zajímavý díl objevil, ale jako celek si myslím, že za to seriál nestojí. Smrtí Drákuly tedy příběh vlastně i mohl skončit, zbytek je natahovaná nuda, podobně jako tomu bylo třeba u anime Death Note, kdy také jednoho antagonistu potom akorát nahradil jiný. Na zabití večerů je to ale celkem slušné. Hodnocení: 65 %
  • Atmosféra první řady
  • Animace
  • Šílené finále třetí řady
  • Naplňování kvót
  • Příliš mnoho vaty
  • Změny v lore
  • Občas zbytečný humor


Dodatečné informace

Původní název:
Castlevania (více)
  • USA Castlevania
Premiéra v ČR:
7. 7. 2017
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch