Jak bude vypadat filmový podzim na Netflixu? Zkrášlí ho Gal Gadot, vzdělá Leonardo DiCaprio a vánočně naladí Ovečka Shaun

Jak bude vypadat filmový podzim na Netflixu? Zkrášlí ho Gal Gadot, vzdělá Leonardo DiCaprio a vánočně naladí Ovečka Shaun
Red Notice | Netflix
Do konce letošního roku pro nás má totiž Netflix připravených čtyřicet tři nových filmů. A mezi ty divácky nejpřitažlivější určitě patří Red Notice, pokračování Armády mrtvých Zacka Snydera s názvem Armáda lupičů nebo Don’t Look Up.
Zde je kompletní přehled i s daty premiér (pokud již byla stanovena):
2. září
Život po večírku – americká fantasy komedie. Její hrdinkou je Cassie, pro kterou je život jeden velký večírek. Umí pařit jako o život… Až o něj opravdu přijde. Po smrtelné nehodě ale dostane šanci napravit všechno, co pokazila, a vysloužit si tak andělská křídla.
Victoria Justice
Život po večírku | Netflix
3. září
Jaká je cena života – nový pohled na tragédii 11. září. Michael Keaton a Stanley Tucci v hlavních rolích silného lidského příběhu. Advokát Ken Feinberg (Keaton) se ocitá před téměř neřešitelným úkolem: určit, jak odškodnit rodiny, které po útocích z 11. září 2001 utrpěly nevyčíslitelné ztráty. A dostane při tom velkou lekci z empatie.
9. září
Jsme jedné krve: Malcolm X a Muhammad Ali – dokumentární snímek o jednom velmi netradičním setkání. Výjimečné pouto mezi politickým aktivistou Malcolmem X a boxerem Muhammadem Alim se rozpadlo kvůli vzájemné nedůvěře i odlišným hodnotám. Jak proběhlo jejich náhodné setkání a tragická roztržka?
10. září
Kate – akční thriller s Mary Elizabeth Winstead v hlavní roli. Kate je precizní vražedkyně, když ale odmítne úkol zabít jednoho člena tokijské jakuzy, zjistí, že byla otrávena. Má jen dvacet čtyři hodin na to pomstít se. Aby měla větší šanci, nečekaně se spojí s dospívající dcerou jedné ze svých dřívějších obětí.
Mary Elizabeth Winstead
Kate | Netflix
15. září
Strašidelné příběhy na dobrou noc – rodinný fantasy horor. Malý Alex miluje strašidelné příběhy, netuší ale, že mu jednoho dne možná zachrání život. Alexe totiž ve svém bytě uvězní mladá čarodějnice. Aby se chlapec vyhnul smrti, uzavře s čarodějnicí dohodu, že jí bude každý večer vyprávět děsivý příběh. Když v bytě potká služku Yasmin, vymyslí spolu plán na útěk, během kterého budou muset projít kouzelným labyrintem plným nebezpečí.
Schumacher – dokumentární film o jednom z nejúspěšnějších jezdců Formule 1. Sledovaly ho miliony diváků, jeho silná vůle a snaha překonat všechny překážky ho stavěly do čela celosvětového zájmu. Cesta Michaela Schumachera inspirovala miliony lidí, ale za jeho úspěchem se toho skrývá víc. Neformovala ho jen jeho vůle, soutěživost a perfekcionalismus, byly to i jeho pochyby o sobě samém, jeho rodiče, jeho děti a manželka Corinna, láska jeho života. Ti všichni jsou teď připraveni vám sdělit jeho příběh.
Schumacher
Schumacher | Netflix
22. září
Vpád – po smrtelném útoku na jejich nový vysněný domov se traumatizovaná žena snaží přijít na to, co se stalo. Tehdy si uvědomí, že to pravé nebezpečí se teprve blíží... V hlavní roli tohoto amerického thrilleru se představí atraktivní Frieda Pinto (Milionář z chatrče).
24. září
The Starling – komediální drama s Melissou McCarthy v hlavní roli. Lilly s manželem zažívají velmi těžké životní období a každý z nich se s ním vypořádává po svém. Lillinu snahu o vyrovnání se se svým smutkem a pocitem viny začne ale komplikovat špaček, který se uhnízdí u ní na domě a začne ji obtěžovat a napadat. Lilly se chce ptáka za každou cenu zbavit, což ji svede dohromady s Larrym, bývalým psychiatrem, nyní veterinářem, který jí pomůže nejen s protivným opeřencem, ale i bolestí, jež ji svazuje.
My Little Pony: A New Generation – počítačově animovaný celovečerní snímek o nových postavách ze světa My Little Pony. Říše Equestrie se rozpadla, naštěstí je tu ale nová generace poníků, která se rozhodne, že vše napraví a Equestrii zase sjednotí.
My Little Pony: Nová generace
My Little Pony: Nová generace | Netflix
29. září
Zní to jako láska – španělská hudební komedie o třicetileté módní asistentce z Madridu. Maca má za sebou bolestivý rozchod, pomalu si ale začíná dávat svůj život zase dohromady. Jenže přesně v tu chvíli se vrací i Leo, muž, který jí zlomil srdce. S pomocí svých kamarádek Adriany a Jimeny musí Maca najít sílu postavit se svým nejistotám, bolestem a strachu, aby mohla převzít kontrolu nad svým životem. Během toho všeho navíc zjišťuje, že láska je všechno, jen ne snadná.
No One Gets Out Alive - britský horor, jehož hrdinkou je imigrantka z Mexika doufající ve vlastní americký sen. Realita je ale úplně jiná, poté co je Ambar nucena přestěhovat se do chátrajícího penzionu v Clevelandu, začne čelit zvukům a zjevením, kterým nedokáže uniknout. Filmová adaptace stejnojmenného románu Adama Nevilla, podle jehož románu The Ritual vznikl stejnojmenný horor i v roce 2017.
1. října
The Guilty – novinka režiséra Antoina Fuquy s Jakem Gyllenhaalem a Ethanem Hawkem v hlavních rolích. Degradovaného policistu Joa Baylera přidělí před disciplinárním slyšením na dispečink. Jedním z tísňových volání je šifrovaný telefonát od ženy, která se zdánlivě snaží dovolat svému dítěti, ale ve skutečnosti podává zprávu o svém únosu. Z těch několika málo stop, které mu žena zanechala, se Joe snaží sestavit obraz toho, co se děje, a udělat vše pro její záchranu. Postupně ale vyplouvají na povrch Joeovi vlastní démoni, kterým bude muset čelit, pokud jí chce pomoci.
jak-bude-vypadat-filmovy-podzim-na-netflixu-zkrasli-ho-gald-gadot-vzdela-leonardo-dicaprio-a-vanocne-naladi-ovecka-shaun
The Guilty | Netflix
Diana: The Musical – záznam muzikálového představení z divadla Longacre v New Yorku vycházející z životního příběhu princezny Diany.
6. října
There’s Someone Inside Your House je další hororovou podívanou letošního podzimu. Maturitní ročník Osbournské střední napadne maskovaný útočník s cílem odhalit nejtajnější tajemství všech obětí. Pouze skupina školních outsiderů může jeho vraždění zastavit.
20. října
Found – dokumentární snímek Amandy Lipitz vypráví o třech dospívajících Američankách Chloe, Sadie a Lily, které byly před lety adoptovány z Číny. Díky společnosti 23andMe, která poskytuje DNA testy etnické příslušnosti, všechny zjistily, že jsou sestřenice. Jejich online setkání je inspiruje ke konfrontaci s ožehavými otázkami týkajícími se ztracené minulosti. Když se poprvé osobně setkají, vydají se na životní cestu do Číny, aby našly odpovědi na své otázky.
jak-bude-vypadat-filmovy-podzim-na-netflixu-zkrasli-ho-gald-gadot-vzdela-leonardo-dicaprio-a-vanocne-naladi-ovecka-shaun-1
Found | Netflix
Night Teeth – aby si vysokoškolský student Benny vydělal peníze navíc, rozhodne se, že bude jednu noc dělat nočního řidiče. Jeho úkolem je vozit dvě tajemné mladé ženy po Los Angeles od jednoho večírku k druhému. Obě ženy jsou okouzlující a Bennymu rychle dochází, že s ním mají své vlastní plány a neukojitelnou žízeň po krvi. Noc se pomalu vymyká kontrole a Benny se ocitá uprostřed války mezi upíry a ochránci lidské rasy, v jejichž čele stojí jeho bratr. Benny si musí vybrat, zda zůstat naživu a zachránit Los Angeles, nebo podlehnout své touze.
Stuck Together – francouzská komedie. Pařížské ulice jsou prázdné a tiché. Většina obyvatel odjela z města, ale v jednom domě v ulici l'Humanité se během lockdownu sešlo sedm rodin. Majitelka kavárny, která používá svůj hruškový likér místo dezinfekce na ruce, sportovní trenér, který každým týdnem přibývá na váze, jeho snoubenka v sedmém měsíci těhotenství odmítající jít do porodnice sama, úspěšný muž, který touží být stejně chytrý jako jeho osmiletý syn a podobně. Tři měsíce lockdownu, radosti, strachu, legrace a dramatu. Sedm rodin, které se moc neznaly, sedm příběhů, které je začnou sbližovat.
29. října
Armáda lupičů – prequel k zombie akčňáku Armáda mrtvých od Zacka Snydera. Hlavním hrdinou tohoto snímku je špičkový kasař Ludwig Dieter a jeho přátelé. Společně se pouští do velmi smělé loupeže na začátku propukající zombie apokalypsy. Roli Dietera si zopakuje Matthias Schweighöfer a doplní ho Nathalie Emmanuel, Ruby O. Fee a Stuart Martin.
Armáda lupičů
Armáda lupičů | Netflix
3. listopadu
The Harder They Fall – westernové drama s Idrisem Elbou a Zazie Beetz. Psanec Nat Love zjistil, že jeho nepřítel Rufus Buck byl propuštěn z vězení. Svolá tedy svůj gang s cílem Rufuse vypátrat a pomstít se mu. I Rufus má ale kolem sebe své lidi a rozhodně se nemíní nechat zabít.
5. listopadu
Love Hard – romantická komedie. Novinářka Natalie žije v LA a je beznadějnou romantičkou, která se přes internet právě seznámila s tím pravým. Jmenuje se Tag a žije na východním pobřeží. Neváhá tedy ani chvíli, naskočí do letadla a vydá se svůj nový objev překvapit o svátcích. Na místě ji ale čeká šok, byla podvedena a celou dobu si psala s Tagovým přítelem z dětství Joshem, který nemá štěstí v lásce, stejně jako ona. Jak si s tím vším Natalie poradí?
A Cop Movie – mexické drama o dvojici herců, kteří se poctivě připravují na své role v novém snímku. Teresa a Montoya chtějí skutečně poznat, co s sebou tato profese přináší a co každý den policisté zažívají. Sami se tedy k policii přidají a nastoupí na policejní oddělení v Mexico City. Veškerá jejich víra a představy ale brzy vezmou za své, protože je zcela zničí nefunkční policejní systém. Navíc při výkonu svých povinností čelí velké dávce nepřátelství. Jejich jediným útočištěm je jejich milostný vztah.
jak-bude-vypadat-filmovy-podzim-na-netflixu-zkrasli-ho-gald-gadot-vzdela-leonardo-dicaprio-a-vanocne-naladi-ovecka-shaun-2
A Cop Movie | Netflix
10. listopadu
Passing - americké dobové drama z 20. let minulého století. Irene a Clare jsou kamarádkami od dětství, obě pochází ze smíšených rodin a jejich životní cesty je od sebe na chvíli rozdělily. Nyní jsou obě dospělé a žijí obyčejný život střední střídy, jenže každá na úplně jiné straně. Irene se identifikuje jako Afroameričanka a vzala si černošského doktora, Clare je považována za bělošku, která je vdaná za bohatého bělocha s řadou předsudků. Jejich setkání po letech vede nutně ke střetu jejich životů a nejistot, které k nim patří.
12. listopadu
Red Notice - dlouho očekávaná akční komedie s hvězdným triem Dwayne Johnson, Ryan Reynolds a Gal Gadot v hlavních rolích. Kombinace nejhledanější zlodějky uměleckých děl na světě, špičkového podvodníka a agenta Interpolu dává tušit, o co by mohlo jít. A že by to skutečně mohla být pořádně zábavná jízda.
19. listopadu
tick, tick…BOOM! - hudební drama vycházející ze stejnojmenného poloautobiografického muzikálu Jonathana Larsona. Jon je mladý hudební skladatel, který pracuje na novém projektu, který by mohl být úspěšným muzikálem. Zároveň ale cítí tlak ze všech stran - od přítelkyně Susan, přátel i okolí. Hodiny tikají a Jon se musí pokusit odpovědět na jednu z nejzásadnějších otázek našich životů: "Jak využijeme čas, který nám byl dán?"
jak-bude-vypadat-filmovy-podzim-na-netflixu-zkrasli-ho-gald-gadot-vzdela-leonardo-dicaprio-a-vanocne-naladi-ovecka-shaun-3
Tick, Tick... Boom | Netflix
24. listopadu
BruisedHalle Berry v hlavní roli sportovního dramatu, který i sama režírovala. Jackie Justicová je zápasnicí MMA, která před lety opustila za nepříznivých okolností sportovní svět. Již několik let ji provází smůla, stravuje ji vztek a lítost z posledního zápasu. Nechá se tedy svým manažerem a přítelem Desim přemluvit k nelegálnímu zápasu. Její výkon v něm zaujme promotéra profesionálních zápasů, který jí slibuje návrat do profesionálního oktagonu. Cesta k vysněnému návratu se ale komplikuje s příchodem Mannyho, Jackiena syna, kterého se před lety vzdala.
Robin Robin - animovaný muzikál studia Aardman, pro které půjde o úplně první snímek bez použití plastelínových loutek. Hlavním hrdinou příběhu je červenka, která se vylíhne do myší rodiny. Maminka myška se ji snažila vychovat co nejlépe, své místo ve světě si ale bude muset najít sama.
29. listopadu
14 Peaks: Nothing Is Impossible - dokumentární film o nepálském horolezci Nimsi Purjovi, který během šesti měsíců zdolal vrcholy všech čtrnácti světových osmitisícovek, čímž pokořil šest světových rekordů v oblasti horolezectví. Jeho výkon brali všichni za nesmysl, jako kdysi misi na Měsíc. Nenápadnému muži, kterého před touto výzvou téměř nikdo neznal, se to ale podařilo. Toto je jeho příběh!
jak-bude-vypadat-filmovy-podzim-na-netflixu-zkrasli-ho-gald-gadot-vzdela-leonardo-dicaprio-a-vanocne-naladi-ovecka-shaun-4
14 Peaks: Nothing is Impossible | Netflix
1. prosince
Síla psa - westernové drama s Benedictem Cumberbatchem v hlavní roli. Píše se rok 1925 a bratři Phil a George Burbankovi jsou bohatými rančery v Montaně. Při cestě na trh potkají v restauraci ovdovělou majitelku Rose a jejího syna Petera. Phil se k nim chová krutě, jeho bratr George je ale oba utěšuje a dokonce se vrátí, aby se s Rose oženil. Phil ji ale nedokáže snést a neustále se Rose i Peterovi vysmívá. Jenže pak vezme chlapce pod svá křídla. Je to známka smíření, nebo jen součást jiného, děsivého plánu?
3. prosince
Shaun The Sheep: The Flight Before Christmas – vánoční speciál od studia Aardman. Shaun má před svátky velké starosti, snažil se získat větší punčochy pro stádo, ale nakonec zmizel jeho bratranec Timmy. Teď ho musí za každou cenu najít.
jak-bude-vypadat-filmovy-podzim-na-netflixu-zkrasli-ho-gald-gadot-vzdela-leonardo-dicaprio-a-vanocne-naladi-ovecka-shaun-5
Shaun The Sheep: The Flight Before Christmas | Netflix
10. prosince
The Unforgivable - nový snímek Sandry Bullock. Její hrdinka Ruth Slaterová je po několika letech propuštěna z vězení, ve kterém si odpykávala trest za násilný čin. Její návrat do společnosti se ale neobejde bez problémů, protože lidé odmítají zapomenout na její minulost.
15. prosince
The Hand of God - italské drama režiséra Paola Sorrentina. Dospívající Fabietto Schisa žije v 80. letech v Neapoli a jeho život je plný nečekaných radostí (jako například příjezd fotbalové legendy Diega Maradony), ale i tragédií. Jeho osud se dává do pohybu, střídají se v něm štěstí i zármutek. Sorrentino se vrací do svého rodného města s nejosobnějším příběhem kariéry.
24. prosince
Snímek Don’t Look Up je bezesporu největším lákadlem letošního podzimu na Netflixu. Ostatně herecké obsazení hovoří samo za sebe - Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Timothee Chalamet, Meryl Streep, Cate Blanchett, Jonah Hill a Mark Rylance. Hlavními hrdiny příběhu jsou dva ne příliš úspěšní astronomové, kteří mají za úkol spustit velkou mediální kampaň, jejímž úkolem je varovat lidstvo před blížící se kometou ohrožující naši planetu.
Zatím bez přesného termínu premiéry
7 Prisoners - brazilské kriminální drama. Aby své rodině zajistil lepší život, začne osmnáctiletý Mateus pracovat na skládce v Sao Paulu. Jeho šéf Luca je ale zapleten do obchodu s lidmi a Mateus se tak stává součástí velmi nebezpečné hry.
jak-bude-vypadat-filmovy-podzim-na-netflixu-zkrasli-ho-gald-gadot-vzdela-leonardo-dicaprio-a-vanocne-naladi-ovecka-shaun-6
7 Prisoners | Netflix
A Castle For Christmas je dalším vánočním příběhem na letošní rok. Americká spisovatelka Sophie (Brooke Shields) cestuje do Skotska, aby si tu koupila zámek. Jeho majitel vévoda Myles (Cary Elwes) ho ale odmítá prodat cizinci. Oba se tak snaží přijít s kompromisem, jejich neustálé hádky je ale možná dovedou k dohodě, kterou ani původně nechtěli.
The Princess Switch 3 - třetí díl vánočních romancí o Princezně z cukrárny. Zápletka se bude točit kolem ukradené relikvie nevyčíslitelné hodnoty. Pokud ji královna Margaret, princezna Stacy a Margaretina sestřenice Fiona (všechny tři v podání Vanessy Hudgens) chtějí dostat zpět, musí spojit síly a požádat o pomoc Fionina bývalého přítele.
jak-bude-vypadat-filmovy-podzim-na-netflixu-zkrasli-ho-gald-gadot-vzdela-leonardo-dicaprio-a-vanocne-naladi-ovecka-shaun-8
Princezna z cukrárny: Zase vyměněná | Netflix
Hypnotic - poslední z plánovaných letošních hororů. Mladá žena (Kate Seigel) se na sobě snaží pracovat, požádá proto o pomoc renomovaného hypnotizéra. Po několika intenzivních sezeních ale přicházejí nečekané a smrtící následky.
A Boy Called Christmas - britský vánoční příběh o původu Otce Vánoc. Chlapec jménem Nikolas se vydává na svá dobrodružství, ve kterých nebudou chybět elfové, sníh i únos. Příběh vychází ze stejnojmenné knihy od Matta Haiga.
Back to the Outback - australsko-americký animovaný snímek. Hlavními hrdiny příběhu jsou zvířátka (koala, had, sklípkan, škorpion a moloch) na útěku z terária, ve kterém dosud žila. Už je nebavilo jak si je lidé prohlíželi a rozhodli se, že se vrátí do přírody, kam patří.
jak-bude-vypadat-filmovy-podzim-na-netflixu-zkrasli-ho-gald-gadot-vzdela-leonardo-dicaprio-a-vanocne-naladi-ovecka-shaun-7
Back to the Outback | Netflix
Fever Dream - filmová adaptace stejnojmenného románu Samanty Schweblinové. Amanda se zmítá v bolestech zatímco se jí dospívající David snaží pomoci a nutí jí prozradit, co se jí stalo. Společně odhalují znepokojující příběh zlomených duší, neviditelného skrytého teroru a křehkých pout, jež pojí rodiče a děti.